Δεν πέρασες ΚΤΕΟ; Έρχεται έλεγχος εν κινήσει!

Δεν πέρασες ΚΤΕΟ; Έρχεται έλεγχος εν κινήσει!

 KTEO

Κινητή μονάδα τεχνικού ελέγχου οχημάτων πιάνει δουλειά και στους δρόμους του Νομού Ιωαννίνων
- Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι για ΚΤΕΟ και κάρτες καυσαερίων

Αντιμέτωπη με το σοβαρό πρόβλημα των ανασφάλιστων και ρυπογόνων οχημάτων, βρίσκεται όχι μόνο η Αθήνα, αλλά και η ελληνική περιφέρεια.
Οι υπολογισμοί της Τροχαίας για τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους, χωρίς να έχουν περάσει ΚΤΕΟ προκαλούν… ίλιγγο, αφού ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια και 1.000.000 δίκυκλα, ενώ σε ό,τι αφορά αυτά που εξακολουθούν να βρίσκονται στους δρόμους ανασφάλιστα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 770.000.
Εξ αυτών δε, εντύπωση προκαλεί και ο υψηλός αριθμός των επαγγελματικών οχημάτων που παραμένουν χωρίς ασφάλιση, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι βάσει των σχετικών στοιχείων, τα 120.000 εκ των ανασφάλιστων οχημάτων, είναι φορτηγά.
Δεν πρόκειται για μια καινούρια κατάσταση, αφού το πρόβλημα υπήρχε πάντα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, έγινε ακόμη χειρότερο.
Το φαινόμενο των ανασφάλιστων οχημάτων, είχε εξαπλωθεί και στην Ήπειρο το προηγούμενο διάστημα, αφού οι παραβάσεις ξεπερνούσαν ακόμη και αυτές για τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, ωστόσο τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότεροι οδηγοί βάζουν «μυαλό», προκειμένου να μη χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για πρόστιμα.
Την ίδια στιγμή, παρά το υψηλό πρόστιμο, ύψους 400 ευρώ που προβλέπεται για τους παραβάτες, οι αριθμοί αυτοί προκαλούν στο υπουργείο Μεταφορών, αφού σε ορισμένες αγροτικές περιοχές της περιφέρειας κυκλοφορούν αρκετά οχήματα (κυρίως αγροτικά) τα οποία δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ.
Ωστόσο, ακριβής εικόνα για τον αριθμό των οχημάτων που δεν έχουν περάσει τεχνικό έλεγχο θα υπάρχει τον προσεχή Ιανουάριο, που θα έχει λήξει η πρώτη διετία εφαρμογής του ηλεκτρονικού συστήματος, καθώς έως τον Ιανουάριο του 2013 δεν γινόταν διασταύρωση.

Λύση άμεσα
Προκειμένου, να μπει τέλος στο πρόβλημα αυτό, που «κοστίζει», τόσο στο περιβάλλον, όσο και στα δημόσια ταμεία, το υπουργείο Μεταφορών προχωρά σε δραστικές λύσεις, αμέσως μετά τις εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό, εντατικοποιεί τους συγκεκριμένους ελέγχους και στο Νομό Ιωαννίνων, ο οποίος μαζί με τους Νομούς Σερρών, Κοζάνης, Τρικάλων, Μαγνησίας, Λέσβου, Αιτωλοακαρνανίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Έβρου, Αχαΐας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας, θα βρεθεί στο επίκεντρο.
Στις συγκεκριμένες περιοχές θα βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους 14 κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχου, οι οποίες θα κάνουν ελέγχους σε επιβατικά οχήματα, φορτηγά, λεωφορεία, ταξί και δίκυκλα.
Πρόκειται για βανάκια, τα οποία θα πραγματοποιούν καθημερινά ελέγχους παρουσία τροχονόμου, που θα βεβαιώνει τις παραβάσεις, ενώ θα παραμείνουν στην επαρχία τουλάχιστον ως το τέλος του χρόνου.
Σημειώνεται, ότι μόνο οι έλεγχοι που έγιναν το 2013 από έξι αντίστοιχες κινητές μονάδες ελέγχου στην Αττική, εντόπισαν 14.280 οχήματα χωρίς Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων, δελτίο ΚΤΕΟ, ασφάλιση κ.ά.
Μέχρι στιγμής, πάντως, λειτουργούν μόνο τα 11 από τα 57 δημόσια ΚΤΕΟ, καθώς τα υπόλοιπα δεν έχουν πιστοποιηθεί. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Ένωσης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τα περίπου δύο εκατομμύρια ΙΧ και ένα εκατομμύριο δίκυκλα στερούν από τα δημόσια ταμεία περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Στέλνονται ειδοποιητήρια
Οι κάτοχοι των ανασφάλιστων Ι.Χ. αναμένεται να λάβουν το προσεχές διάστημα τα «ραβασάκια» της Εφορίας, για τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν, ενώ την ίδια ώρα η Τροχαία συνεχίζει σε έντονους ρυθμούς τους συστηματικούς της ελέγχους για τον εντοπισμό όσων οχημάτων κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς ασφάλεια.
Οι ιδιοκτήτες τους αφού λάβουν τα σχετικά ειδοποιητήρια έχουν προθεσμία 30 ημερών να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Σε αντίθετη περίπτωση, η αστυνομία θα εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ επιβάλλοντας τα αντίστοιχα πρόστιμα με κατ' οίκον επισκέψεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μηναία βάση η Τροχαία πραγματοποιεί 500.000 ελέγχους, από τους οποίους προκύπτει ότι το 15% των οχημάτων είναι ανασφάλιστα.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, κάθε οδηγός ανασφάλιστου οχήματος, ανεξάρτητα από το εάν εμπλακεί ή όχι σε κάποιο ατύχημα, κινδυνεύει με αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για έναν χρόνο, χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατικά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα και φυλάκιση από δύο έως δώδεκα μήνες και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε βάρος του κυρίου ή κατόχου οχήματος που το θέτει σε κυκλοφορία ή ανέχεται να το κυκλοφορεί τρίτος.

Πρωϊνά Νέα

 


  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου