Banner Πανω
 
 
 

ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ - ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΑΝΗΣ ΑΚΤΗΣ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Δημοτική Αρχή, θα τεθεί επί τάπητος το θέμα των εργασιών ανάπλασης της Κυανής Ακτής, ένα θέμα που προξένησε πλήθος αντιδράσεων αλλά και ερωτηματικών για τον τρόπο που εφαρμόζεται.
Ξεκάθαρα για το συγκεκριμένο ζήτημα τον πρώτο λόγο έχουν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης αλλά και ο πρώην Δήμαρχος Μιλ. Κλάπας, αφού επί θητείας τους ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανάπλασης.
Οι δύο αιρετοί θα πρέπει να αποδείξουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινή γνώμη ποιες είναι οι ευθύνες αντίστοιχα αλλά και ποιες παρανομίες έγιναν στο έργο κατά την υλοποίησή του και για τις οποίες έγινε αναστολή εργασιών μετά από παρεμβάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.
Ερώτημα αναπάντητο παραμένει ο λόγος που έγινε τροποποίηση της αρχικής μελέτης του έργου αλλά και οι παρεμβάσεις οι οποίες δεν προβλέπονταν και ξαφνικά βρέθηκαν να συμπεριλαμβάνονται μαζί με την ανάπλαση, όπως ο περίφημος ποδηλατόδρομος που ξεφύτρωσε από το πουθενά.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τέθηκε και θέμα αδειοδότησης για το νέο Kafe που χτίστηκε στην Κυανή Ακτή για το οποίο επίσης πρέπει να δοθούν απαντήσεις.
Το έργο πρέπει να παραδοθεί στις 10 Σεπτεμβρίου του 2015, οπότε τα περιθώρια και περαιτέρω κωλυσιεργίες από μέρους της Δημοτικής Αρχής στενεύουν. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει «τρίπλα» ώστε το έργο να προχωρήσει χωρίς να ληφθούν υπόψη το σύνολο των παρεμβάσεων που ζήτησαν οι ενεργοί πολίτες για το θέμα, καθώς υπάρχει ο περιορισμός του 20% των παρεμβάσεων που έχει θέσει ο ΕΟΤ.
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ, άλλωστε, σε παλαιότερες δηλώσεις είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι παρεμβάσεις που προτείνουν οι πολίτες και με τις οποίες συμφώνησε και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης, ξεπερνούν κατά πολύ τα προβλεπόμενα και μάλιστα ίσως σημαίνουν και μία εξολοκλήρου νέα μελέτη για το έργο, κάτι που είναι απαγορευτικό.
Πληροφορίες από το περιβάλλον του Μιλ. Κλάπα δείχνουν ότι ο πρώην Δήμαρχος τάσσεται ενάντια στον τρόπο που γίνεται σήμερα το έργο και μετά από πλήρη ενημέρωση για τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στην αρχική μελέτη του έργου.
Τα βλέμματα τώρα στρέφονται στην πρόταση του Δημάρχου Χρ. Μπαίλη ο οποίος άλλωστε πρόσφατα τόνισε ότι οι εργασίες πρέπει να συνεχιστούν και σε καμία περίπτωση να μη χαθεί αυτό το μεγάλο έργο.
Στην αναμονή και οι πολίτες όσον αφορά το θέμα της απάντησης από την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Β. Ευταξά η οποία αν και διαβεβαίωσε σε  επικοινωνία με την Τ.Φ. ότι ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα νεώτερο για το θέμα.
Αξίζει να σημειώσουμε όμως πως η ίδια η κα Ευταξά είχε παραδεχτεί πως υπάρχουν ζητήματα που χρίζουν διερεύνησης.
Άρης Τσελίκος
Τοπική φωνή

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...