«Ομιλία Μιχάλη Κασσή στην ολομέλεια της Βουλής για θέματα τις επικαιρότητας»

ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ

Κατσαδήμα 7, 1ος Όροφος

Τηλ:26510 25601/Fax: 26510 29746

press@mkassis.grΙωάννινα , 14-11-2014Δελτίο Τύπου«Ομιλία Μιχάλη Κασσή στην ολομέλεια της Βουλής για θέματα τις επικαιρότητα

Σε χθεσινή παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής αναφέρθηκε στα παρακάτω θέματα:

Για το θέμα των επεισοδίων στη Νομική Αθηνών σημείωσε: «Αυτές τις μέρες, προπαραμονή της 17ης Νοεμβρίου, ο Πρύτανης ας συμμαζευτεί λίγο. Δεν χρειάζεται για ψύλλου πήδημα να καλούμε την αστυνομία. Δεν ξέρω αν στο σπίτι, όταν μαλώνουν τα παιδιά, φωνάζει την αστυνομία. Υπάρχουν τρόποι να λειτουργήσουν τα πανεπιστήμια χωρίς και την παρουσία της αστυνομίας. Ούτε η παρουσία των πολιτικών στους συγκεκριμένους χώρους βοηθάει διότι οξύνει τα πράγματα.»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της τροπολογίας για τις 100 δόσεις των ληξιπροθέσμων οφειλών λέγοντας: «Ψηφίσαμε πριν μια εβδομάδα το νόμο για τις ρυθμίσεις στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, που σήμερα μοιρολογεί, δεν το ψήφισε. Ο νόμος είναι πάρα πολύ καλός και αυτό το λέει ο κόσμος έξω, το λέει η αγορά. Σε καμία όμως περίπτωση, κύριε Υπουργέ, κύριε Σταϊκούρα, δεν θα δεχθώ να αποσυρθεί από την παράγραφο 7 η β΄ υποπαράγραφος που αναφέρεται όπως ψηφίστηκε. Ούτως ή άλλως ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε δώδεκα ή είκοσι τέσσερις δόσεις. Όταν, λοιπόν, είναι εξακόσια ευρώ ο μέσος όρος -είτε οκτακόσια είτε ακόμα και χίλια- αν το διαιρέσεις, το ελάχιστο είναι περίπου πενήντα - εξήντα ευρώ το μήνα. Άρα νομίζω ότι το θέμα του ΕΝΦΙΑ είναι ξεκαθαρισμένο και μπορώ να το δεχτώ. Δεν μπορώ, όμως, να δεχτώ την κατάργηση όλων των άλλων, γιατί πέραν από κει δεν δίνει τη λύση στα πρόστιμα που είναι πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, πράγμα το οποίο δεσμεύτηκε το Υπουργείο Οικονομικών ότι θα το κάνει με τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.»

Τόνισε επίσης πως :«Δώσαμε πολύ μεγάλο αγώνα ως Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου στις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων να συμπεριληφθούν τα δάνεια των αγροτών όλου του αγροτικού χώρου. Δηλαδή και αυτά που είναι στις τράπεζες και αυτά που είναι στον εκκαθαριστή και στις συνεταιριστικές τράπεζες που είναι υπό εκκαθάριση.»

Τέλος για το θέμα των μικρό-ομολογιούχων είπε τα εξής: «Όσον αφορά τους ομολογιούχους που πήραν ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου πρέπει ως Κυβέρνηση να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να βρούμε λύση. Πέραν από τις τροπολογίες, οι οποίες έχουν κατατεθεί από πλευράς του συνόλου της Αντιπολίτευσης, νομίζω ότι ως Κυβέρνηση έχουμε χρέος να το κάνουμε.»

 

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου