Banner Πανω
 
 
 

Από έλλειψη εφημερεύοντος χειρουργού - Χάος επικράτησε την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο Πρέβεζας - Ο Διοικητής συνεχίζει τις ιστορίες για αγρίους
Από έλλειψη εφημερεύοντος χειρουργού - Χάος επικράτησε την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο Πρέβεζας - Ο Διοικητής συνεχίζει τις ιστορίες για αγρίους
Χάος την περασμένη Παρασκευή στο Νοσοκομείο Πρέβεζας λόγω έλλειψης εφημερεύοντος χειρουργού με αποτέλεσμα η Χειρουργική Κλινική να σταματήσει να λειτουργεί.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, την Πέμπτη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας αποφάσισε για την επομένη, την Παρασκευή και το Σάββατο να εφημερεύσει χειρουργός από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ότι  ο γιατρός βρίσκονταν σε άδεια και έλειπε στην Αλεξανδρούπολη.
Όταν ανακοίνωσαν την Πέμπτη το βράδυ στον γιατρό ότι την Παρασκευή εφημερεύει στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, η απάντηση ήταν αρνητική από μέρους του, με αποτέλεσμα την Παρασκευή να αδειάσει η Χειρουργική Κλινική καθώς όλοι οι ασθενείς διακομίστηκαν σε άλλα Νοσοκομεία και παρέμεινε μόνο ένας γενικός γιατρός.
Η αντίδραση του Συλλόγου Εργαζομένων και των ασθενών την Παρασκευή το απόγευμα αφού πληροφορήθηκαν το γεγονός ήταν άμεση, με αποτέλεσμα η Διοίκηση να ζητήσει νέο χειρουργό από το Νοσοκομείο Ιωαννίνων για να καλύψει την Εφημερία.
Από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος απαντώντας χθες στην Τ.Φ.  για την εικόνα που παρουσιάζει η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Πρέβεζας, έκανε λόγο για τρεις χειρουργούς και μία νέα θέση που προκηρύχθηκε. Όπως είπε, την Παρασκευή υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα το οποίο αποκαταστάθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία μας την Παρασκευή το απόγευμα με το Νοσοκομείο Πρέβεζας και σε ερώτησή μας για τον εφημερεύοντα χειρουργό της Κλινικής, η απάντηση ήταν «για την εξυπηρέτησή σας καλύτερα να επισκεφθείτε το Νοσοκομείο των Ιωαννίνων ή της Άρτας».
Δεδομένων των παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς τι συμβαίνει και τι πρόκειται να επακολουθήσει τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται για το Νοσοκομείο το οποίο όπως όλα δείχνουν έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.
Την ίδια στιγμή, οι εργασίες του νέου Νοσοκομείου Λευκάδας, προχωρούν ταχύτατα. Πρόκειται για ένα τεράστιο ίδρυμα με εκατοντάδες κλίνες το οποίο θα παραδοθεί στην ώρα του ή ακόμα και νωρίτερα.
Οι πληροφορίες που προβληματίζουν βαθύτατα εργαζόμενους και ασθενείς, κάνουν λόγο για ένα Νοσοκομείο που δεν θα είναι μόνο δημόσιο, αλλά με σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).
Ο μεγάλος αριθμός κλινών που περιλαμβάνει το Νοσοκομείο, λένε οι ίδιες πληροφορίες, είναι σίγουρο πως δεν φτιάχτηκαν για να καλύπτουν μόνο την μικρή Λευκάδα, αλλά αντιθέτως έναν μεγάλο αριθμό ασθενών.
Εάν λοιπόν οι πληροφορίες επαληθευτούν, είναι ηλίου φαεινότερο για ποιο λόγο το Νοσοκομείο Πρέβεζας υποβαθμίζεται, αλλά ακόμη πιο ξεκάθαρος ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας.
Άλλωστε, ένας επιχειρηματίας – και λογικό είναι – από τη στιγμή που θα επενδύσει σε ένα Νοσοκομείο, της Λευκάδας συγκεκριμένα, θα θέσει ως βασική προϋπόθεση το κέρδος, κάτι που θα προκύψει από την «πελατεία» δηλαδή τους ασθενείς.
Οι πολυάριθμοι ασθενείς θα εξασφαλιστούν μόνο εάν δεν υπάρχει λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, δηλαδή στην Πρέβεζα, ένα δεύτερο Νοσοκομείο…
Άρης Τσελίκος
Τοπική Φωνή

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...