Banner Πανω
 
 
 

«Ένα τέταρτο μνημόνιο που περιλαμβάνει μόνο νέες

επιβαρύνσεις και καμία χρηματοδότηση ή έστω δεσμεύσεις των δανειστών μας για το χρέος ή την ποσοτική χαλάρωση είναι το επιπλέον κόστος της Κυβερνητικής πολιτικής και διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κοινωνία καλείται να υποστεί νέες περικοπές ύψους 4.1 δις ευρώ τουλάχιστον, περικοπές που δεν θα υπήρχαν στο τραπέζι, εάν η αξιολόγηση έκλεινε στην ώρα της, το Φεβρουάριο του 2016 και αν η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν επέμενε να παριστάνει πως «παλεύει σκληρά», ενώ απλώς χάνει χρόνο και προσθέτει αβεβαιότητα στην οικονομία που έτσι δεν μπορεί να πάρει μπρος».

Τα παραπάνω τόνισε σε συνέντευξη του στο ITV ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ κ. Κώστας Τασούλας επ’ ευκαιρία του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο κ.. Τασούλας εξήγησε πως η β΄ αξιολόγηση συνεπάγεται:

 1. Η Κυβέρνηση Τσίπρα, που έλεγε ότι θα κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση «χωρίς ούτε ένα ευρώ μέτρα», παίρνει μέτρα μισού δις ευρώ για το 2018 και 3,6 δις ευρώ από το 2019 και μετά. 

 1. Ο κ. Τσακαλώτος, που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο όριο κάτω από 9.000 ευρώ, σήμερα το κόβει κατά 3.000 ευρώ (στις 5.681 ευρώ για άγαμο φορολογούμενο), επιβαρύνοντας με 600 - 660 ευρώ το χρόνο κάθε μισθωτό, συνταξιούχο και αγρότη. Του κόβει ένα μηνιάτικο και πανηγυρίζει παραμένοντας στην καρέκλα του! 

 1. Η Κυβέρνηση Τσίπρα, που έλεγε ότι δεν κόβει ούτε ένα ευρώ τις συντάξεις, τώρα τις κόβει όλες, μεσοσταθμικά κατά 9%, μέσω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς στις κύριες και τη νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων. Δηλαδή, αντί να δώσει τη 13η σύνταξη, κόβει ακόμη μια σύνταξη (τη 12η) με τη μείωση των συντάξεων και άλλη μία (την 11η) με τη μείωση του αφορολογήτου! 

 1. Η κυρία Αχτσιόγλου, που έλεγε ότι πέτυχε στα εργασιακά τη «ρήτρα της επεκτασιμότητας» και της «ευνοϊκότερης ρύθμισης» των κλαδικών συμβάσεων, καλείται να νομοθετήσει τώρα το αντίθετο! Δηλαδή, την επέκταση της ρύθμισης του 2011 μέχρι το τέλος του τρίτου Μνημονίου! 

 1. Η τεχνική συμφωνία κλείνει: 

 • χωρίς καμία ρητή δέσμευση για την ελάφρυνση του χρέους,

 • χωρίς καμία ρητή αναφορά για ένταξη της Ελλάδας στο Πρόγραμμα Ποσοτικής Χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ.,

 • με διατήρηση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 3,5% του Α.Ε.Π., για πολλά χρόνια, τουλάχιστον μέχρι το 2021,

 • με νέα μέτρα μείωσης κοινωνικών επιδομάτων και φοροαπαλλαγών ύψους 447.000.000 ευρώ για το 2018, και

 • με πρόσθετα μέτρα 2% του Α.Ε.Π. από το 2019, δηλαδή μετά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου, ανεβάζοντας το σύνολο των μέτρων στα 12,6 δις ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα από ό,τι προέβλεπε το «e - mail Χαρδούβελη».

Η Ν.Δ αυτή την πολύ κακή συμφωνία θα την καταψηφίσει αναδεικνύοντας την δική της πρόταση για ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελλάδας.

Σήμερα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό κενό. Οι επενδύσεις ως ποσοστό του Α.Ε.Π. είναι περίπου στο 10%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 20%.

Για να ξαναμπεί η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, πρέπει να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το Κόμμα, το οποίο πιστεύει στην επιχειρηματικότητα.

Το Κόμμα το οποίο πιστεύει στην ελεύθερη λειτουργία της οικονομίας.

Πιστεύει ότι το Κράτος πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο ελεγκτικό του ρόλο.

Δέσμευσή μας είναι η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από 29% σε 20% εντός διετίας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου μερισμάτων.

Δίνουμε έμφαση στις συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη δημιουργία ελκυστικού περιβάλλοντος για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΝΔ θεωρεί πως υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί μια άλλη πολιτική. Εμείς δεν θα λαϊκίσουμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια.

Τήρηση αυτών των υποχρεώσεων δε σημαίνει τον εγκλωβισμό της Νέας Δημοκρατίας και της χώρας σε μια αδιέξοδη πολιτική. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλα τα Προγράμματα Προσαρμογής, σε όποια χώρα και αν έχουν εφαρμοστεί, εμπεριέχουν βραχυπρόθεσμη ευελιξία στους στόχους και στα μέσα για την επίτευξή τους, με αντάλλαγμα μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα. Έτσι και τα Μνημόνια στην Ελλάδα δεν είναι οι «10 Εντολές». Εμπεριέχουν ευελιξία που εμείς θα εκμεταλλευτούμε για να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής, ώστε η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα να εξασφαλίζεται με λιγότερα μέτρα λιτότητας και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.


 

 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...