Banner Πανω
 
 
 

 

ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΤΖΟΥΦΗ ΓΙΑ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ & ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ

Η διοργάνωση της αναχρονιστικής και οπισθοδρομικής εκδήλωσης στα Ιωάννινα, με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω» και με στόχο την ποινικοποίηση των αμβλώσεων, αποτελεί ευθεία επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των γυναικών.
Την ίδια στιγμή, στην πόλη έκανε την εμφάνισή του το «κίνημα κατά των μεταμοσχεύσεων», μοιράζοντας σκοταδιστικού τύπου ανακοινώσεις.
 
Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις οφείλουμε να απαντήσουμε αποφασιστικά και συλλογικά. Να υπερασπιστούμε τα κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες για το πότε και πόσα παιδιά θα κάνουν.
Ταυτόχρονα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την επιστημονική γνώση και τις σύγχρονες αντιλήψεις για το κρίσιμο θέμα των μεταμοσχεύσεων, ενισχύοντας τις προσπάθειες ανεύρεσης δοτών και μοσχευμάτων με σκοπό τη σωτηρία πολλών ανθρώπινων ζωών.
 
 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

 

 

"Εμπρός Πίσω"

Οι αμβλώσεις στην Ελλάδα παραμένουν ένα ιδιόμορφο ταμπού. Είναι ένα θέμα που δεν απασχολεί τη δημόσια ατζέντα, δεν ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, δεν φέρνει μπροστά στις πόρτες γυναικολογικών κλινικών «pro-life» οργανώσεις που μοιράζουν πλαστικά έμβρυα στο μέγεθος της παλάμης.

Στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα, της αυξημένης εγκληματικότητας κάθε τύπου, με τις καθημερινές ειδήσεις ή καταγγελίες για κακοποιήσεις γυναικών, βιασμούς -ακόμα και ενδοοικογενειακά- και υποβιβασμό της θέσης της γυναίκας, σε πρότυπα άλλων εποχών και καταρράκωση της προσωπικότητάς της, η άρνηση- απαγόρευση στο δικαίωμα να ορίζει η ίδια το σώμα της και να παίρνει η ίδια την απόφαση για τεκνοποίηση, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, αλλά και αναδεικνύει τον πυρήνα της ακροδεξιάς ιδεολογίας, που συστηματικά εκφράζεται από πολιτικά κόμματα πανευρωπαϊκά, αλλά και από μερίδα πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Μια ευνοούμενη και δημοκρατική πολιτεία οφείλει να φροντίσει ώστε η ασφαλής άμβλωση να είναι δικαίωμα κάθε γυναίκας, αλλά παράλληλα να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την αποφυγή της μέσα από προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από μικρή ηλικία, πρόσβαση στη γνώση και στη χρήση μεθόδων αντισύλληψης, αλλά και τη διασφάλιση ενός κοινωνικού κράτους φροντίδας για τη μητέρα και το παιδί, πράγμα που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναιρεί με τη νομοθέτηση της κατάργησης των φορολογικών ελαφρύνσεων για τις νέες μητέρες.

Η πόλη των Ιωαννίνων ήταν ανέκαθεν πυλώνας και πηγή προοδευτικών αντιλήψεων.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να μη συμμετέχει στην εκδήλωση κατά των αμβλώσεων της κίνησης «Αφήστε με να ζήσω», εκφράζοντας με την απουσία της την αντίθεσή της στο σκοταδισμό.
Τους απαντάμε πως αυτές οι απόψεις δεν έχουν θέση στην χώρα μας. Σε αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει περιθώριο συζήτησης. Τα σώματά μας ανήκουν σε εμάς και σε κανέναν άλλον που αποσκοπεί να εγκαθιδρύσει μια σκοταδιστική «κανονικότητα». 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...