Η σκοτεινή λειτουργία των Funds και Servicers


Ακόμη και την τελευταία ημέρα πριν τη διάλυση της Βουλής, συνέχισε να ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η τελευταία ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών, αφορά στις διαδικασίες λειτουργίας των Funds και Servicers που κατέχουν ή διαχειρίζονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, την απαράδεκτη συμπεριφορά τους προς τους Έλληνες πολίτες και το σκοτάδι το οποίο καλύπτει αυτές τις εταιρείες των οποίων ακόμη και ο ακριβής αριθμός τους παραμένει αδιευκρίνιστος (πάνω από 1.400).

Ο κ. Κουρουμπλής τονίζει ότι «με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κοινωνία δικαιούται να γνωρίζει την επωνυμία και των μετόχων και των μετοχών αυτών των «σκοτεινών» εταιριών. Μόνο μία εταιρία, η INTRUM, κατά δήλωσή της έχει καταγράψει κέρδη 35 εκατ. ευρώ για  το έτος 2021 και 81 εκατ. ευρώ για το έτος 2022 και ζητάει περιέργως από το ελληνικό δημόσιο καταβολή 8 εκατ. ευρώ ΦΠΑ, χωρίς να μας αναφέρει σε πόσους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έχει προβεί και πόσες ρυθμίσεις έχει κάνει».
 
Αναφέρει επίσης ότι «αποτελεί επιτακτική ανάγκη για εθνικούς λόγους να γνωρίζουμε σε ποια χέρια περνούν οι ιδιοκτησίες πολιτών σε περιοχές όπως η Κρήτη, το Βόρειο  και Νότιο Αιγαίο» και ότι «διεκδικούμε ως πολίτες να γνωρίζουμε ότι όπως εμείς πληρώνουμε ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους πρέπει και οι εταιρίες αυτές να κάνουν το ίδιο». Επισημαίνει παράλληλα την αδιανόητη συμπεριφορά των εταιρειών αυτών απέναντι στους δανειολήπτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές την παράνομη αγορά του δανείου τους και αδυνατούν να επικοινωνήσουν με το fund και κατά συνέπεια να διαπραγματευτούν.
 
Ο κ. Κουρουμπλής ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών για τον ακριβή αριθμό των Funds και Servicers που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, αν το Υπουργείο γνωρίζει ονομαστικά και τους μετόχους και τις μετοχές των Funds, σε ποια νομοθεσία στηρίζεται το ισχυριζόμενο δικαίωμα των εταιριών αυτών να μην πληρώνουν φόρο μεταβίβασης ακινήτων, από που απορρέει το δικαίωμα μη καταβολής ΕΝΦΙΑ στα αποκτηθέντα ακίνητα από τον υπό σύσταση φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων και τέλος εάν θα υπάρξουν επιτέλους κανόνες στις λειτουργίες όλων αυτών των εταιρειών.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δεσμευθεί και έχει καταθέσει το πλήρες πρόγραμμα σχετικά με τις θεσμικές παρεμβάσεις που σχεδιάζει να κάνει αμέσως μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ως προς τη ρύθμιση των οφειλών και την προστασία της πρώτης κατοικίας.


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου