Banner Πανω
 
 
 

Χρήστος Γκόκας για την αναφορά σχετικά με τα προβλήματα στη διανομή των ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. στην Περιφέρεια Ηπείρου-Κέρκυρας

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, κατέθεσε αναφορά προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, βάσει και της επιστολής του Σωματείου Ταχυδρομικών Ηπείρου - Κέρκυρας (Σ.Τ.Η.Κ.).

Το Σωματείο στην επιστολή του κάνει μία αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στα ταχυδρομικά καταστήματα κάθε Νομού της δικαιοδοσίας του, λόγω της εθελούσιας αποχώρησης συναδέλφων τους, κατά την εφαρμογή του νέου μοντέλου διανομής. Οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς η αλληλογραφία καθυστερεί πολύ να φτάσει στους τελικούς αποδέκτες, καθυστερούν συντάξεις και η διανομή του Τύπου, ενώ οι λογαριασμοί έχουν ήδη λήξει όταν παραλαμβάνονται.

Οι πολίτες και οι εξυπηρετούμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στον Οργανισμό των ΕΛ.ΤΑ., αντίθετα με την προτίμηση που έδειχναν επί χρόνια προς τις υπηρεσίες του.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Σωματείου, επισημαίνουν ότι εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που επικρατεί οι εν ενεργεία υπάλληλοι δέχονται τη βοήθεια των συναδέλφων τους που αποχώρησαν, καθώς δεν είναι εφικτό να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς και η πίεση που δέχονται έχει συνέπειες στην προσωπική τους υγεία.

Ο κ. Γκόκας έχει κατ' επανάληψη αναδείξει το θέμα, όπως και με την υπ' αριθμ.: 3700/29-1-21 Ερώτησή του, καθώς τα προβλήματα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης από τα ΕΛ.ΤΑ. ήταν ορατά εδώ και καιρό, αλλά τώρα είναι σε τραγική κατάσταση. Οι συνέπειες αυτές είναι γνωστές και στην Άρτα, και διαπιστώνονται σε καθημερινή βάση απ' όλους. Γι' αυτό και καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους την εκτενή επιστολή του Σ.Τ.Η.Κ. και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες με επανεξέταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΛ.ΤΑ., για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

 

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

 

Προς: Τον  Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κ. Πιερρακάκη

              Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

             

               

   Θέμα: “Προβλήματα στη διανομή και το έργο των ΕΛ.ΤΑ. Α.Ε. στην Περιφέρεια Ηπείρου-Κέρκυρας, λόγω έλλειψης προσωπικού”  

 

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτω την υπ' αριθμ.: 1/13-04-2021 επιστολή του Σωματείου Ταχυδρομικών Ηπείρου - Κέρκυρας (Σ.Τ.Η.Κ.), αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στα  Ελληνικά Ταχυδρομεία της Ηπείρου και της Κέρκυρας.

Αναλυτικά αναφέρουν ότι, λόγω της εθελούσιας αποχώρησης των συναδέλφων τους, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, κυρίως στον τομέα της διανομής. Καθημερινά γίνονται αποδέκτες πολλών παραπόνων από τους πολίτες, καθώς η αλληλογραφία που φτάνει στα χέρια τους είναι αρκετά ετεροχρονισμένη, καθυστερούν οι συντάξεις και η διανομή του Τύπου, ενώ οι λογαριασμοί έχουν ήδη λήξει όταν παραλαμβάνονται. Οι εναπομείναντες υπάλληλοι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς, που όμως τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνουν και η πίεση είναι πολύ μεγάλη με συνέπειες και στην προσωπική τους υγεία.

Ενώ, υποτίθεται, ότι γίνονται προσπάθειες αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, τα περιστατικά που βιώνουν οι υπάλληλοι των Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην Ήπειρο και την Κέρκυρα, δεν τιμούν καμία Διοίκηση, και από την πλευρά τους οι  πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση που έδειχναν, όλα αυτά τα χρόνια, προς τις υπηρεσίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Παρακαλείσθε κύριοι Υπουργοί όπως εξετάσετε το ζήτημα και προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες και επανεξέταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΛ.ΤΑ., με σκοπό την άμεση αντιμετώπισή του για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

                                                                                                             

                                                                                                               Ο αναφέρων Βουλευτής

                                                                                                                     Χρήστος Γκόκας


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...