Banner Πανω
 
 
 


Μέσα στις γιορτές Πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους στα διόδια Ακτίου - Τι είπε για το απαράδεκτο γεγονός ο Χρ. Μήτσουρας

Μέσα στις γιορτές Πετάνε στο δρόμο τους εργαζόμενους στα διόδια Ακτίου - Τι είπε για το απαράδεκτο γεγονός ο Χρ. Μήτσουρας
Δραματικές στιγμές βιώνουν οι 23 οικογένειες των εργαζομένων στο Σταθμό Διοδίων του Ακτίου, μετά την απόφαση της Διοίκησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων που λήγουν αυτές τις ημέρες οδηγώντας τους 18 από αυτούς στην απόλυση, ενώ οι άλλοι πέντε τεχνικοί έχουν ήδη απολυθεί.
Οι εργαζόμενοι από χθες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση και διεκδικούν τις οφειλόμενες αμοιβές από την εργοδότρια εταιρεία, καθώς και την ανανέωση των συμβάσεων.  Οι μπάρες του σταθμού των διοδίων είναι ανοικτές και τα διερχόμενα αυτοκίνητα δεν πληρώνουν το τέλος των 3 ευρώ.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Διόδια Χρήστος Μήτσουρας παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ λέγοντας μεταξύ άλλων «Είμαστε 18 υπάλληλοι και 5 οι οποίοι είχαν απολυθεί την 1η Νοεμβρίου και δουλεύουμε στο Σταθμό από το 2002. Οι δύο Εταιρείες που προϋπήρχαν έχουν αλλάξει και ήταν ο Άκτωρας και ο Μοχλός, οι οποίες μας είχαν με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Το 2009 μας πήρε άλλη Εταιρεία και κατά την αλλαγή των Εταιρειών υπήρχε η πολιτική βούληση σε συνεργασία με το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας να διασφαλίζονται οι θέσεις όλων των εργαζομένων. Το 2009 η νέα Εταιρεία μας έκανε σύμβαση ενός έτους, το 2010 μας έκανε δύο εξαμήνων και από το 2011 έως και σήμερα μας έκανε συμβάσεις μηνιαίες και δεκαπενθήμερες.
Κατά την κατάργηση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας τον Μάρτιο, όλες οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην «ΕΓΝΑΤΙΑ». Από τον Μάρτιο μέχρι τέλος Ιουνίου οι πληρωμές των εργαζομένων γίνονταν ‘έναντι’. Διακόσια ευρώ το μήνα για να ζήσουμε τις οικογένειές μας, κάτι που ήταν απαράδεκτο. Από αρχές Ιουλίου μέχρι 15 Σεπτεμβρίου μας είχαν απλήρωτους και αναγκαστήκαμε μετά από Γενική Συνέλευση να δημιουργήσουμε το Σωματείο μας που έχει σκοπό να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα. Υπήρξε μια όχληση με θέμα την επίσχεση για να πάρουμε τα δεδουλευμένα και συνεχίζεται. Από τον μήνα Σεπτέμβριο και ύστερα, υπήρξε ένας διαγωνισμός στην ΕΓΝΑΤΙΑ όπου συμμετείχαν αρκετές Εταιρείες και κέρδισαν οι ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ οι οποίες – σύμφωνα με πληροφορίες-  δεν είναι διατεθειμένες να πάρουν το υπάρχον προσωπικό και θέλουν να προσλάβουν εργαζομένους με 400 ευρώ και ηλικίας 20-25 ετών.
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω ότι οι τοπικοί άρχοντες παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων και είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει όλοι οι Βουλευτές, οι υποψήφιοι Βουλευτές και όλοι οι πολιτικοί χώροι και τοπικοί Φορείς, με δημόσια δήλωσή τους να καταδικάσουν αυτό που συμβαίνει. Εμείς κάναμε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ο οποίος μας είπε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα, αλλά μόνο να πει μια καλή κουβέντα. Δεν δεσμεύτηκε για τους υπαλλήλους όπως συνέβαινε παλιότερα.
 Ο Τομεάρχης του Σταθμού μας ήταν αρνητικός διότι όπως είπε είμαστε κακά παιδιά επειδή ζητάμε τα δεδουλευμένα μας. Ακούστε λογική μεσαίωνα!!!
Ζητήσαμε μια συστατική επιστολή από τον υπεύθυνο του Σταθμού που τον ξέρουμε μία 12ετία. Ζητήσαμε επιστολή για ηθικούς λόγους και δεσμεύτηκε ότι μπορεί και θέλει να μας τη δώσει. Δέκα λεπτά αργότερα, κατόπιν εντολών του Τομεάρχη του Σταθμού αναίρεσε την απόφασή του.
Συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υποδομών και με τον Διευθυντή κ. Νασιάκο, οι οποίοι μας είπαν το αυτονόητο, ότι έχουμε δίκιο και είναι λογικά τα αιτήματά μας και θα κοιτάξουν να λύσουν το θέμα. Μετά από δύο ημέρες μαθαίνουμε ότι οι Εταιρεία έχει λίστα με ονόματα και έπαιρναν τηλέφωνα τους υποψηφίους στους οποίους λέγανε ότι πέρασαν τις εξετάσεις και τους έστελναν για σεμινάρια και πρακτική.» ανέφερε ο κ. Μήτσουρας και υπογράμμισε «Ζητάμε από την ΕΓΝΑΤΙΑ, από το Υπουργείο Υποδομών και τον Υπουργό, οι συμβάσεις μας να γίνουν από ορισμένου χρόνου σε επ’ αόριστον και να συνεχιστούν το 2015.
Δεύτερον να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους οι πέντε τεχνικοί που απολύθηκαν. Η ΕΓΝΑΤΙΑ όσον αφορά τους Τεχνικούς μας λέει πως όλα τα προβλήματα θα λύνονται από το τηλέφωνο, δηλαδή εάν χαλάσει κάποια μπάρα ή κάποιο μηχάνημα ή υπολογιστής θα λυθεί μέσω τηλεφώνου. Εμείς διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην εργασία, έχουμε οικογένειες, ζητάμε τη συμβολή όλων. Είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε σε οποιαδήποτε μορφή διεκδίκησης για να παραμείνουμε στη δουλειά μας! Η απεργία θα συνεχιστεί για 24 ώρες ακόμη και την Τετάρτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουμε συλλαλητήριο εδώ στο Σταθμό και θέλουμε τη συμπαράστασή σας. Δεν πρόκειται να αποχωρίσουμε από αυτόν εδώ το Σταθμό, είμαστε διατεθειμένοι να χάσουμε και τη ζωή μας για το Σταθμό αυτό. Είναι ανεπίτρεπτο να παίζονται πολιτικά παιχνίδια το 2015».
Ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας Γ. Πουμπης  σε δηλώσεις του ανέφερε πως οι θεσμικοί και πολιτικοί Φορείς είναι εγκλωβισμένοι στην πολιτική που εφαρμόζεται τονίζοντας ότι οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστούν.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλευρό των εργαζομένων του Σταθμού Διοδίων του Ακτίου βρέθηκαν χθες ο πρώην Βουλευτής Γ. Τρυφωνίδης, ο πολιτευτής ΝΔ Ν. Πρέβεζας Στ. Γιαννάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας Δημ. Παππάς κ.α.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος κ. Μήτσουρας ανέφερε πως σε συναντήσεις που είχε με τους θεσμικούς Φορείς δεν υπήρξε καμία δέσμευση ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως σε λίγες μέρες θα έχουμε πιο συγκεκριμένη εικόνα για τα «πολιτικά παιχνίδια» τα οποία ανέφερε στη συνέντευξη.
Άρης Τσελίκος
ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...