Όλγα Γεροβασίλη: Η Άρτα στέλνει το μήνυμα της νίκης 

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, υποψήφιας Βουλευτή Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο ArtTV και στην Β. Ευαγγελίου και στον Βαγγέλη Πήχα

 

Οι πολίτες της Άρτας θα στείλουν μαζικό μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και καταδίκης της κυβέρνησης Μητσοτάκη είπε ξεκινώντας τη συνέντευξή της η υποψήφια βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή την επίσκεψη του Α. Τσίπρα την Πέμπτη 5 Μαϊου στην περιοχή και επεσήμανε ότι όλη η χώρα έχει υποστεί τα δεινά των πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ αλλά η ειδικά η Άρτα είναι μεγάλη παθούσα.

Από το Λαύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε το πράσινο φως στην έναρξη του προγραμματικού διαλόγου με τις προοδευτικές δυνάμεις

Το δημοσιευμένο πλέον και απολύτως κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ συνέχεται από τέσσερις άξονες: «Αύξηση εισοδημάτων, μείωση ακρίβειας, ρύθμιση χρεών και ισχυρό, αποτελεσματικό κράτος με το βλέμμα στην κοινωνία»

Σήμερα οι πολίτες  ενδιαφέρονται για τον προγραμματικό λόγο των πολιτικών κομμάτων και κυρίως για τον προγραμματικό διάλογο ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις

Από το Λαύριο ο πρόεδρος παρουσίασε 11 κωδικοποιημένα και εύληπτα σημεία  που απαντούν στις κύριες ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας και του κράτους και παράλληλα αποτελούν τη βάση διαλόγου και σύγκλισης με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Η ανάπτυξη που πρεσβεύει η ΝΔ είναι εχθρική προς την περιφέρεια και τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας

Ερωτηθείσα για την τύχη του εγχειρήματος της διαπεριφερειακότητας και του αναπτυξιακού σχεδίου το οποίο εκπόνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η Ό. Γεροβασίλη σημείωσε ότι από τον Ιούλιο του 19 και μετά υπάρχει οπισθοχώρηση.

-Τα προγράμματα  που εκπονήσαμε σε διαβούλευση με τις περιφέρειες , τα περισσότερα έχουν σταματήσει ως έργα.

-Στην Άρτα οι οδικοί άξονες που είχαν χρηματοδοτηθεί από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχουν σταματήσει. (π.χ. παράκαμψη Αθαμανίου, ο δρόμος για τα Θοδώριανα, Καταρράκτης –Βουλγαρέλι)

-Για να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και ο εναλλακτικός τουρισμός (θρησκευτικός, πολιτιστικός, κ.λπ.) στην περιοχή μας η ασφαλής και ταχεία οδική σύνδεση είναι απαραίτητη.

Βιώσιμη ανάπτυξη με διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας πάσχει. Αγροτική παραγωγή, πτηνοτροφία, κτηνοτροφία αλλά και αλιεία.

Η πρότασή μας είναι αλλαγή παραγωγικού μοντέλου στη χώρα. Μείωση κόστους παραγωγής, απαλλαγή φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και παρέμβαση για αντιμετώπιση ακρίβειας και αισχροκέρδειας και στην ενέργεια και στις πρώτες ύλες και τέλος διεκδικήσεις αγροτικών προγραμμάτων της Ε.Ε. Αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των μεσαζόντων.

Η  «επενδυτική έκρηξη» της ΝΔ περιορίζεται στο 14% των επενδύσεων στην παραγωγή

Οι παραγωγικές επενδύσεις στην περιβόητη «επενδυτική έκρηξη « της ΝΔ είναι μόλις το 14% τα υπόλοιπα είναι real estate, συγχωνεύσεις και εξαγορά εταιρειών. Αυτό δεν λέγεται έκρηξη ανάπτυξης. Το ζητούμενο είναι να στηριχθεί η παραγωγή στη χώρα. Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έχει αυξηθεί αρνητικά δέκα φορές. Η χώρα μπορεί να σημείωσε μία αύξηση εξαγωγών  σε προϊόντα και υπηρεσίες αλλά η αύξηση των εισαγωγών είναι τρομακτική. Και αυτό αποτελεί πρόβλημα για το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα πρέπει να υπάρξουν ρυθμιστικές παρεμβάσεις  που θα καταστήσουν την οικονομία της χώρας μας βιώσιμη αναπτυξιακή αλλά βασισμένη στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου  και όχι σε αέρα  εξαγορών.

Διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και μεταποίησης γιατί δίνει δυναμική στην περιοχή μας

Με ολοκληρωμένο σχέδιο μπορεί να στηριχθεί η παραγωγή, η μεταποίηση και στην κατανάλωση και στην εξαγωγή, καθώς και η διασύνδεση πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης, των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό, με τον πολιτισμό και όλο αυτό να δώσει πραγματική δυναμική στην περιοχή μας».

Βασικές υποδομές για να μείνουν οι νέοι και νέες στον τόπο μας

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εντόπισε τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας που περιορίζει το ΑΕΠ της Άρτας:

-          Κάποιοι εγκαταλείπουν τα χωράφια τους

-          κάποιοι σφάζουν τα ζώα τους

-          οι πτηνοτρόφοι δεν μπορούν να βάλουν καινούριες εκτροφές λόγω ακρίβειας

-          εγκατάλειψη των βασικών υποδομών, όπως  υγεία και παιδεία.

«Για να μπορέσουν και νεότεροι άνθρωποι να μείνουν, να παράξουν, να δημιουργήσουν στον τόπο τους χρειάζονται υποδομές που να τους κάνουν τη ζωή εύκολη και όχι να τους αναγκάζουν σε εσωτερική μετανάστευση ή μετανάστευση στο εξωτερικό».

Διαφορετική τοπική αυτοδιοίκηση που διοχετεύει πόρους κι όχι ρουσφέτια

Η κ. Γεροβασίλη συνέδεσε την τοπική αυτοδιοίκηση με την ανάπτυξη της περιοχής. Τόνισε πως θα ακολουθήσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μετά από τις εθνικές και δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί ο αρνητικός ρόλος που έπαιξε η τοπική αυτοδιοίκηση στην περιοχή: «Ο κ. Καχριμάνης είναι για δεκαετίες περιφερειάρχης, δήμαρχοι εκλέγονται δύο και τρεις θητείες, υπάρχει ευθύνη εδώ. Για αυτό που συζητάμε η ευθύνη της περιφέρειας είναι μεγαλύτερη με δεδομένο ότι έχει πόρους τους οποίους διοχετεύει. Ο τρόπος που τους διοχετεύει, προς τα πού, κινείται με κριτήρια που ωφελούν το σύνολο ή με κολλητούς και φίλους και κατά προτεραιότητα ρουσφέτια»;

Όταν νεοφιλελευθερισμός στερεί  τα βασικά για τη ζωή οι άνθρωποι εγκαταλείπουν τον τόπο τόνισε η Ό. Γεροβασίλη σταχυολογώντας ορισμένα από τα βασικά προβλήματα της περιοχής που αφορούν κυρίως τα δημόσια αγαθά της υγείας και της εκπαίδευσης με σχολικές μονάδες να κλείνουν και το νοσοκομείο Άρτας να κοντεύει να γίνει κέντρο υγείας.

-Τα ζητήματα της υγείας και της παιδείας με στόχο το κέρδος δεν μεριμνούν για την κοινωνία και τη ζωή του κάθε ανθρώπου με προσοχή, τότε δεν αντιστρέφεται η εγκατάλειψη, δεν αντιμετωπίζεται το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

 

Το κράτος δεν κάνει business, αλλά παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους ανθρώπους και τις βασικές τους ανάγκες. Εξού και η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας  θα καταργήσει όλους τους νόμους ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ» είπε κλείνοντας η κ. Γεροβασίλη. 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου