Banner Πανω
 
 
 


ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ (ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ) ΚΑΙ… ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ (ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ) ΚΑΙ… ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΩΦΕΥΟΥΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ
Οργισμένη είναι η τοπική κοινωνία για το θέμα της αναστολής λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πρέβεζας.
Αν και ο κόσμος αντιδρά, αν και τα Σωματεία και οι τοπικοί Φορείς έχουν ξεκινήσει μπαράζ κινητοποιήσεων, δυστυχώς μέχρι στιγμής από την πλευρά των αιρετών δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλος…προβληματισμός.
Ήδη έχει  κατατεθεί αίτημα από Δημοτικούς Συμβούλους για να συνεδριάσει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα, κάτι το οποίο όμως δεν θα γίνει.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης από την πλευρά του αναφέρει πως έχει επικοινωνήσει με το αρμόδιο Υπουργείο και τον Κυβερνητικό Βουλευτή Κ. Μπάρκα, οι οποίοι τον διαβεβαιώνουν ότι το πρόβλημα θα επιλυθεί άμεσα. Φτάνει όμως μόνο αυτό;
Έχουν συνειδητοποιήσει οι αιρετοί του Νομού μας, ότι σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού, για παράδειγμα ενός εμφράγματος, δεν  υπάρχει η παραμικρή διαβεβαίωση ότι το ασθενοφόρο θα προλάβει να φτάσει εγκαίρως στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων ή της Άρτας ώστε να νοσηλευτεί ο ασθενής;
Ήδη, σύμφωνα με πληροφόρηση, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος επισκέπτεται την 6η ΥΠΕ στην Πάτρα ώστε να δοθεί για άλλη μία φορά κάποια προσωρινή λύση στο πρόβλημα, μέχρι πότε όμως και για πόσο ακόμα;
Απαιτείται πολιτική παρέμβαση! Οι αιρετοί του Νομού μας θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να βρίσκονται στο Υπουργείο Υγείας και εν ανάγκη να κατασκηνώσουν στο γραφείο του Υπουργού εωσότου δοθεί ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση!!!
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ο κόσμος όλος βρίσκεται  στα κάγκελα, οι τοπικοί άρχοντες να κωφεύουν προκλητικά!!!
Σε ανάλογη κατάσταση με την Καρδιολογική βρίσκεται και η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου και αναμένεται η αναστολή λειτουργίας της, την οποία θα δούμε τις επόμενες μέρες με την παραίτηση του Διευθυντή κ. Μπαίλη. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι χωρίς Παθολογική και Καρδιολογική Κλινική, το Νοσοκομείο Πρέβεζας δεν θα έχει πλέον ουσιαστικό ρόλο ύπαρξης και λειτουργίας, αλλά μετατρέπεται «μεθοδικά» (;) σε Διακομιστικό Κέντρο το οποίο θα εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά παρέχοντας μόνο τις πρώτες βοήθειες και θα αποστέλλει  τους ασθενείς σε Νοσοκομεία της υπόλοιπης Ηπείρου.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ‘δολοφονεί’ την Υγεία στο Νομό Πρέβεζας και οι τοπικοί αιρετοί δεν τολμούν να σηκώσουν ανάστημα για να μη θίξουν –ίσως- την πρώτη «αριστερή» Κυβέρνηση.
Ο τοπικός Βουλευτής Κ. Μπάρκας,  πέραν διαβεβαιώσεων, όπως άλλωστε συνηθίζει η συγκεκριμένη Κυβέρνηση επί εννέα μήνες τώρα, δεν φαίνεται να ιδρώνει ιδιαίτερα… καθώς το «φλύαρο» Γραφείο Τύπου του Βουλευτή δεν έχει στείλει την παραμικρή δήλωσή του για το θέμα.
Στο συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει θα τονίσουμε ότι η κατρακύλα του Νοσοκομείου Πρέβεζας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία… αλλά φυσικό επόμενο με ευθύνη πρώτα της Πολιτείας αλλά και μεγάλη ευθύνη των τοπικών αιρετών, νυν και πρώην.
Τόνους μελάνι ξόδεψε η Τ.Φ. με δημοσιεύματα, από εποχής θητείας Βαγ. Παπαχρήστου για το θέμα του Νοσοκομείου. Επιμέναμε από τότε να σταματήσουν οι Βουλευτές να τάζουν καινούρια Νοσοκομεία στον κόσμο μόνο και μόνο για την ψήφο, αλλά να εστιάσουν στην αναβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου, κάτι το οποίο ήταν εφικτό.
Ψέματα τα οποία ξεκίνησαν από εποχής Παπαχρήστου, συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό επί θητείας Δημ. Τσουμάνη και φαίνεται ότι η χαριστική βολή για το Νοσοκομείο θα δοθεί επί θητείας Κ. Μπάρκα, ο οποίος προεκλογικά – προ Ιανουαρίου – έταζα με τη σειρά του νέο Νοσοκομείο.
Οι δύο πρώτοι (Παπαχρήστος – Τσουμάνης) παραμύθιαζαν τον Πρεβεζάνικο λαό με χαρτούρα, με οικόπεδα στο Μύτικα ή και αλλού, για την δήθεν ανέγερση νέου Νοσοκομείου. Μάλιστα επι θητείας Τσουμάνη μας ασκήθηκε και  έντονη κριτική, λοιδορήθηκε η Τ.Φ., επειδή είχε τα αποδεικτικά στοιχεία και δεν πίστεψε τα «παραμύθια»…
Μερίδα επίσης τοπικών ΜΜΕ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε όλη αυτή την κοροϊδία που ενορχηστρώθηκε και συντελέστηκε. Θα πρέπει να πάρουν θέση και να λογοδοτήσουν διότι επίσης παραμύθιαζαν τον κόσμο, ενώ γνώριζαν αλλά δε μιλούσαν.
Δεν είναι όμως τώρα η ώρα να ασχοληθούμε με αυτά!
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και η βόμβα που λέγεται «λουκέτο στο Νοσοκομείο Πρέβεζας» θα σκάσει σύντομα ή σε μερικούς μήνες, στα χέρια του Βουλευτή Κ. Μπάρκα και με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Εάν αυτό συμβεί, ο κυβερνητικός Βουλευτής θα επωμιστεί το κόστος.
Οι πολίτες θα ζητήσουν την κεφαλή του επί πίνακι, δηλαδή την παραίτηση καθώς δεν κατάφερε να σώσει το Νοσοκομείο τους.
Άρης Τσελίκος
Εφημ.ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr