Banner Πανω
 
 
 

 

Μήνυμα για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς 2022

 

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, επισκέφθηκε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και παραβρέθηκε στους Αγιασμούς που τελέστηκαν σ’αυτά, ήτοι , στην Ελεούσα Άρτας: στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Άρτας και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Άρτας, μαζί και με το 2ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ελεούσας, στο 2ο Γυμνάσιο Άρτας, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Νεοχωρίου, καθώς και στα Εσπερινά Σχολεία της Άρτας( Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ) .

Ο κ. Γκόκας στους σύντομους χαιρετισμούς του ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς , Καλή Σχολική Χρονιά, με Υγεία και Δύναμη, μια χρονιά δημιουργική, που θα δικαιώσει τις ελπίδες και τις προσδοκίες όλων.

Παράλληλα επεσήμανε το ρόλο της οικογένειας, σ’ αυτή την προσπάθεια και με δεδομένες τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκεςπου βιώνουμε , ευχόμενος στους γονείς, επίσης να έχουνυγεία και δύναμη για να στηρίξουντις προσπάθειες των παιδιών τους .

Επίσης τόνισε ειδικότερα ζητήματα που αφορούν στην κανονική λειτουργία της Εκπαίδευσης , με ανοικτά και ασφαλή σχολεία, ενώ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ανάγκες που υπάρχουν στα Σχολικά Συγκροτήματα.

Για τη νέα Σχολική Χρονιά, και μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του στα Σχολεία, το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας, πρώτης μέρας λειτουργίας των σχολείων, ο κ. Γκόκας έκανε την παρακάτω ΔΗΛΩΣΗ – ΜΗΝΥΜΑ:

 

“Εύχομαι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς Καλή Σχολική Χρονιά, με υγεία και δύναμη. Να είναι μια δημιουργική Χρονιά, με επιτυχία στους στόχους κάθε μαθητή.

Εύχομαι επίσης υγεία και δύναμηστους γονείς των μαθητών, οι οποίοι μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες,οικονομικές κυρίως, συνθήκες, με την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, καλούνται να υποστηρίξουντην προσπάθεια των παιδιών τους και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις για την εκπαίδευσή τους και τη μόρφωσή τους.

Οι μαθητές δικαιούνται και πρέπει να έχουν όνειρα και στόχους. Να έχουν γνώση που δίνει δύναμη και δυνατότητες για το μέλλον. Να παρέχεται στα παιδιά μας μόρφωση και παιδεία,για μια καλύτερη κοινωνία. Εύχομαι καλή και πετυχημένη προσπάθεια για αυτούς τους στόχους.

Η πολιτεία οφείλει να διασφαλίζειτις υποδομές με τις απαραίτητεςαίθουσες για αποφυγή συνωστισμών και με τους άλλους αναγκαίους χώρους, τον τεχνολογικό εξοπλισμό και την κατάρτισηγια μια σύγχρονη εκπαίδευση, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Επίσης είναι θεμελιώδες να διασφαλίζεται η ισότητα των ευκαιριών στη μόρφωση και στις σπουδές για όλους τους μαθητές. Γνωρίζουμε όλοι, ότι οι ανισότητεςδιευρύνθηκαν και διευρύνονται, ιδιαίτερα μέσα και μετά την πανδημία. Και αυτό πρέπει να αντιμετωπισθεί στα πλαίσια της ενίσχυσης της δημόσιας Παιδείας.

Το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείαςθα πρέπει να αποφύγει περαιτέρω αιφνιδιασμούς, ιδιαίτερα όσον αφορά στα εξεταστικά ζητήματα, αφού αρκετή αναστάτωση έχει ήδη προκληθεί στους μαθητές. Μέχρι να υπάρξει ένα ευρύτερα αποδεκτό, σύγχρονο, φιλικό και πραγματικό αξιοκρατικό σύστημα, για όλα τα στάδια αξιολόγησης των μαθητών, σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης.

Τέλος, εύχομαι να έχουμε φέτος μια κανονική χρονιά, με ανοικτά σχολεία, αλλά και επαρκή προετοιμασία της Πολιτείας για τα μέτρα προστασίας που τυχόν θα χρειαστούν, και τα οποία, με την εφαρμογή τους από όλους μας, θα παρέχουν υγειονομική προστασία.

Πρέπει να ενισχύσουμε την αισιοδοξία της νιότης και την πίστη των παιδιών μαςστις δυνατότητές τους, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, μέσα και από τις δικές τους προσπάθειες.

Καλή Σχολική Χρονιά, αποδοτική , με κανονική και ασφαλή λειτουργία των σχολείων.”


 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

  Βίντεο: Τιμητικό αφιέρωμα στην Βησσανιώτισα μουσικό Μαρία Στούπη...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας