Τουριστική «ανάσα» στα Γιάννενα δίνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Οι πληρότητες στα καταλύματα της πόλης και των ορεινών έπιασαν… ταβάνι

Τουριστική «ανάσα» στα Γιάννενα δίνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Κ. ΒΛΑΧΟΣ (Πρόεδρος Ξενοδόχων): Και τα συνέδρια φέρνουν επισκέπτες…

• Διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες Μετσόβου για την ένταξη στη β’ ζώνη του επιδόματος πετρελαίου…

• Η αργία της Δευτέρας, ο πολύ καλός καιρός που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, οι μειώσεις στις τιμές των δωματίων σε ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής μας, καθώς και επιστημονικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα φέρουν πολλούς επισκέπτες στο Νομό Ιωαννίνων το ερχόμενο τριήμερο.
Στα Γιάννενα τα καταλύματα, απ’ τα μικρότερα ως τα πιο πολυτελή, καταγράφουν πληρότητες που παρόμοιες έχουν αρκετό καιρό να δουν, οι οποίες αγγίζουν το 100%. Στα ορεινά χωριά πάλι, η εικόνα είναι αντίστοιχη, με τις κρατήσεις δωματίων σε δημοφιλείς προορισμούς όπως το Πάπιγκο, το Μονοδένδρι και το Μέτσοβο να πιάνουν… ταβάνι!
Κάπως έτσι οι επαγγελματίες του τουρισμού και επιχειρήσεων που κινούνται γύρω απ’ αυτόν, προσδοκούν μια γερή «ανάσα» απ’ τους επισκέπτες που καταφθάνουν στην περιοχή μας, για να περάσουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Η κατάσταση φυσικά δε σώζεται για τους ξενοδόχους με δύο ή τρεις ημέρες πληρότητας, όμως μέσα στην «άνυδρη» εποχή όλα είναι υπολογίσιμα!

Τα Γιάννενα στο 100%!
Σε πολύ μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε η κίνηση στα ξενοδοχεία των Ιωαννίνων όλα τα προηγούμενα Σαββατοκύριακα του φθινοπώρου. Χρειάστηκε να φτάσει η 28η Οκτωβρίου, που πάντοτε προσελκύει επισκέπτες στην περιοχή μας, για να αγγίξουν οι πληρότητες το 100%!
Τον υψηλό αριθμό κρατήσεων για το τριήμερο μετά τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Νίκο Γκόλα, επιβεβαίωσε μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» και ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κώστας Βλάχος, τονίζοντας πως βοηθάει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η 26η Οκτωβρίου, ημέρα που γιορτάζει ο Πολιούχος της Θεσσαλονίκης Άγιος Δημήτριος πέφτει Σάββατο, οπότε οι Θεσσαλονικείς έχουν τριήμερο και το εκμεταλλεύονται κατεβαίνοντας προς την Ήπειρο.
Εκτός από την Θεσσαλονίκη, που χάρη στην Εγνατία έχει έρθει πιο κοντά στα Γιάννενα, με ιδιαίτερα ευνοϊκές συνέπειες για την πόλη μας και ολόκληρη την περιοχή, πολλοί επισκέπτες θα έρθουν για το τριήμερο από την Αθήνα, την Λάρισα, την Πάτρα, νησιά του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου, όπως ανέφεραν στον «Π.Λ.» υπεύθυνοι του ξενοδοχείου «Grand Serai».

Και συνεδριακός τουρισμός
Ο συνεδριακός τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι της τουριστικής «πίτας» που απολαμβάνει ο Νομός Ιωαννίνων! Όπως τόνισε ο κ. Βλάχος, ιατρικά συνέδρια, εκδηλώσεις φαρμακευτικών εταιρειών και εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων φέρνουν διαρκώς στην περιοχή μας σημαντικό αριθμό επισκεπτών απ’ τους οποίους κινούνται όχι μόνο ξενοδοχεία αλλά και εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, καταστήματα με σουβενίρ κλπ..

Ψηλά το Ζαγόρι
Στα ορεινά του Νομού οι προσδοκίες όσον αφορά την άφιξη επισκεπτών το τριήμερο είναι αντίστοιχες με αυτές στα Γιάννενα. Απ’ τα χωριά του Ζαγορίου τις υψηλότερες πληρότητες καταγράφουν, όπως πάντα, οι ξενώνες σε Πάπιγκο, Μονοδένδρι και Άνω Πεδινά, ενώ διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν ακόμα σε Τσεπέλοβο, Κήπους, Δίλοφο, Κουκούλι κλπ..

Πλήρες το Μέτσοβο!
Τις υψηλότερες πληρότητες των τελευταίων τριών τεσσάρων ετών έχει και το Μέτσοβο ενόψει τριημέρου, όπως ανέφερε στον «Π.Λ.» ο γνωστός ξενοδόχος Αποστόλης Ταλάρης.
Ο κρατήσεις δωματίων, όπως ανέφερε, αγγίζουν το 100% και σ’ αυτό είναι σαφές ότι βοήθησαν οι μειωμένες τιμές. Τα δίκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία του Μετσόβου κοστίζουν από 40 έως 60 ευρώ με πρωινό. Ωστόσο, η ένταξη του Μετσόβου στη δεύτερη ζώνη όσον αφορά το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης δεν βοηθάει όσο θα έπρεπε την προσπάθεια που κάνουν οι ντόπιοι ξενοδόχοι να επιβιώσουν, αφού οι απαιτήσεις σε καύσιμα το χειμώνα για τη θέρμανση των μονάδων τους είναι ιδιαίτερα υψηλές!

Μέτρα από ΕΛ.ΑΣ.
Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης θέτει σε ισχύ η ΕΛ.ΑΣ λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του φετινού εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Στόχος του σχεδιασμού της η ασφαλής κυκλοφορία των πολιτών και η πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.
Όσον αφορά την περιοχή μας, λοιπόν, σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου θα υπάρχει αυξημένη παρουσία της Τροχαίας, ειδικά σε σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Αυξημένα μέτρα θα λάβει η Τροχαία και στις εισόδους - εξόδους των Ιωαννίνων και των υπολοίπων πόλεων μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
Σημειώνεται ότι κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου σε μεγάλα τμήματα των Εθνικών Οδών της χώρας μας.

Πρωϊνός Λόγος


 
 
 

RADIO-TZOURLAKOS

Καθημερινές Εκπομπές  19.00μμ--23.00μμ

''Προσεχώς''

 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας