Banner Πανω
 
 
 


Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων


Συνάντηση με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων κ. Βασίλη Παπαδιώτη πραγματοποίησε το Σάββατο 27/2/2016 η Μερόπη Τζούφη, Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ στην περιοχή της Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας. Ο κ. Παπαδιώτης έθεσε το θέμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ και τις δυσκολίες που δημιουργεί αυτό στην έγκαιρη επέμβαση του ΕΚΑΒ και στην ασφαλή μεταφορά των ασθενών.

Ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων ενημέρωσε την κα Τζούφη ότι το προσεχές διάστημα παραλαμβάνονται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια έντεκα νέα ασθενοφόρα για την περιοχή ευθύνης του, γεγονός που θα βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας.

Επίσης επισήμανε ότι η πρόβλεψη που εμπεριέχεται στο νέο νόμο του Παράλληλου Προγράμματος, να δίνεται η δυνατότητα να επισκευαστούν τα ασθενοφόρα με τεχνικούς του ΕΚΑΒ στα συνεργεία της Περιφέρειας ή των Δήμων, θα αποφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος στο κράτος, καθώς μέχρι τώρα η συντήρηση γινόταν στα εξουσιοδοτημένα ιδιωτικά συνεργεία και το κόστος ήταν υπέρογκο και ασύμφορο.

Ακόμα ενημέρωσε τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι τους τελευταίους μήνες πληρώθηκαν στους εργαζόμενους υπερωρίες, νυκτερινά και εκτός έδρας των τελευταίων χρόνων, αποκαθιστώντας ένα κλίμα ηρεμίας στην υπηρεσία.

Επίσης ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε την πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ για την καλοκαιρινή περίοδο, γεγονός που θα αυξήσει την ικανότητα έγκαιρης επέμβασης του ΕΚΑΒ στις αυξημένες απαιτήσεις του καλοκαιριού.

Τέλος ο κ. Παπαδιώτης ενημέρωσε την κα Τζούφη για τα σχέδια του ΕΚΑΒ στην περιοχή και ζήτησε τη συνδρομή της για την υλοποίηση τους. Στα σχέδια αυτά περιλαμβάνονται η μεταφορά σε νέο κτίριο, το οποίο θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της υπηρεσίας, η ίδρυση νέων τομέων ΕΚΑΒ στην περιοχή του Μετσόβου, του Βουλγαρελίου Άρτας, του Καναλακίου και Μεσοποτάμου Πρέβεζας, της Βασιλικής Λευκάδας και του Αγ. Αθανασίου Κέρκυρας. Ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, ώστε να ιδρυθεί Ενιαίο Ασυρματικό Κέντρο, γεγονός που θα βοηθήσει στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά, καθώς θα δίνει την εικόνα της τοποθεσίας και της ταχύτητας που κινούνται τα ασθενοφόρα σε απευθείας σύνδεση.

Από τη μεριά της η κα Τζούφη ενημέρωσε τον κ. Παπαδιώτη για τη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Υγείας, εκτίμησε ότι οι ενέργειες και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα του ΕΚΑΒ επιχειρούν να λύσουν προβλήματα δεκαετιών, τα οποία είχαν συσσωρεύσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με σαφή επιδείνωση από την απαρέγκλιτη εφαρμογή των μνημονιακων πολιτικών των τελευταίων χρόνων, στην κατεύθυνση της κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους. Δεσμεύτηκε να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του στους πολίτες.

 

 

 


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...