Banner Πανω
 
 
 

Δεν θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος οι κατά κύριο επάγγελμα παραγωγοί για το 2019.

Συνέντευξη του Γ. Στύλιου στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV

Την αναστολή της πληρωμής των τελών επιτηδεύματος για το έτος 2019 για τους κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς, προανήγγειλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV, ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατατέθηκε τροπολογία του Υπ. Οικονομικών στη Βουλή, όπου προβλέπεται η μη πληρωμή των τελών για το φορολογικό έτος 2019, για αγρότες, κτηνοτρόφους, ιχθυοκαλλιεργητές και όλους τους κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται, επισήμανε ο κ. Βουλευτής, για ένα ποσό της τάξεως των 650-700 € το οποίο θα καλούνταν να πληρώσουν μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο κύριος Στύλιος, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της πληρωμής από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων, στους παραγωγούς, των οποίων το φυτικό κεφάλαιο (κυρίως ακτινίδια, και εσπεριδοειδή), επλήγη κατά την ισχυρή χαλαζόπτωση που είχε προκληθεί τα τέλη Μαΐου. Τόνισε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τη διοίκηση του ΕΛΓΑ καθώς και με την περιφερειακή διεύθυνση στα Γιάννενα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών. Ο κύριος Βουλευτής ανέφερε επίσης ότι άμεσα αναμένεται η αποζημίωση ακτινοπαραγωγών συγκεκριμένων περιοχών του νομού Άρτας οι οποίοι πέρυσι είχαν πληγεί από χαλαζόπτωση.

Ειδική αναφορά, έκανε ο κ. Στύλιος για τα εγγειοβελτιωτικά έργα του νομού Άρτας. Ανέφερε τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα στον τομέα αυτό, γεγονός το οποίο έχει επισημάνει πολλές φορές στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τόνισε ότι τα εγγειοβελτιωτικά έργα είναι περισσότερο απαραίτητα από ποτέ για το νομό, αφενός λόγω της κλιματικής αλλαγής και αφετέρου λόγω της στροφής προς καλλιέργειες περισσότερο απαιτητικές σε νερό, όπως για παράδειγμα τα ακτινίδια. Δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα ενημερώνει τους Αρτινούς για κάθε εξέλιξη.

Καταλήγοντας ο κύριος Βουλευτής αναφέρθηκε στις μικροχρηματοδοτήσεις προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αφορά, τόνισε ο Βουλευτής, την πρόσβαση σε δανεισμό, ποσών μέχρι 25.000 €, σε ιδιώτες οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα. Επισήμανε ότι αποτελεί πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο κ. Στύλιος τόνισε ότι ο δανεισμός, θα γίνεται υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα τοκογλυφίας ή ξεπλύματος χρημάτων, ενώ το μέτρο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην παροχή ρευστότητας που τόσο πού έχει ανάγκη η αγορά.

Σχετικό link με το video της συνέντευξης του κ. Στύλιου

https://youtu.be/VSMnB0vut5U

 

 

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...