Συμμετοχή Γ. Στύλιου βουλευτή ΝΔ Άρτας στη συνεδρίαση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, της Ειδικής Επιτροπής του Ο.Α.Σ.Ε.

 

Σε συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Ο.Α.Σ.Ε), συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Γιώργος Στύλιος. Η Επιτροπή συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Ιουνίου. Οι εργασίες της, μεταξύ άλλων αφορούσαν, τo συντονισμό των ενεργειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών του κορωνοϊού και την εστίαση στις απαραίτητες πολιτικές πρόληψης. Στη συζήτηση συμμετείχαν Πρέσβεις και Βουλευτές άλλων χωρών, καθώς και ειδικοί επιστήμονες σε θέματα τρομοκρατίας.

Ο κ. Στύλιος ανέφερε ότι υπάρχει σαφής συσχέτιση μεταξύ της πανδημίας COVID 19 και της αύξησης της βίας. Σε όλο τον κόσμο, τόνισε ο Βουλευτής, ο κορωνοϊός μεγεθύνει τα υπάρχοντα κοινωνικά προβλήματα. Οι πολίτες μπορεί να οδηγηθούν στο συμπέρασμα ότι οι πολιτικοί ηγέτες τους είναι ανίκανοι ή απρόθυμοι να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Αυτός ο θυμός παρέχει ευκαιρίες για τρομοκρατικές ομάδες. Λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, φαίνεται πιθανό ότι πολλές περιοχές θα γίνουν όλο και πιο ευάλωτες στην εμφάνιση ή την αναβίωση του βίαιου εξτρεμισμού.

Την ίδια στιγμή, επισήμανε ο κ. Στύλιος, σε διεθνές επίπεδο, οι ευρύτεροι προϋπολογισμοί για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μειώνονται. Σημαντικό μέρος των διαθέσιμων πόρων διατίθεται σε τομείς που τη δεδομένη στιγμή έχουν μεγαλύτερη προτεραιότητα, όπως για παράδειγμα η Υγεία.

Η συγκυρία της υγειονομικής κρίσης του COVID 19 δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο της Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τόνισε ο κ. Στύλιος. Η Επιτροπή, οφείλει να στηρίξει τις προσπάθειες των συμμετεχόντων κρατών του Ο.Α.Σ.Ε. να αναπτύξουν αποτελεσματικές και συμβατές με τα ανθρώπινα δικαιώματα αντιδράσεις στον βίαιο εξτρεμισμό, παρέχοντας συνεργασία και συντονισμό, για την αντιμετώπιση αυτού του δίχως σύνορα φαινομένου.

Ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε και στους νέους κανόνες και μέσα κατά της τρομοκρατίας που έχουν εγκριθεί τα τελευταία χρόνια, όπως για παράδειγμα την εναρμόνιση των ορισμών των τρομοκρατικών αδικημάτων, την ανταλλαγή πληροφοριών και την προστασία των συνόρων. Η Διεθνής Ειδική Επιτροπή ανέφερε καταλήγοντας ο Βουλευτής, θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπαρχόντων εργαλείων και να εντοπίσει κενά και πιθανούς τρόπους προόδου για την πάταξη του φαινομένου.


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας