Γκόκας Χρήστος: Σχετικά με τα κριτηρία των μεταθέσεων των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας μαζί με Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο, σχετικά με τις αδικίες που αντιμετωπίζουν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, σε διάφορες Μονάδες πολλών γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας, στις μεταθέσεις τους, καθώς λαμβάνουν μειωμένα μόρια πάνω από 40 μήνες.

Αναλυτικά αναφέρουν ότι μετά από Ερωτήσεις που έχουν, κατ’ επανάληψη, καταθέσει, καθώς επίσης και Επίκαιρη Ερώτηση αναφορικά με τη μοριοδότηση που λαμβάνουν οι υπηρετούντες στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου (Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION), δεν έχει γίνει καμία αλλαγή, παρά τη διαβεβαίωση του κ. Υπουργού κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης αλλά και στις έγγραφες απαντήσεις του, για άμεση επίλυση του θέματος.

Επιπρόσθετα τονίζουν ότι κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης ο εν λόγω Υπουργός είχε αποδεχθεί ότι υπάρχουν αδικίες και στρεβλώσεις στο θεσμικό πλαίσιο της μοριοδότησης που αφορούν πολλές Μονάδες ανά την Επικράτεια και είχε αναφέρει ότι σκόπευε να το επιλύσει εντός του περασμένου καλοκαιριού.

Επίσης αναφέρουν ότι το Νοέμβριο του 2020 είχαν γίνει εξαγγελίες για την κατάθεση Νομοσχεδίου, το οποίο θα αντιμετώπιζε τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, όμως απ’ ότι φαίνεται έμεινε και αυτό στα λόγια.

Ωστόσο, παρόλο που έχουν περάσει τόσοι μήνες και έχουμε φτάσει στον φετινό Νοέμβριο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, οι εκκρεμότητες παραμένουν για τις όποιες αλλαγές και διορθώσεις, δημιουργώντας στα στελέχη έντονη ανησυχία και προβληματισμό, για τις επικείμενες ετήσιες μεταθέσεις του 2022.

Επίσης σημειώνουν ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όλο το στρατιωτικό προσωπικό ενημερώνεται για τις επετηρίδες με τη μοριοδότησή τους, έως τις 10 Μαρτίου του εκάστοτε έτους.

Με δεδομένο τα χρονικά αυτά περιθώρια, οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, εάν προτίθεται να τροποποιήσει την Υπουργική Απόφαση για την μοριοδότηση των στελεχών, πριν την έκδοση των νέων επετηρίδων για το 2022.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

 

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο

 

Θέμα: «Παραμετροποίηση Κριτηρίων Μεταθέσεων Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων»

 

 

Κύριε Υπουργέ,

Με τις υπ’ αριθμόν 4528/27-02-2020, 1821/17-11-2020 Ερωτήσεις μας, καθώς και με την υπ’ αριθμόν 732/10-05-2021 Επίκαιρη Ερώτηση σας είχαμε θέσει το ζήτημα της αδικίας στη μοριοδότηση που υφίστανται οι υπηρετούντες στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου (Μονάδα Υποστήριξης FOB AKTION), ενώ παράλληλα μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) έχουν επισημανθεί αδικίες και σε πολλά άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, καθώς επίσης και σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Αεροπορία, Στρατός Ξηράς και Πολεμικό Ναυτικό). Οι αδικίες αυτές επηρεάζουν τις μεταθέσεις τους τα τελευταία χρόνια, αφού τα στελέχη λαμβάνουν μειωμένα μόρια για πάνω από 40 μήνες.

Στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε δια της Επίκαιρης Ερώτησης με αριθμό πρωτοκόλλου 732/10-05-2021, είχατε αποδεχτεί ότι υπάρχουν αδικίες και στρεβλώσεις στο θεσμικό πλαίσιο μοριοδότησης που αφορούν πολλές Μονάδες ανά την Επικράτεια και είχατε αναφέρει ότι σκοπεύατε να το επιλύσετε εντός του περασμένου καλοκαιριού.

Μάλιστα είχε αναφερθεί ότι είχαν ολοκληρωθεί οι προτάσεις για την τροποποίηση της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης, έχοντας ληφθεί υπόψη αναφορές και προτάσεις, διαφόρων Ενώσεων, μεταξύ των οποίων και της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ..

Επίσης, κ. Υπουργέ, από πέρυσι τον Νοέμβριο, έχετε υποσχεθεί την κατάθεση Νομοσχεδίου για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχετε πράξει.

Ωστόσο, έχουμε φτάσει στον φετινό Νοέμβριο και ακόμα η εκκρεμότητα παραμένει, δημιουργώντας στα στελέχη έντονες ανησυχίες για τον επικείμενο προγραμματισμό των ετήσιων μεταθέσεων του 2022.

Σας επισημαίνουμε ότι βάσει της ισχύουσας Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 468/14-02-2018), άρθρο 17 παρ.4, «… οι αρμόδιες Διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων και των Κοινών Σωμάτων του ΓΕΕΘΑ καταρτίζουν και τηρούν επετηρίδες με τη μοριοδότηση όλου του στρατιωτικού προσωπικού, τις οποίες κοινοποιούν στο σύνολο του προσωπικού για ενημέρωση έως τις 10 Mαρτ. …».

Με δεδομένο λοιπόν, την πρόθεση και δέσμευσή σας για αποκατάσταση των αδικιών, και λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τα χρονικά περιθώρια που ισχύουν μέχρι την κοινοποίηση των νέων επετηρίδων,

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Θα προχωρήσετε στην τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης που σχετίζεται με την μοριοδότηση των στελεχών, πριν την έκδοση των νέων επετηρίδων για το 2022;

  

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

                                                                 

                                                                         Χρήστος Γκόκας

                                                                       Δημήτρης Κωνσταντόπουλος                                                                    

                                                                             Αχμέτ Ιλχάν

                                                                   Βασίλειος Κεγκέρογλου

                                                                      Ανδρέας Λοβέρδος 

                                                                       Γιώργος Φραγγίδης

 


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου