Banner Πανω
 
 
 

Ποιος θα απολογηθεί για το έγκλημα στο Μονολίθι;

Ποιος θα απολογηθεί για το έγκλημα στο Μονολίθι;

Μόνο ως δολοφόνοι μπορούν να χαρακτηριστούν από τη στήλη της Τ.Φ. τα δίποδα όντα που φονεύουν τις τελευταίες μέρες τα ανυπεράσπιστα τετράποδα της περιοχής μας.
Η υπόθεση έχει μετατραπεί σε μαρτύριο για τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα διότι κάθε μέρα ζουν με την αγωνία ότι ένα νέο θύμα θα εντοπιστεί.
Οι αδίστακτοι που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ότι πιο φονικό και επικίνδυνο βρουν στην κατοχή τους, με απώτερο στόχο να πετύχουν τον αρρωστημένο σκοπό τους. Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα μέλη της Παρέμβασης Για Τα Ζώα βρήκαν ένα σκυλάκι με το όνομα «Κιτρινούλης» νεκρό, έναν Γεράκο poider να χαροπαλεύει, ενώ μια ακόμα σκυλίτσα που ακούει στο όνομα «Bianka» βρέθηκε την επομένη  το πρωί με συμπτώματα και αυτή δηλητηρίασης. Τα δύο σκυλιά που τα μέλη της Παρέμβασης πρόλαβαν ζωντανά, μεταφέρθηκαν σε Κτηνιατρείο και ευτυχώς φαίνεται ότι έχουν μέχρι στιγμής ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ένα ακόμη σκυλί βρέθηκε την Πέμπτη το πρωί νεκρό από δηλητήριο, στην περιοχή του ΚΤΕΟ.
Η πράξη της θανάτωσης ζώου αποτελεί έγκλημα και μάλιστα αποτρόπαιο, στο οποίο οι αρμόδιοι καλούνται να βρουν άμεσα λύσεις.
Το φιλοζωικό σωματείο πρέβεζας Παρέμβαση Για Τα Ζώα προέβη, με αφορμή τα περιστατικά δολοφονίας σκύλων που σημειώθηκαν στην Πρέβεζα τις τελευταίες μέρες, προέβη στην ακόλουθη καταγγελία:
«Καταγγέλλουμε αυτή την αναίσχυντη, πρόστυχη, ύπουλη πράξη.
Καταγγέλλουμε το έγκλημα, τη δολοφονία αθώων και αδύναμων ζώων που έλαβε χώρα χθες 8/4/15 στο Μονολίθι με αποτέλεσμα δύο νεκρά ζώα και ένα υπερήλικο ζώο να χαροπαλεύει. Και ας θυμηθούμε ότι βρισκόμαστε στη Μεγάλη Εβδομάδα για όσους έχουν θρησκευτικά συναισθήματα.
Δεν θα σταθούμε μόνο στους φυσικούς αυτουργούς αυτής της πράξης. Θα το πάμε παραπέρα εκεί ακριβώς που είναι το θέμα, στους ηθικούς αυτουργούς. Εκείνους που μιλούν και περιγράφουν τα αδέσποτα ζώα ως τέρατα έτοιμα να μας κατασπαράξουν.
Τον τελευταίο καιρό έχουν κυριολεκτικά λυσσάξει(!) κάποιοι με τα αδέσποτα.
Εξώδικα, καταγγελίες, δημοσιεύματα που στην πραγματικότητα στοχοποιούν τα ζώα.
Δεν είδαμε τόσα χρόνια σε τόσα περιστατικά βάναυσης κακοποίησης ζώων που έχουμε καταγγείλει και δυστυχώς είναι πολλά, ακραία και τραγικά(!), άρρωστα και σαδιστικά(!), ή με τις εγκαταλείψεις ζώων που έχουμε καταγγείλει που ο αριθμός συνεχώς αυξάνει όσο και η αξιακή κρίση της κοινωνίας, να λαμβάνουν καν χώρο σε ορισμένα τοπικά ΜΜΕ. Τα ίδια δε που πυροδοτούν ή πιο σωστά δημιουργούν κλίμα λες και ο τόπος δεν έχει άλλα σοβαρότερα ζητήματα. Δεν είδαμε ποτέ, κανείς από αυτούς τους συγκεκριμένους που θέλουν να ενημερώνουν και να ασκούν επιρροή στην κοινή γνώμη να προβάλουν τις καμπάνιες ευαισθητοποίησης στο θέμα της φροντίδας των αδέσποτων κι αν θέλετε να προβούν σε καταγγελτικό λόγο για όσους τα εγκαταλείπουν. Μιας και τα αδέσποτα ζώα δεν ξεφύτρωσαν από μόνα τους από το πουθενά. Τα αδέσποτα ζώα είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας, της έλλειψης παιδείας, της επιπολαιότητας της ανευθυνότητας και είναι ποινική πράξη στο τέλος της γραφής,
Αντ’ αυτού και ερχόμαστε στο επίμαχο, γαύγισε ο σκύλος και έκανε φασαρία, δάγκωσε ο σκύλος και είναι λυσσασμένος, πήδηξε πάνω μου ο σκύλος και μου λέρωσε τη γούνα. Εξαφανίστε τα σκυλιά λένε είτε ξεκάθαρα είτε ως υποβολής στο ανεγκέφαλο κοινό τους.  Ως εδώ και μη παρέκει. Αρκετά έχουμε απολογηθεί για δήθεν επιθέσεις ζώων. Ποιος θα απολογηθεί για το έγκλημα στο Μονολίθι; Φταίνε τα ζώα σε τίποτα; Ή η χυδαιότητα του καθενός και την μικροψυχία του για όσα γράφει και όσα κάνει. Τέρμα με τις συκοφαντίες εις βάρος των αδέσποτων.
Αυτόν τον πολιτισμό υπηρετούν; Το έγκλημα; Θα μας βρουν απέναντί τους!  Για μας  το να ενημερώσουμε σχετικά για τον τόπο και να δώσουμε το πράσινο φως να μπει η Πρέβεζα σε ανεπιθύμητους προορισμούς για λόγους έκφρασης αναίσχυντης βίας απέναντι στα ζώα είναι το εύκολο. Πέντε κλικ στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Θα αδικούσαμε όμως τους εαυτούς μας που με κόπο, χρόνο, χρήμα, μεγάλο αγώνα και απόλυτη συνείδηση  προσπαθούμε να αλλάξουμε την νοοτροπία.
Για την δολοφονία στο Μονολίθι καθιστούμε υπευθύνους όλους όσους τόσο καιρό ασκούν αυτή τη ρητορική μίσους και αρνητισμού, εμπάθειας και εκφοβισμού με αρνητικό πάντα πρόσημο απέναντι στα ζώα.   
Διότι δυστυχώς εκτός από το δηλητήριο που στάζει στις ψυχές και στα μυαλά τους κατάφεραν να θανατώσουν με αυτό το δηλητήριο και τα αθώα ζώα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ».

Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος Παύλος Σαραμπασίνας, οργισμένος για το θέμα δήλωσε χαρακτηριστικά στην Τ.Φ. «Καταδικάζω απερίφραστα το γεγονός της δολοφονίας των ανυπεράσπιστων ζώων. Συμπαρατάσσομαι με την Παρέμβαση για τα Ζώα και συμφωνώ πλήρως με την καταγγελία. Υπάρχουν εκτός από τους φυσικούς και οι ηθικοί αυτουργοί για αυτά τα περιστατικά. Σκέφτομαι ακόμη και τη δικαστική οδό ώστε κάποια πράγματα να μπουν στη θέση τους. Σαφώς και εάν υπάρχει κάποιο ζώο επιθετικό, κινούμαστε μαζί με τους φορείς συλλογικά για την αποκατάσταση του θέματος. Η δολοφονία όμως των ζώων είναι μια αποτρόπαια πράξη και κάποιοι θα λογοδοτήσουν» ανέφερε ο κ. Σαραμπασίνας.
Άρης Τσελίκος
Εφημ.ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

Δωρεάν φιλική προβολή.

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

Blog: http://karagkiozis-ipirotis.blogspot.com

Facebook: Ηπειρώτης Θέατρο Σκιών

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=dBsa-lnTShY

Δωρεάν Πολιτιστική προβολή

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr