«Πνίγουν» τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους, μαζί με τις οφειλές στα Ταμεία ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!

«Πνίγουν» τα νοικοκυριά και τους μικρομεσαίους, μαζί με τις οφειλές στα Ταμεία ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!

 

Όσο δεν τίθεται σε εφαρμογή, τόσο αυτά θα διογκώνονται

Προς ευνοϊκές λύσεις και για χρέη σε Ασφαλιστικά Ταμεία

• Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι όποιες ενέργειες και αποφάσεις για την διευκόλυνση των οφειλετών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προς Τράπεζες, Ασφαλιστικά Ταμεία και Εφορία.
Χρέη που από την μία έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό περιβάλλον για τους πολίτες και από την άλλη μεγάλες «τρύπες» στα δημόσια ταμεία, αλλά και πονοκέφαλο» στις τράπεζες, αφού τα «κόκκινα» δάνεια έχουν εκτιναχθεί στα ύψη!
Επείγει η ρύθμισή τους!
Ήδη οι ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν καθυστερήσει πολύ, αφού όσο το… σκέφτονται Τράπεζες και Κυβέρνηση, αυτά τόσο διογκώνονται!
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες το νέο σχέδιο βρίσκεται πλέον στην τελική του φάση και εφόσον πάρει την έγκριση της Τρόικας (!) αναμένεται να τεθεί σε άμεση εφαρμογή, ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Πάντως, οι Ενώσεις Καταναλωτών ζήτησαν να προβλεφθούν στον Κώδικα υποχρεώσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων προς αναστολή νομικών ενεργειών και καταδιωκτικών μέτρων.
Τρεις λύσεις
Νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις πληρωμές των δόσεών τους θα μπορούν μέσα από τρία πακέτα λύσεων θα μπορούν να διευθετήσουν τις οφειλές τους, με βάση το οικονομικό «προφίλ» του δανειολήπτη - οφειλέτη, το είδος του δανείου και τα έξοδα που χρειάζεται για τη διαβίωσή του:
1. Βραχυπρόθεσμες λύσεις ρύθμισης δανείων (η διάρκεια τους δεν ξεπερνά τα 5 έτη): Πληρωμή μόνο τόκων κατά την διάρκεια της βραχυπρόθεσμης περιόδου, μειωμένη καταβολή της τοκοχρεολυτικής δόσης - κατά την ίδια χρονική περίοδο -, περίοδο χάριτος, αναβολή πληρωμής δόσης ή δόσεων, τακτοποίηση του υπολοίπου που βρίσκεται σε καθυστέρηση και τέλος, κεφαλαιοποίηση των καθυστερήσεων.
2. Μακροπρόθεσμες λύσεις ρύθμισης (η διάρκειά τους υπερβαίνει την 5ετία) και περιλαμβάνουν: Μόνιμη μείωση του επιτοκίου ή του συμβατικού περιθωρίου, αλλαγή τύπου επιτοκίου (π.χ. από κυμαινόμενο σε σταθερό), "σπάσιμο" του δανείου στα δύο, με το πρώτο μέρος, με εμπράγματη εξασφάλιση και για το οποίο ο δανειολήπτης πληρώνει τη δόση, και το δεύτερο μέρος, που είναι το υπόλοιπο του δανείου, δεν θα υπολογίζονται οι τόκοι για χρονικό διάστημα που θα συμφωνηθεί με την Τράπεζα. Για το ποσό αυτό, ο δανειολήπτης θα επαναξιολογηθεί, αν διορθωθούν τα οικονομικά του ή θα κληθεί να βάλει άλλο ακίνητο υποθήκη.
Πρόσθετη εξασφάλιση από τον δανειολήπτη, στο πλαίσιο μίας ευρύτερης λύσης ρύθμισης. Δηλαδή, να προσφέρει άλλα περιουσιακά στοιχεία ως εγγύηση.
Και τέλος για τα επιχειρηματικά δάνεια, λειτουργική αναδιάρθρωση της επιχείρησης, με περικοπές δαπανών και κόστους λειτουργίας αυτής και ανταλλαγή χρέους της, με την είσοδο της Τράπεζας σε αντίστοιχο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης.
3. Λύσεις οριστικής διευθέτησης: Εθελοντική παράδοση ενυπόθηκου δανείου, στο πλαίσιο ευρύτερης ρύθμισης.
Μετατροπή σε χρηματοδοτική μίσθωση, με την οποία ο δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στην Τράπεζα και υπογράφει μία σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης, για ελάχιστη χρονική διάρκεια, που είναι συνήθως τα 5 χρόνια.
Πώληση και ενοικίαση. Ο δανειολήπτης, δηλαδή, μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου, είτε στην Τράπεζα, είτε σε τρίτο (άλλο ίδρυμα, άλλον αγοραστή, Κρατική εταιρεία διαχείρισης ακινήτων κ.λπ.) αποπληρώνοντας μέρος ή το σύνολο του δανείου. Η συμφωνία μπορεί να συνοδεύεται με παραχώρηση του δικαιώματος διαμονής στο ακίνητο για κάποια ελάχιστη χρονική διάρκεια, έναντι μισθώματος. Συνήθως, προβλέπεται μία ελάχιστη περίοδος 3 ετών.
Επίσης, μεταβίβαση του δανείου σε άλλη Τράπεζα. Αντικατάσταση του παλαιού δανείου με νέο, μικρότερου υπολοίπου. Διαχείριση σε εκκαθάριση στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας. Ρευστοποίηση εξασφαλίσεων για την ικανοποίηση της απαίτησης του ιδρύματος.
Και τέλος, δικαστικές και νομικές ενέργειες, πέραν της ρευστοποίησης εξασφαλίσεων.
Διευκολύνσεις προς τα Ταμεία
Διευκολύνσεις αναμένεται να υπάρξουν και για τα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Ειδικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, λόγω της αναδουλειάς, έχουν αφήσει εδώ και καιρό απλήρωτες αυτές τις υποχρεώσεις και τώρα η Κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να βάλουν λεφτά στα Ταμεία.
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», απεριόριστες δόσεις με ένα «εύλογο ποσό» έναντι της οφειλής τους θα μπορούν να πληρώνουν όσοι χρωστούν άνω των 5.000 ευρώ ή και μικρότερα ποσά στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Στις πολύ μεγάλες οφειλές (άνω των 300.000 ευρώ) και όταν αυτές προέρχονται από πρόσωπα που είναι κατά σύστημα ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους, θα εφαρμοστεί πλήρως το επιχειρησιακό σχέδιο του ΚΕΑΟ, με κατασχέσεις και ακίνητης περιουσίας εφόσον δεν ανταποκριθούν σε ρύθμιση. Όσοι αποδεδειγμένα είναι σε καλύτερη θέση και παρά ταύτα δεν πληρώνουν παλιά και νέα χρέη στα Ταμεία, δεν θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης. Η λύση για αυτούς θα είναι να ενταχθούν σε ρύθμιση, διαφορετικά μπαίνουν στη λίστα των οφειλετών που θα βρεθούν κάποια στιγμή αντιμέτωποι με κατασχέσεις.

Πρωίνός Λόγος


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας