Banner Πανω
 
 
 

«Καταβολή Τελών Κυκλοφορίας αναπηρικών οχημάτων ατόμων που πάσχουν από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο»

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Απόστολο Πάνα και κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, κατέθεσαν αναφορά  προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, σχετικά με την καταβολή αναδρομικών Τελών Κυκλοφορίας των οχημάτων άνω των 1650 κυβικών που έχουν στην κατοχή τους οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

Αρχικά αναφέρουν ότι, με βάση την επιστολή του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, από τους εν λόγω πάσχοντες οφείλουν να πληρώνουν Τέλη Κυκλοφορίας μόνο όσοι εξ αυτών είναι κάτοχοι αυτοκινήτων που ο κυβισμός του ξεπερνά τα 1650 κυβικά. Όμως η κατάσταση άλλαξε από το 2004 που ξεκίνησε η καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων, καθώς όλα τα οχήματα καταγράφηκαν ως αναπηρικά, χωρίς κανένα διαχωρισμό ως προς τις παθήσεις και τον κυβισμό. Κατά συνέπεια οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία, κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 1650 κυβικών, από το 2004 λάμβαναν κάθε έτος ειδοποίηση για μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας.

Επιπλέον σημειώνουν ότι το 2018 με την υπ΄αριθμ.: ΠΟΛ. 1142 /23-7-2018 (ΑΔΑ:Ω3ΤΨ46ΜΠ3Ζ-6ΧΖ) της Α.Α.Δ.Ε. αντιλήφθησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες το λάθος και κάλεσαν, πλέον, τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων οχημάτων να πληρώσουν αναδρομικά από το 2004 τα Τέλη Κυκλοφορίας, δηλαδή ποσά που ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ, χωρίς να έχουν την παραμικρή υπαιτιότητα για το λάθος που είχε συμβεί.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το ζήτημα αυτό και να προβούν στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για τη διευθέτησή του.

 

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

 

Προς: Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα

           Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή

          

Θέμα: «Καταβολή Τελών Κυκλοφορίας αναπηρικών οχημάτων ατόμων που πάσχουν από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο»

 

Κύριοι Υπουργοί,

Σας καταθέτουμε την υπ’ αριθμ.: 277/4-12-2020 επιστολή του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, σχετικά με τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων άνω των 1650 κυβικών που έχουν στην κατοχή τους οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία) και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

Χαρακτηριστικά τα μέλη του Συλλόγου αναφέρουν ότι, λόγω της συγκεκριμένης πάθησης, υποχρεούνται να καταβάλλουν Τέλη Κυκλοφορίας μόνο οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που ο κυβισμός τους είναι άνω των 1650 κυβικών. Όμως από το 2004 που άρχισε να γίνεται η καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων, όλα καταγράφηκαν ως αναπηρικά αυτοκίνητα, χωρίς κανένα διαχωρισμό με βάση τα κυβικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κάτοχοι αυτοκινήτων άνω των 1650 κυβικών να λαμβάνουν κάθε έτος ειδοποίηση για μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, το 2018 ανακαλύφθηκε το λάθος και σύμφωνα και με την υπ΄αριθμ.: ΠΟΛ. 1142 /23-7-2018 (ΑΔΑ:Ω3ΤΨ46ΜΠ3Ζ-6ΧΖ) της Α.Α.Δ.Ε. καλούνται οι ιδιοκτήτες των εν λόγω οχημάτων να πληρώσουν με αναδρομικό τρόπο τα Τέλη Κυκλοφορίας 15 ετών, τα οποία ανέρχονται σε χιλιάδες ευρώ,  χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για το λάθος που δημιουργήθηκε.

Παρακαλείσθε κύριοι Υπουργοί όπως εξετάσετε το δίκαιο αίτημα του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, τα μέλη του οποίου βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, και στη συνέχεια όπως προβείτε στις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις με σκοπό τη διευθέτηση του ζητήματος και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

 

Οι αναφέροντες Βουλευτές

Χρήστος Γκόκας

Απόστολος Πάνας

Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης


 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...