Banner Πανω
 
 
 

Κώστας Μπάρκας: Συνάντηση με τους λογιστές του Νομού Πρέβεζας

 

Συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των λογιστών, τα οποία στην πλειονότητά τους αγγίζουν και την καθημερινότητα των πολιτών, είχε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών (ΣΕΕΛΦΟ) Νομού Πρέβεζας.

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος έχουν άμεση συνέπεια στη σχέση των πολιτών με την πολιτεία και στην ομαλή εξυπηρέτηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Για τον λόγο αυτό άλλωστε υπήρξαν πανελλαδικά παραστάσεις διαμαρτυρίας των Συλλόγων Λογιστών και Φοροτεχνικών το προηγούμενο διάστημα.

Βασικό αίτημα του κλάδου είναι η θεσμική κατοχύρωση των επαγγελματιών σε περίπτωση ασθένειας, ή εγκυμοσύνης. Έχει ζητηθεί από την πολιτεία, ότι σε περίπτωση που Λογιστής - Φοροτεχνικός βεβαιωμένα από δημόσιο νοσοκομείο ή συμβεβλημένο ιατρό του ΕΟΠΥΥ ασθενεί ή έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο, οι προθεσμίες υποβολής των πάσης φύσης φορολογικών και ασφαλιστικών δηλώσεων και καταστάσεων του ιδίου και των εντολέων πελατών του, που λήγουν σε ημερομηνίες που συμπίπτουν με τη διάρκεια της νοσηλείας ή της ασθένειας του, να παρατείνονται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα που ακολουθεί τον μήνα της ιατρικής βεβαίωσης ασθενείας ή νοσηλείας του. Παρά τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο που έχει ασκηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, το πρόβλημα παραμένει άλυτο.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του κλάδου για τα Ηλεκτρονικά Βιβλία, όπως για παράδειγμα η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου χωρίς πρόστιμα για το 2022-2023, μιας και παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα τόσο στην υλικοτεχνική υποδομή υποστήριξης, όσο και στην ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τον θεσμό. Για το ζήτημα της παράτασης ως προς την εφαρμογή της υποχρεωτικής τήρησης ηλεκτρονικών βιβλίων κι έκδοσης και ηλεκτρονικής καταχώρισης των παραστατικών των ετών 2021 και 2022, καθώς και τη μη επιβολής προστίμων για το 2021 ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία καταθέτει σήμερα σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών. Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη επανακαθορισμού της καταληκτικής ημερομηνίας της 30/06 των Φορολογικών δηλώσεων Φορολογικού έτους 2021.

Στη συνάντηση των Λογιστών- Φοροτεχνικών με τον κ. Μπάρκα τέθηκε και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως η προβληματική πολλές φορές λειτουργία των ηλεκτρονικών εφαρμογών, η καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους εργασιών-υπηρεσιών, η εναρμόνιση διατάξεων προστίμου.

Ο κ. Μπάρκας από την πλευρά του ευχαρίστησε για τη συνάντηση, αλλά και για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί, ώστε μέχρι σήμερα να έχει κατατεθεί σειρά Ερωτήσεων και Αναφορών στη Βουλή, ώστε να αναδειχθούν και να διευθετηθούν ζητήματα προς όφελος του κλάδου και των πολιτών.


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

  Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...

 

Φιλικά blogspot