Banner Πανω
 
 
 

Περισσότεροι από 1000 ποδηλάτες έστειλαν το μήνυμα για την Πρέβεζα που θέλουμε!(Φωτό+βίντεο) 

Περισσότεροι από 1000 ποδηλάτες έστειλαν το μήνυμα για την Πρέβεζα που θέλουμε!(photo+video)
 

Ηχηρό μήνυμα πως η Πρέβεζα χρειάζεται ποδηλατοδρόμους και πρωτοβουλίες υπέρ του ποδηλάτου και της προστασίας του περιβάλλοντος έστειλαν οι εκατοντάδες ποδηλάτες κάθε ηλικίας που συμμετείχαν στην 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που πραγματοποιήθηκε και στην Πρέβεζα, παράλληλα με 30 άλλες πόλεις της Ελλάδας.

IMG 0259c

Μικροί και μεγάλοι, γονείς με τα παιδιά τους, παρέες φίλων, μαθητές, φίλοι του ποδηλάτου από 5 ως και...85 χρονών έδωσαν βροντερό παρών στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς τους αρμόδιους φορείς πως οι πολίτες της Πρέβεζας θέλουν την ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο καθημερινά και όχι μόνο μια μέρα τη χρόνου!

IMG 0151

Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Κυριακής στην παραλία της Πρέβεζας, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης, είχε στηθεί ένα μικρό πάρτι, με μουσική, χαρούμενες παιδικές φωνές και τον καιρό να στέκεται ως o καλύτερος σύμμαχος για τους ποδηλάτες.

IMG 0186

Περισσότεροι από 1000 ποδηλάτες ξεκίνησαν από την Πλατεία Ανδρούτσου, συνέχισαν στον πεζόδρομο της παραλίας και μέσω της Κυανής Ακτής, έφτασαν στον Παντοκράτορα . Έστριψαν αργότερα στο ύψος της Ζεύξης και συνέχισαν προς Λεωφόρο Ειρήνης, Φόρο, Νεκροταφείο, Βαθύ, Μνημείο Καρυωτάκη, Πευκάκια, Σπηλιάδου, Πλατεία Ανδρούτσου και κατέληξαν στα Δικαστήρια.

IMG 9888

Γιώργος Αμυράς: «Ήταν αριστούργημα!»

Στην Πρέβεζα βρέθηκε ο Βουλευτής από το «Ποταμι» Γιώργος Αμυράς ο οποίος συμμετείχε στην ποδηλατοπορεία και μετά το τέλος της επισήμανε : «Ήταν αριστούργημα! Πάνω από 1000 άτομα απέδειξαν στην πράξη πως έγινε μια ποδηλατοπορεία αφιερωμένη στο ιστορικό κέντρο! Λέμε ναι στην ποδηλατοκίνηση και ζητάμε από όλους, κυρίως τους αυτοκινητιστές να σέβονται τους πεζόδρομους, να σέβονται τα παιδιά, να σέβονται τους πεζούς. Το ποδήλατο είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του.»

IMG 0206

Κίνηση φίλων ποδηλάτου Πρέβεζας: «Οι ποδηλάτες έδωσαν το μήνυμα για την πόλη που θέλουμε»

Φανερά ικανοποιημένος από τη μαζική συμμετοχή ποδηλατών κάθε ηλικίας ήταν ο εκπρόσωπος της κίνησης φίλων ποδηλάτου Πρέβεζας κ. Σπύρος Κανιώρης, σημειώνοντας πως σήμερα οι ποδηλάτες έδωσαν το μήνυμα για την πόλη που θέλουμε. Ο κ. Κανιώρης μάλιστα απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα στη δημοτική αρχή να καθίσει στο τραπέζι προκειμένου να βρεθεί επιτέλους λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που χαρακτηρίζει την Πρέβεζα.

IMG 0248

«Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος μια πολύ όμορφη και εντυπωσιακή ποδηλατοπορεία, γεμάτη παιδιά, νέους, ηλικιωμένους που δώσαν το μήνυμα για την πόλη που θέλουμε, για τους πεζόδρομους, για τα αυτοκίνητα, για τα πάντα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η πόλη μας έχει τις δυνατότητες με ορισμένες ρυθμίσεις, με κάποια τάξη και κανόνες που μπορεί να βάλει η δημοτική αρχή που την καλούμε ξανά σε έναν διάλογο για το κυκλοφοριακό της πόλης που κινδυνεύει να γίνει κυκλοφοριακή χαβούζα. Πρέπει να τακτοποιήσουμε τα ζητήματα της πόλης μας για να έχουμε ανάπτυξη, για να έχουμε μέλλον, για να έχουμε οικονομική προοπτική. Δεν είναι μόνο για την τρέλα μας, όλοι είμαστε αυτοκινητιστές, όλοι είμαστε πεζοί, όλοι είμαστε ποδηλάτες. Η πόλη μας είναι πολύ μικρή για τόσα πολλά αυτοκίνητα, άρα απαιτούνται ρυθμίσεις και αυτές είναι λιγότερα αυτοκίνητα στο κέντρο, κέντρο για τους πεζούς, κέντρο για τους πολλούς, κέντρο για τους τουρίστες, κέντρο για τα ΑμεΑ, αλλά με τάξη και κανόνες που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Δεν θέλουμε την αστυνόμευση, θέλουμε συνείδηση των πολιτών. Την έχουνε, είναι μαζί μας οι πολίτες, ας βάλει τους κανόνες η δημοτική αρχή. Την καλούμε να σκύψει πολύ σοβαρά στο κυκλοφοριακό θέμα της πόλης ώστε να δοθούν λύσεις σε όλο αυτό το κομφούζιο!»

Δείτε το βίντεο:

http://www.atpreveza.gr

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr