Banner Πανω
 
 
 

Επίσκεψη 50 φοιτητών από 35 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη Βουλή

 

Πενήντα φοιτητές προερχόμενοι από τριάντα πέντε πανεπιστημιακά ιδρύματα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών, που φοιτούν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, επισκέφθηκαν τη Βουλή στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ξεναγήσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Τους φοιτητές υποδέχθηκαν στην Αίθουσα Γερουσίας, ως εκπρόσωποι του Προέδρου της Βουλής, οι βουλευτές κυρία Μερόπη Τζούφη, καθηγήτρια στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και κ. Κώστας Δουζίνας, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Birkbeck του Λονδίνου.
Καλωσορίζοντάς τους η βουλευτής κυρία Μερόπη Τζούφη αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Erasmus, το οποίο, όπως σημείωσε, ξεκίνησε ως πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών και στο πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκε και στην πρακτική επαγγελματική άσκηση στο εξωτερικό, αποτελώντας ίσως το πιο γόνιμο ευρωπαϊκό «πείραμα». Τόνισε ότι οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν εκπαιδευτικές και εργασιακές δεξιότητες και διευρύνουν τους πολιτισμικούς τους ορίζοντες, λαμβάνοντας έτσι τα απαραίτητα εφόδια ώστε να ανταποκριθούν στο σημερινό ποικιλόμορφο ευρωπαϊκό περιβάλλον, ενώ παράλληλα επισήμανε τη σημαντική προσέλευση φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια στο πλαίσιο του προγράμματος.
Ο βουλευτής κ. Κώστας Δουζίνας απευθυνόμενος στους φοιτητές εστίασε στα ζητήματα του γνωστικού πεδίου τους και αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, στη σημασία του διεθνούς περιβάλλοντος τότε και σήμερα, καθώς και στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας μετά την προσδοκώμενη έξοδο από το καθεστώς των μνημονίων. Χαιρετίζοντας επίσης τη συμμετοχή των φοιτητών στο πρόγραμμα Erasmus επισήμανε το επιστημονικό αλλά και προσωπικό όφελος που ενέχει η μετακίνηση φοιτητών και η γνωριμία με διαφορετικές σχολές σκέψης και ακαδημαϊκά περιβάλλοντα.
Και οι δύο βουλευτές υπογράμμισαν ότι όσον αφορά τη χώρα μας, το Υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει τη διάθεση των απαραίτητων πόρων για την απρόσκοπτη λειτουργία και συνέχεια του προγράμματος, ενώ παράλληλα βελτιστοποιεί και ενισχύει το θεσμικό πλαίσιο, τις διαδικασίες και τις δομές που εγγυώνται μια δυναμική και ισχυρή υποστήριξη της νεολαίας, της ακαδημαϊκότητας, της έρευνας και της καινοτομίας, των πρωτοβουλιών και των δράσεων των νέων ανθρώπων.
Στη συνέχεια, οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας, καθώς και στις εκθέσεις «Ιωάννης Καποδίστριας, η πορεία του στον χρόνο» και «Μικρές Οδύσσειες», που λειτουργούν αντίστοιχα στην Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου και στο Περιστύλιο της Βουλής. Κατά την ξενάγηση, ενημερώθηκαν για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και για την ιστορία του κτηρίου του.


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...