Banner Πανω
 
 
 

Ομιλία Γιάννη Στέφου στην Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2017

Ο Γιάννης Στέφος ξεκίνησε την ομιλία του επί του προϋπολογισμού

του 2017, λέγοντας πως βρισκόμαστε σε μια ευνοϊκή συγκυρία και κάνοντας μια σύντομη αναφορά στην απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την συμφωνία αυτή εφαρμόζεται η συμφωνία του Μαΐου για τα βραχυπρόθεσμα επί του χρέους χωρίς προαπαιτούμενα άμεσης επίδρασης, ενώ εξασφαλίστηκε μείωση χρέους κατά 22%, δηλ. 45 δις ευρώ. Επίσης σταθεροποιούνται τα επιτόκια στο 1,5% μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας και προβλέψεων για αύξηση των επιτοκίων και εξομαλύνεται η αποπληρωμή δανείων στα 32,5 χρόνια. Συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση στοχεύει στην αποκατάσταση της κανονικότητας που ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη για τις εργασιακές σχέσεις και στην απόρριψη κάθε νέων μέτρων λιτότητας μετά τη λήξη του προγράμματος.

Μιλώντας στη συνέχεια για τις προθέσεις της ΝΔ είπε πως έχει επιλέξει να στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια εξόδου από την κρίση, ενώ μοναδική της έγνοια είναι η άνοδος της στην εξουσία και η εφαρμογή της καταστροφικής πολιτικής που ασκήθηκε όλα τα χρόνια των μνημονίων.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2017 είπε πως περιλαμβάνει μια σειρά από μέτρα που εξασφαλίζουν στοιχειώδη βοήθεια για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις πιο χτυπημένες από την ύφεση όλων αυτών των χρόνων. Το 2015 στα πλαίσια του προϋπολογισμού, που είχε συνταχθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, η παρούσα κυβέρνηση εξασφάλισε πόρους 100 εκ. ευρώ για τη στήριξη των πιο αδύναμων οικονομικά νοικοκυριών. Το 2016 με το φετινό προϋπολογισμό προϋπολόγισε 272 εκ. Για το 2017 ενσωματώνονται 760 εκ. για την οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών, χωρίς να θίγονται βασικά επιδόματα όπως τα οικογενειακά και των αναπήρων που αποδέχτηκαν και οι θεσμοί ύστερα από την κυβερνητική επιμονή. Επιπλέον αύξηση 300 εκ. για την Παιδεία και την Υγεία και 250 εκ. για τη στήριξη δημόσιων επενδύσεων. Τόνισε πως για την κυβέρνηση, η υγεία και η παιδεία είναι οι τομείς απόλυτης προτεραιότητας, που μπορούν να καλυτερέψουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Συγκεκριμένα για την Παιδεία ανέφερε πως έχουμε αύξηση των δαπανών του ΥΠΠΕΘ σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2016 κατά 257 εκ. € ή κατά 5,3%. Έτσι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική που ξεκίνησε με τον προϋπολογισμό του 2016, ο οποίος έβαλε φρένο στις συνεχείς, τα προηγούμενα χρόνια, μειώσεις των δαπανών για την παιδεία. Αυτό αποδεικνύεται αν συγκρίνουμε τον προϋπολογισμό του 2017 της σημερινής κυβέρνησης, με τις δαπάνες που είχε αποφασίσει να διατεθούν για το 2017 η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μέσα από το μεσοπρόθεσμο του 2015-18, που είχε ψηφίσει με το Ν.4263/14. Συγκρίνοντας αυτές τις δαπάνες διαπιστώνουμε ότι με τον προϋπολογισμό του 2017 οι δαπάνες του ΥΠΠΕΘ αυξάνονται κατά 691 εκ. € ή κατά 15,6%. Αναφέρθηκε έπειτα στην πρόθεση της ΝΔ η ιδιωτική εκπαίδευση να υπάγεται στο υπουργείο εμπορίου, ενώ στα δημόσια πανεπιστήμια 6 χρόνια δεν είχαν κάνει καμία πρόσληψη προσωπικού. Υπογράμμισε παράλληλα πως στόχος της ΝΔ είναι η πλήρης αποδόμηση του κράτους πρόνοιας και η απόλυτη κυριαρχία των πολυεθνικών στο χώρο της οικονομίας.

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας "Στόχος της ΝΔ είναι η ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας και η διαιώνιση του παλιού πολιτικού κατεστημένου, που της εξασφαλίζει τις καρέκλες και την εκμετάλλευση της εξουσίας, για να προωθήσει τα συμφέροντα των δικών της παιδιών και της κυρίαρχης κοινωνικής τάξης που εκπροσωπεί".  

 


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...