Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού

 

Συνάντηση με εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού πραγματοποίησαν στη Βουλή, ως εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, οι Βουλευτές κ. Χρήστος Γκόκας, Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών και Μεταφορών και  κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών, μαζί με τον κ. Γιάννη Κουτσούκο, Γραμματέα του Τομέα Οικονομικών, τον κ. Χάρη Δούκα, Γραμματέα του Τομέα Ενέργειας, και τον κ. Θανάση Κολλιόπουλο, Επιστημονικό Συνεργάτη του Προέδρου, κ. Ν. Ανδρουλάκη.

Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας συμμετείχαν ο κ. Ηλίας Κορλός, Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού της ΕΥΔΑΠ, ο κ. Γεώργιος Δήμτσας, Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών ΕΥΔΑΠ, ο κ. Γεώργιος Ραντίτσας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Τομέα της Αποχέτευσης ΕΥΔΑΠ, η κα Ευαγγελία Σωτηροπούλου και ο κ. Περικλής Ζήκας εκπρόσωποι του Περιβαλλοντικού Δικτύου.

Τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» αναφέρθηκαν σε σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την ΕΥΔΑΠ, και συγκεκριμένα στην εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ, για την άμεση Επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο στο Κράτος.

Επιπρόσθετα επεσήμαναν την ανάγκη για άμεση ακύρωση του Διαγωνισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που αφορά στην  παραχώρηση για είκοσι χρόνια, με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (Ε.Υ.Σ.) της Αττικής, καθώς εμπλέκονται ιδιωτικά συμφέροντα στην ποιότητα και στην τιμή του νερού για τους πολίτες.

Παράλληλα υπογράμμισαν ότι πρέπει να μπει φρένο στη σκανδαλώδη διαχείριση της ΕΥΔΑΠ, με ενδεικτικά παραδείγματα τη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2021, αλλά και παρελθουσών χρήσεων της ΕΥΔΑΠ, την επικείμενη επιστροφή κεφαλαίου από τα Αποθεματικά της ΕΥΔΑΠ, κ.α..

Επιπλέον ζήτησαν να σταματήσουν οι μαζικές διακοπές υδροδότησης των νοικοκυριών, που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ύδρευσης, και αυτό για να αυξηθεί το «μπόνους» αποδοτικότητας της διοίκησης, και ταυτόχρονα να αυξηθεί η δωρεάν παρεχόμενη ποσότητα ύδατος στους δικαιούχους του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (από τα 2 m3/άτομο/μήνα στα 13 m3/άτομο/μήνα, η οποία είναι η απαιτούμενη φυσιολογική κατανάλωση) και να διευρυνθεί η κατηγορία των δικαιούχων.

Επίσης τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» ενημέρωσαν ότι επιθυμούν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδιώξουν την ανάδειξη και προβολή των παραπάνω θεμάτων.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής δήλωσαν ότι είναι σημαντική και θετική η συγκρότηση της Πρωτοβουλίας, ως κοινωνική συμμαχία περιβαλλοντικών οργανώσεων, σωματείων και κοινωνικών φορέων.

Εξέφρασαν, για ακόμα μια φορά, τη θέση του κόμματος ότι το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και ανθρώπινο δικαίωμα, και η διαχείρισή του ανήκει στο Δημόσιο Τομέα, καθώς και τη συμφωνία και τη στήριξή τους:

 • Για την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Δημόσιο. Υπενθυμίζοντας την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην εκχώρηση των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Υπερταμείο με το Ν. 4889/2016.
 • Για την ακύρωση του διαγωνισμού μέσω ΣΔΙΤ και την παραχώρηση της διαχείρισης, συντήρησης και λειτουργίας του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) σε ιδιώτες.
 • Για την ανάδειξη των επιλήψιμων πρακτικών και κακοδιοίκησης στην ΕΥΔΑΠ.
 • Για την ανάγκη αναστολής των διακοπών νερού για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, την αύξηση της δωρεάν παρεχόμενης ποσότητας νερού και τη διεύρυνση της κατηγορίας των δικαιούχων.

 

Επίσης οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να αναδεικνύουν όλα αυτά τα ζητήματα, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, με την ανάληψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών  στα πλαίσια των Κοινοβουλευτικών Διαδικασιών.


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου