Banner Πανω
 
 
 

 

ΔΗΛΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και η Ιδρυτική Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη το 1974, αποτέλεσε τη βάση και την αφετηρία για τις μεγάλες κοινωνικές και δημοκρατικές αλλαγές στη χώρα μας, στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ, ως μοναδικός και γνήσιος εκφραστής της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης διαμόρφωσε το μεγάλο και πλειοψηφικό, λαϊκό, δημοκρατικό και πατριωτικό κίνημα, που έφερε την ιστορική Αλλαγή του 1981.

Η Εθνική συμφιλίωση, η κατοχύρωση των Δημοκρατικών ελευθεριών, οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις στο Κράτος, στην Αυτοδιοίκηση και στην αποκέντρωση, τα μεγάλα έργα, η στήριξη των ανθρώπων της υπαίθρου, έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες να ζήσουν καλύτερα και ιδιαίτερα στους λιγότερο προνομιούχους.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, έργο οραματικό που υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ,μέσα από την πανδημία,απέδειξε  την αξία του για την προστασία της δημόσιας Υγείας , της υγείας κάθε πολίτη.

Έργα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ είναι το ΑΣΕΠ, οι Ανεξάρτητες Αρχές, η διαφάνεια, τα ΚΕΠ, η ΔΙΑΥΓΕΙΑ, που διαμόρφωσαν την εικόνα ενός σύγχρονου Κράτους.

Ενώ η χώρα μας, βρήκε τη θέση της, ως ισχυρό και ισότιμο μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την  ΟΝΕ.

Το ΠΑΣΟΚ υπηρέτησε τα Εθνικά συμφέροντα με συνέπεια και αποφασιστικότητα, με αποκορύφωμα την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της Κύπρου.

Σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζει νέα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, με νέα μέτωπα στα Εθνικά θέματα αλλά και στο εσωτερικό της χώρας με την πανδημία και την αδυναμία διαχείρισης κρίσεων από την Κυβέρνηση, όπως με τις πρόσφατες καταστροφές.

Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, με το Κίνημα Αλλαγής και την αυτόνομη πορεία του, είναι έτοιμο να υπηρετήσει και πάλι το λαό και την πατρίδα μας.

Αποτελεί τη μοναδική και γνήσια έκφραση  της Δημοκρατικής Παράταξης, δεν έχει καμία σχέση με κάθε μορφής συντήρηση και λαϊκισμό, και είναι απέναντι σε κάθε ψευδεπίγραφη αναφορά και τυχοδιωκτική προσπάθεια παραπλάνησης των δημοκρατικών πολιτών.

Είναι εδώ, με θέσεις και προτάσεις για όλα τα ζητήματα, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.Με τη νέα προοδευτική πρόταση, το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Αποτελεί τη Δύναμη της νέας Αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Για να αντιμετωπίσει τις νέες και διευρυμένες κοινωνικές ανισότητες, για τα προβλήματα της κλιματικής Αλλαγής, για ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας, για μια βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας, για τον πρωτογενή τομέα. Για εργασία με αξιοπρέπεια και ίσες ευκαιρίες για όλους. Για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την ψηφιακή μετάβαση, για ένα σύγχρονο σύστημα Παιδείας με ίσες δυνατότητες για όλους, για ένα σύγχρονο Κράτος και  μια σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση.

Η Δημοκρατική Παράταξη, οφείλει να συνεχίσει με βάση τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, να ισχυροποιηθεί και να πρωταγωνιστήσει ξανά στην πολιτική ζωή του τόπου. Αποτελεί τη μοναδική , αξιόπιστη επιλογή, που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον για την Ελληνική κοινωνία και τη χώρα μας, και ιδιαίτερα για τους νέους μας.


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...