Banner Πανω
 
 
 

Kώστας Τασούλας: “Από το στραπατσαρισμένο παραμύθι του Τσίπρα, στο

πειστικό δόγμα Μητσοτάκη

 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ φέτος έκανε κάτι απλό όσο και εντυπωσιακό: Παρουσίασε χωρίς υπερβολές και τα συνήθη ψεύδη, παρά το ότι μέχρι τώρα αποδεικνύεται πως αποδίδουν στη χώρα μας πολιτικά, το σχέδιό του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Δεν έκανε χρήση του “δικαιώματος” του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπόσχεται σε όλους τα πάντα, κατά το πρότυπο Τσίπρα, αλλά επέβαλε το προσωπικό του στυλ στην παράδοση πολιτικής γενναιοδωρίας της ΔΕΘ: Μία συγκροτημένη, συγκρατημένη, και κοστολογημένη παρουσίαση του κυβερνητικού του σχεδίου με μειώσεις φόρων δίπλα στις αναπληρώσεις τους από το σκέλος των κρατικών δαπανών, με μειώσεις εισφορών, με πρόσκληση και πίστη στις επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό καθεστώς, με ποιοτική παιδεία, και πραγματική αλληλεγγύη για όσους το έχουν ανάγκη, που μόνο μια ισχυρή οικονομία μπορεί να εξασφαλίσει, όλα στον αντίποδα των όσων κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Κώστας Τασούλας σχολιάζοντας στο Ήπειρος TV1 και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, την πρόσφατη παρουσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Ο κ. Κ. Τασούλας υπενθύμισε, από την ομιλία Μητσοτάκη, τη δέσμευση για εισαγωγή κατώτατου φορολογικού συντελεστού 9% για εισοδήματα μέχρι 10,000 ευρώ, με 1,000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί, την τριετή αναστολή του ΦΠΑ στις νέες οικοδομικές δραστηριότητες, και τη σημαντική έκπτωση φόρου κατά 40% της δαπάνης για εργασίες πάσης φύσεως συντήρησης υφισταμένων κατοικιών.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη δέσμευσή μας για μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30% εντός 2 ετών (20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο), τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρηματικά κέρδη από το 29% στο 20%, της φορολογίας των μερισμάτων από το 15% στο 5% κ.α, με στόχο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να μπορούν, λειτουργώντας με λιγότερα βάρη, να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους, να πραγματοποιήσουν επενδύσεις, και να δημιουργήσουν νέες θέσεις σταθερής εργασίας. Όλες οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών συνδυάζονται με ένα συνεκτικό σχέδιο περικοπής κρατικών δαπανών, προκειμένου να μη διαταραχθεί η απαραίτητη δημοσιονομική ισορροπία. Προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις περιστολής δαπανών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα που φτάνουν το 1.5 δις ευρώ τον πρώτο χρόνο, και τα 2 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας.

Η χώρα πλήρωσε ακριβά τον εντελώς απροετοίμαστο για κυβερνητικές ευθύνες κ. Τσίπρα, και τα ψέματά του. Το “δόγμα” Μητσοτάκη είναι το εντελώς αντίθετο. Αποδεικνύει πως δεν παραγνωρίζει τη δυσκολία των περιστάσεων, αλλά πως μπορεί σοβαρά και πειστικά να την ξεπεράσει, προς όφελος της χώρας και του λαού. Ενώ ο κ. Τσίπρας, μουντός και πελαγωμένος, κάτι ψέλλισε, κλονισμένος από τα ίδια του τα ψέματα στις προηγούμενες ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης σίγουρος, σοβαρός και προσγειωμένος, αλλά και με πολιτική στόχευση, πέτυχε να μας πείσει πως υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα, και πως είναι στο χέρι μας η επιδίωξη και η οικοδόμησή της, κατέληξε ο κ. Τασούλας.

 


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...