ΘΕΜΑ: «Εκτός ΔΟΥ Άρτας Μελισσουργοί, Καμπή, Αμμότοπος, Αμπέλια Αμμοτόπου κ.α.- Ανάγκη να ανασταλεί

η πρόσφατη απόφαση επανακαθορισμού της χωρικής αρμοδιότητας ΔΟΥ Άρτας που δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα.»

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

 

Σύμφωνα με το από 28.04.2022 Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ για τον «Ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας των ΔΟΥ» ανακαθορίζεται η κατά τόπον αρμοδιότητα μιας σειράς Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με σκοπό «τη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης, για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων» και «ώστε η περιοχή κάθε Ταχυδρομικού Κωδικού να ανήκει εξ ολοκλήρου σε συγκεκριμένη ΔΟΥ και να μη μοιράζεται σε 2 ή περισσότερες».

Με την εν λόγω απόφαση ανακαθορίζεται η αρμοδιότητα της ΔΟΥ Άρτας και των ΔΟΥ Ιωαννίνων και Πρεβέζης αλλά αντί να λύνονται υπάρχοντα προβλήματα, δημιουργούνται νέα!

Όπως επισημαίνει και η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας-Φιλιππιάδας Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ με το από 30.04.2022 Δελτίο Τύπου τους:

«μια μεγάλη περιοχή του Νομού Άρτας που περιλαμβάνει αρκετά χωριά όπως ενδεικτικά η Καμπή, ο Αμμότοπος και τα Αμπέλια Αμμοτόπου έχει ως  ταχυδρομικό κώδικα τον 48200 που είναι αυτός της Φιλιππιάδας  Πρεβέζης. Τα χωριά αυτά βρίσκονται σε ακτίνα έως  10 χιλιόμετρα από το κτίριο της  ΔΟΥ Άρτας. Με την απόφαση σας αυτή όμως στέλνετε τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις της περιοχής αυτής στη Δ Ο Υ Πρέβεζας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων. Επίσης ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αφορά το ορεινό χωριό του νομού μας Μελισσουργοί που λόγω Τ.Κ. 44001 μεταφέρεται στη ΔΟΥ  Ιωαννίνων. […]

Σας διαβεβαιώνουμε ότι  με τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η παραπάνω απόφαση  σε καμία περίπτωση δε θα εκπληρώνει  τον  σκοπό για τον οποίο αποφασίσατε την εφαρμογή της,  που είναι η διαρκής αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων (όπως αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου) αλλά τουναντίον θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία.»

Περαιτέρω προβλέπεται ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί άμεσα δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα για τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών, αφού ρητά προβλέπεται ότι:

«ο ανακαθορισμός της κατά τόπον αρμοδιότητας των ανωτέρω ΔΟΥ ισχύει:

α) από την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 για τους φορολογούμενους φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που θα αποκτήσουν ΑΦΜ και για όσους θα προβούν σε έναρξη εργασιών, ενώ

β) η μεταγραφή των φορολογουμένων, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, στη νέα ΔΟΥ, στην οποία αυτοί θα υπάγονται, θα πραγματοποιηθεί κεντρικά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου 2022

Συνεπώς και όπως επισημαίνει η Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ με το ανωτέρω Δελτίο Τύπου του είναι αναγκαίο να υπάρξει  αναστολή της παραπάνω απόφασης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να επανεξετάσει και να αναστείλει την εφαρμογή της εν λόγω απόφασης χωρικού ανακαθορισμού της ΔΟΥ Άρτας, μέχρι την επανεξέτασή της, ώστε να αποφευχθούν τα μεγάλα προβλήματα που αυτή δημιουργεί, ιδίως αφήνοντας εκτός ΔΟΥ Άρτας σημαντικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπως οι Μελισσουργοί, η Καμπή, ο Αμμότοπος, τα Αμπέλια Αμμοτόπου κ.α.;

 

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Γεροβασίλη Όλγα


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου