Κώστας Μπάρκας: Συνάντηση με τους λογιστές του Νομού Πρέβεζας

 

Συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών, τα οποία στην πλειονότητά τους αγγίζουν και την καθημερινότητα των πολιτών, είχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών (ΣΕΕΛΦΟ) Νομού Πρέβεζας.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος έχουν άμεση συνέπεια στη σχέση των πολιτών με την πολιτεία και στην ομαλή εξυπηρέτηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Για τον λόγο αυτό άλλωστε υπήρξαν πανελλαδικά παραστάσεις διαμαρτυρίας των Συλλόγων Λογιστών και Φοροτεχνικών το προηγούμενο διάστημα.

Βασικό αίτημα του κλάδου είναι η θεσμική κατοχύρωση των επαγγελματιών σε περίπτωση ασθένειας, ή εγκυμοσύνης. Έχει ζητηθεί από την πολιτεία, ότι σε περίπτωση που Λογιστής - Φοροτεχνικός βεβαιωμένα από δημόσιο νοσοκομείο ή συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ ασθενεί ή έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, οι προθεσμίες υποβολής των πάσης φύσης φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων και καταστάσεων του ιδίου και των εντολέων πελατών του, που λήγουν σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με τη διάρκεια της νοσηλείας ή της ασθένειας του, να παρατείνονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα που ακολουθεί τον μήνα της ιατρικής βεβαίωσης ασθενείας ή νοσηλείας του. Παρά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που έχει ασκηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του κλάδου για τα Ηλεκτρονικά Βιβλία, όπως για παράδειγμα η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου χωρίς πρόστιμα για το 2022-2023, μιας και παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στην υλικοτεχνική υποδομή υποστήριξης, όσο και στην ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τον θεσμό. Για το ζήτημα της παράτασης ως προς την εφαρμογή της υποχρεωτικής τήρησης ηλεκτρονικών βιβλίων κι έκδοσης και ηλεκτρονικής καταχώρισης των παραστατικών των ετών 2021 και 2022, καθώς και τη μη επιβολής προστίμων για το 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει σήμερα σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη επανακαθορισμού της καταληκτικής ημερομηνίας της 30/06 των Φορολογικών δηλώσεων Φορολογικού έτους 2021.

Στη συνάντηση των Λογιστών- Φοροτεχνικών με τον κ. Μπάρκα τέθηκε και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως η προβληματική πολλές φορές λειτουργία των ηλεκτρονικών εφαρμογών, η καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους εργασιών-υπηρεσιών, η εναρμόνιση διατάξεων προστίμου.

Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του ευχαρίστησε για τη συνάντηση, αλλά και για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, ώστε μέχρι σήμερα να έχει κατατεθεί σειρά Ερωτήσεων και Αναφορών στη Βουλή, ώστε να αναδειχθούν και να διευθετηθούν ζητήματα προς όφελος του κλάδου και των πολιτών.


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου