Banner Πανω
 
 
 

Ομιλία Μερόπης Τζούφη στην Ολομέλεια της Βουλής από 12/1/2018, σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο.

 

Η Μερόπη Τζούφη πραγματοποίησε ομιλία στη Βουλή, στα πλαίσια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, ενόψει του κλεισίματος της 3ης αξιολόγησης, στην οποία τόνισε, αρχικά, ότι οι ισορροπίες νομοθέτησης μεταξύ των απαιτήσεων των δανειστών και των κοινωνικών αναγκών μετατοπίζονται και για πρώτη φορά αντιστρέφεται ο λόγος θετικών και αρνητικών ρυθμίσεων.
Στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στα οικογενειακά επιδόματα, τα οποία αυξάνονται κατά 40%, από 650 εκατ. ευρώ 910 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι επαναθεμελιώνεται η αρχιτεκτονική των οικογενειακών επιδομάτων, κάτι που σημαίνει, πρακτικά, ότι 738.000 οικογένειες θα λάβουν αυξημένα ποσά και ο κύριος όγκος οικογενειών με 1 ή 2 παιδιά θα λάβει αύξηση κατά 57% έως 110%. Μάλιστα, οι 300.000 οικογένειες που ανήκουν στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία θα έχουν όλες αύξηση, με τις οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά να λαμβάνουν ετήσια αύξηση κατά 75%, ενώ ενισχύονται και οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες οικογένειες από 15 έως 57% (50.000 οικογένειες ενισχύονται : το 50% του συνόλου των πολύτεκνων οικογενειών).
Όσον αφορά τις συγκριτικά λίγες τρίτεκνες και πολύτεκνες των υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων που θα υποστούν μειώσεις ή θα απολέσουν το επίδομα, συνέχισε η βουλευτής, γίνεται κατανοητή ιδιαίτερα στη 2η εισοδηματική κατηγορία η αντίδραση των θιγομένων και θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να αναπληρωθούν οι απώλειες, με κάποιο τύπο ενισχυμένου κοινωνικού μερίσματος ή ισοδυνάμου.
Σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, η Μερόπη Τζούφη μίλησε για την ενίσχυση των υπηρεσιών για το παιδί και την οικογένεια, με ενέργειες όπως είναι η αύξηση των βρεφονηπιακών σταθμών και η συνέχιση των σχολικών γευμάτων, σε όλη την Ελλάδα, ενώ επεσήμανε ότι, για να αντιστραφεί η πληθυσμιακή πυραμίδα, πρέπει να μειωθούν περαιτέρω τα ποσοστά ανεργίας, να επεκταθούν οι μηχανισμοί στήριξης των νέων ζευγαριών, να ισοσταθμιστεί το οικογενειακό εισόδημα, να αντιμετωπιστούν οι έμφυλες διακρίσεις στην εργασία και να γίνει εναρμόνιση του εργασιακού και οικογενειακού βίου.
Η Βουλευτής έδωσε έμφαση, κατά την ομιλία της και στις διατάξεις του νομοσχεδίου που αναφέρονται στην Ενιαία Αρχή Απονομής Προνοιακών Επιδομάτων Αναπηρίας, με την οποία αλλάζει ριζικά η διαδικασία έγκρισης και καταβολής των εν λόγων επιδομάτων, αφού, πλέον, μια σειρά από κρίσιμες διαδικασίες (όπως η υποβολή αίτησης, κρίσης και πληρωμής) ηλεκτρονικοποιούνται και συγκεντρώνονται σε 1 και μόνο φορέα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εξωγενή εμπόδια και οι περιορισμοί, αλλά και να εμπεδώσει η κοινωνία την αντίληψη της αναπηρίας ως κοινωνικού ζητήματος.
Κλείνοντας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση στον τομέα της Κοινωνικής Προστασίας για την καλύτερη δυνατή στήριξη του παιδιού και της οικογένειας αύξησε τον προϋπολογισμό κατά 315 εκατ. ευρώ, από το 2015 και μετά και με την ψήφιση του νόμου επιδιώκει με τη χορήγηση του ενιαίου οικογενειακού επιδόματος, όπως και των προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων να υλοποιήσει  ένα αξιόπιστο, αδιάβλητο και διαφανές σύστημα χωρίς αυθαιρεσίες, με ισονομία και αξιοπιστία.

 

Δείτε το βίντεο.

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...