Banner Πανω
 
 
 

Μπάρκας Κώστας.Βουλευτής Πρέβεζας.ΣΥΡΙΖΑ.Δελτίο Τύπου για τις διαθεσιμότητες των Σχολικών Φυλάκων

Μπάρκας Κώστας.Βουλευτής Πρέβεζας.ΣΥΡΙΖΑ.Δελτίο Τύπουγια τις διαθεσιμότητες των Σχολικών Φυλάκων


.

 


Αθήνα, 13/09/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Στρατούλης Δημήτρης, Μητρόπουλος Αλέξης, , Μπόλαρη Μαρία, Σακοράφα Σοφία, Βούτσης Νικόλαος στο παλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας κατέθεσαν χθές12 Σεπτεμβρίου 2013 ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών με θέμα: «Διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων».

 

Από τις 23 Ιουλίου 2013 οι Υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι υπηρετούσαν στους Δήμους όλης της Χώρας έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ήδη έχουν παρέλθει 2 μήνες από την τοποθέτησή τους στο εν λόγω καθεστώς, χωρίς οι Σχολικοί Φύλακες να έχουν ενημερωθεί για το εάν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μετάταξης ή μεταφοράς τους σε νέες θέσεις. Αν παρέλθει το οκτάμηνο μετά την ένταξή τους στις αντισυνταγματικές και παράνομες διατάξεις περί διαθεσιμότητας οι ανωτέρω Υπάλληλοι θα οδηγηθούν στην απόλυση. 2.500 περίπου Σχολικοί Φύλακες και οι οικογένειές τους, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας, ανησυχώντας βάσιμα ότι θα οδηγηθούν στην απόλυση.

 

Οι κ.κ. Υπουργοί ερωτώντα αν οι Υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 Ιουλίου 2013, θα μεταταχθούν ή θα μεταφερθούν σε νέες θέσεις εργασίας πριν την πάροδο του οκταμήνου.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Σχολικών Φυλάκων και δεσμεύεται ότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς θα ξηλώσει ένα ένα τα αντισυνταγματικά νομοθετήματα των μνημονιακών ετών.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας - ΣΥΡΙΖΑ

-----------------------------

Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 2682061585

Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 2103706259, Φαξ: 2103706059

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Αθήνα, 12/9/13

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τους Υπουργούς:

- Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης,

- Εσωτερικών.

 

Θέμα: «Διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων.»

 

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 80 και 90 του Ν. 4172/2013 και τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ζ.2 της παρ. Ζ. του άρθρου πρώτου του Ν. 4093/2012, από τις 23 Ιουλίου 2013 οι Υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι υπηρετούσαν στους Δήμους όλης της Χώρας έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, λαμβάνοντας τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους.

Επειδή σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις η διαθεσιμότητα των Υπαλλήλων διαρκεί οκτώ (8) μήνες.

Επειδή σύμφωνα με τη ρητή πρόβλεψη των ανωτέρω διατάξεων η υπηρεσιακή σχέση των μόνιμων υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και η σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των υπαλλήλων με αντίστοιχη θέση εργασίας (ΙΔΑΧ), που επίσης βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, εφόσον δεν μεταταχθούν ή μεταφερθούν, λύεται με τη λήξη του καθεστώτος της διαθεσιμότητας.

Επειδή ήδη έχουν παρέλθει σχεδόν 2 μήνες από την τοποθέτησή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς οι Σχολικοί Φύλακες να έχουν ενημερωθεί για το εάν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες μετάταξης ή μεταφοράς τους σε νέες θέσεις.

Επειδή πολύτιμος χρόνος παρέρχεται και οι ανωτέρω Υπάλληλοι θα οδηγηθούν αυτοδικαίως στην απόλυση με την εκπνοή του ασφυκτικού 8μηνου.

Επειδή με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σχολικά κτίρια παραμένουν χωρίς της δέουσα και απαραίτητη φύλαξη, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους μαθητές και τους γονείς, ενώ είναι πολύ πιθανό προκληθεί βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, λόγω των ζημιών που μπορεί να προκύψουν στα αφύλακτα κτίρια.

Επειδή οι 2.500 περίπου Σχολικοί Φύλακες και οι οικογένειές τους, βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας, ανησυχώντας βάσιμα ότι θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 1. 1.Οι Υπάλληλοι ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 23 Ιουλίου 2013, θα μεταταχθούν ή θα μεταφερθούν σε νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, τις ανεξάρτητες αρχές, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού πριν την πάροδο οκτώ μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία και αν ναι σε ποιές ενέργειες έχετε προβεί, ώστε η μετάταξη ή η μεταφορά τους να ολοκληρωθεί πριν την πάροδο του οκταμήνου;
 2. 2.Η μετάταξη ή μεταφορά θα αφορά το σύνολο του προσωπικού των Σχολικών Φυλάκων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή κάποιοι από αυτούς θα προστεθούν στο ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες περίπου συμπατριωτών μας που βρίσκονται στην ανεργία και τη φτώχια;

 

 

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Στρατούλης Δημήτριος

Αλέξης Μητρόπουλος

Βούτσης Νικόλαος

Σακοράφα Σοφία

 

 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...