Banner Πανω
 
 
 

Ο Βουλευτής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τον συνάδελφό του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής,

κ. Μπουρχάν Μπαράν, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις για τη διεξαγωγή των εξετάσεων των διπλωμάτων οδήγησης των υποψηφίων οδηγών.

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι σχολές οδηγών παρέμειναν κλειστές για ένα εξάμηνο, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, και η επαναλειτουργία τους πραγματοποιήθηκε στις 18/04/2021. Δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι οδηγοί ερασιτεχνικών κατηγοριών, σε ολόκληρη της χώρα, βρίσκονταν σε αναμονή για τη διεξαγωγή των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων.

Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η ολιγωρία του αρμόδιου Υπουργείου φάνηκε και με την έλλειψη ετοιμότητας για τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων και στο θέμα της κάλυψης του κόστους των self tests, δημιουργώντας πρόσθετες καθυστερήσεις. Επιπλέον οι εκκρεμότητες που υπήρχαν, μαζί με τις νέες αιτήσεις, αλλά και η έλλειψη εξεταστών, έκαναν την κατάσταση ασφυκτική, με τους επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών να καλούνται, ως υπόλογοι, να δώσουν απαντήσεις και λύσεις, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη οι ίδιοι γι’ αυτή την κατάσταση.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό εάν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση των εξεταστικών διαδικασιών, αλλά και εάν προτίθεται να παρέχει ουσιαστική στήριξη στον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης για την ομαλή επανεκκίνησή τους.

 

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

 Προς: Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή

 

Θέμα: «Σε απόγνωση οι υποψήφιοι οδηγοί λόγω των καθυστερήσεων στις εξετάσεις, καθώς εκκρεμούν πάνω από 100.000 αιτήσεις για διπλώματα οδήγησης»

Πληθώρα αιτήσεων για την απόκτηση αδειών οδήγησης έχει κατακλίσει τις κατά τόπους Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών εξαιτίας του δεύτερου lockdown που προκλήθηκε λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα οι σχολές οδηγών της χώρας να παραμείνουν   κλειστές για ένα ολόκληρο εξάμηνο. Η Κυβέρνηση αποφάσισε την επαναλειτουργία τους την 18/04/21, προκειμένου να  ξεκινήσουν  οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για τους δεκάδες χιλιάδες, ανά την Ελλάδα, υποψήφιους οδηγούς ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Ωστόσο το αρμόδιο Υπουργείο φάνηκε ανέτοιμο τόσο για τη διεξαγωγή των θεωρητικών εξετάσεων όσο και για την κάλυψη του κόστους των self test. Οι σχολές οδήγησης είναι μεν ανοιχτές τυπικά αλλά όχι και ουσιαστικά. Σημαντικό  δε αγκάθι στην όλη διαδικασία αποτελεί και η ατέρμονη γραφειοκρατία που καλά κρατεί, καθώς υπάρχουν πολλές εξετάσεις σε εκκρεμότητα με απώτερο αποτέλεσμα πολλοί νέοι υποψήφιοι οδηγοί, οι οποίοι ήταν σε κατάσταση αναμονής λόγω των μέτρων, να διαμαρτύρονται εντόνως. Οι εκπαιδευτές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που πιέζονται ασφυκτικά, αλλά παρόλα αυτά, η κατάσταση παραμένει  επί της ουσίας στάσιμη. Μέρος του προβλήματος αποτελεί φυσικά και η έλλειψη εξεταστών.

Επειδή η μη διενέργεια δια ζώσης θεωρητικών εξετάσεων οδήγησης, συντελεί σε καθυστερήσεις και αναμονή μηνών για χιλιάδες νέους υποψήφιους οδηγούς που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία απόκτησης άδειας οδήγησης,

Επειδή έχετε οδηγήσει χιλιάδες επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών και ιδιοκτήτες σχολών οδηγών σε οικονομική εξαθλίωση μετατοπίζοντας όλο το βάρος αυτής της διφορούμενης κατάστασης στους ίδιους,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

 1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εξετάσεων και εν προκειμένω της απόκτησης άδειας οδήγησης για τους νέους υποψήφιους οδηγούς που είναι σε αναμονή τόσομεγάλο χρονικό διάστημα;
 2. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε ουσιαστική στήριξη του κλάδου των εκπαιδευτών οδήγησης με οικονομικά και πρακτικά μέτρα για την ομαλή επανεκκίνηση του κλάδου;

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...