Δεν θα πληρώσουν τέλος επιτηδεύματος οι κατά κύριο επάγγελμα παραγωγοί για το 2019.

Συνέντευξη του Γ. Στύλιου στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV

Την αναστολή της πληρωμής των τελών επιτηδεύματος για το έτος 2019 για τους κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς, προανήγγειλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ART TV, ο Γιώργος Στύλιος. Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατατέθηκε τροπολογία του Υπ. Οικονομικών στη Βουλή, όπου προβλέπεται η μη πληρωμή των τελών για το φορολογικό έτος 2019, για αγρότες, κτηνοτρόφους, ιχθυοκαλλιεργητές και όλους τους κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται, επισήμανε ο κ. Βουλευτής, για ένα ποσό της τάξεως των 650-700 € το οποίο θα καλούνταν να πληρώσουν μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο κύριος Στύλιος, αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της πληρωμής από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων, στους παραγωγούς, των οποίων το φυτικό κεφάλαιο (κυρίως ακτινίδια, και εσπεριδοειδή), επλήγη κατά την ισχυρή χαλαζόπτωση που είχε προκληθεί τα τέλη Μαΐου. Τόνισε ότι είναι σε διαρκή επικοινωνία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τη διοίκηση του ΕΛΓΑ καθώς και με την περιφερειακή διεύθυνση στα Γιάννενα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την πληρωμή των αποζημιώσεων των πληγέντων παραγωγών. Ο κύριος Βουλευτής ανέφερε επίσης ότι άμεσα αναμένεται η αποζημίωση ακτινοπαραγωγών συγκεκριμένων περιοχών του νομού Άρτας οι οποίοι πέρυσι είχαν πληγεί από χαλαζόπτωση.

Ειδική αναφορά, έκανε ο κ. Στύλιος για τα εγγειοβελτιωτικά έργα του νομού Άρτας. Ανέφερε τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει μεγάλα έργα στον τομέα αυτό, γεγονός το οποίο έχει επισημάνει πολλές φορές στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Τόνισε ότι τα εγγειοβελτιωτικά έργα είναι περισσότερο απαραίτητα από ποτέ για το νομό, αφενός λόγω της κλιματικής αλλαγής και αφετέρου λόγω της στροφής προς καλλιέργειες περισσότερο απαιτητικές σε νερό, όπως για παράδειγμα τα ακτινίδια. Δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί στενά το θέμα και θα ενημερώνει τους Αρτινούς για κάθε εξέλιξη.

Καταλήγοντας ο κύριος Βουλευτής αναφέρθηκε στις μικροχρηματοδοτήσεις προς τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αφορά, τόνισε ο Βουλευτής, την πρόσβαση σε δανεισμό, ποσών μέχρι 25.000 €, σε ιδιώτες οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι από το τραπεζικό σύστημα. Επισήμανε ότι αποτελεί πρακτική που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια με επιτυχία σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ο κ. Στύλιος τόνισε ότι ο δανεισμός, θα γίνεται υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα τοκογλυφίας ή ξεπλύματος χρημάτων, ενώ το μέτρο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην παροχή ρευστότητας που τόσο πού έχει ανάγκη η αγορά.

Σχετικό link με το video της συνέντευξης του κ. Στύλιου

https://youtu.be/VSMnB0vut5U

 

 

 

 


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Πρόσφατες Τηλ.Συνεντεύξεις.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα

   

 

 

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου