Χαιρετισμός στην Επιστημονική Ημερίδα για τα 35 χρόνια της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συναυλία του

Δ. Υφαντή και του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 35 χρόνων παρουσίας και προσφοράς της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία της Προέδρου της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων κα Ν. Μπέγκα, ενώ ακολούθησε χαιρετισμός της Μερόπης Τζούφη, βουλευτή Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδονευρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η βουλευτής αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ στο πέρασμα των χρόνων και τη διαρκή προσπάθεια για τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για θεραπεία, εκπαίδευση, αποκατάσταση και ένταξη στην κοινωνία παιδιών με ποικίλα νευρολογικά και αναπτυξιακά νοσήματα ή δυσκολίες. Τόνισε την ανάγκη της καθημερινής διεκδίκησης στην κατεύθυνση βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία και άλλες διαταραχές, ειδικά στο σημερινό «τοξικό» περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας που έχουν επιφέρει αυξημένο κίνδυνο φτώχειας, κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και συμπίεση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στη συνέχεια ανέφερε πως «οι ευάλωτοι αυτοί πολίτες έχουν πληγεί διπλά από την κρίση» και πως «τον τελευταίο ενάμιση χρόνο προσπαθούμε να ανακόψουμε και να επουλώσουμε την κατάσταση, παίρνοντας πρωτοβουλίες σε διάφορους τομείς, όπως η μη-περικοπή των οικογενειακών και αναπηρικών επιδομάτων που επιτεύχθηκε μετά από μια δύσκολη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς και η νομοθέτηση για την κάλυψη του 15% των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμων υπαλλήλων και εργαζομένων με σύμβαση ΙΔΑΧ από ανθρώπους με αναπηρία ή μέλη οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία».

Καταληκτικά, η βουλευτής παρουσίασε το σχεδιασμό του Υπουργείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τη δημιουργία Εθνικού Συστήματος Αλληλεγγύης για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με κοινούς κανόνες, δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους τους φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς. Ειδικότερα προβλέπεται η δημιουργία Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης & Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης & Κοινωνικής Συνοχής, η συγκρότηση Εθνικού Μητρώου Ωφελούμενων, Μητρώου Φορέων Άσκησης Προνοιακής Πολιτικής, Μητρώου Κοινωνικών Προγραμμάτων, ενώ στις αρχές του 2017 αναμένετε η λειτουργία 254 Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους. Τέλος, δρομολογείται η δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, η κατάργηση του παράβολου για τους άπορους και ανασφάλιστους στα ΚΕΠΑ και η διαβούλευση της Χάρτας Δικαιωμάτων των ΑμεΑ, ενώ με πρωτοβουλία του Υπουργού Επικρατείας, συγκροτείται Διυπουργική Επιτροπή με αντικείμενο την άμεση παρακολούθηση των θεμάτων των ΑμεΑ.


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου