Banner Πανω
 
 
 ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ
 
Παρά τα αλλεπάλληλα δελτία τύπου που καταφθάνουν τις τελευταίες μέρες, δυστυχώς η Κυβέρνηση της αριστεράς δεν πείθει, καθώς ο τοπικός της εκπρόσωπος Κ. Μπάρκας ακολουθώντας την πεπατημένη των Κυβερνητικών, επιδίδεται σε σωρεία ανακοινώσεων για λύσεις των προβλημάτων.. που ταλανίζουν την Πρέβεζα, χωρίς τίποτα να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής στην πράξη.
Ο λόγος για το Νοσοκομείο Πρέβεζας, τις προσλήψεις που ανακοινώνει ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας Κ. Μπάρκας αλλά και τους «κολαούζους» που μιλούν για ‘θαύμα’ επειδή υποτίθεται  ότι θα ξαναλειτουργήσει η Ουρολογική Κλινική...
Ο Κ. Μπάρκας, στα τελευταία δελτία τύπου που εκδίδει το πολιτικό του γραφείο και  καταφθάνουν στα ΜΜΕ, αναφέρεται σε προσλήψεις επικουρικών ιατρών και πιο συγκεκριμένα, ενός παθολόγου, ενός νεφρολόγου, ενός καρδιολόγου και ενός ουρολόγου, μάλιστα για τον τελευταίο υπήρξαν και τυμπανοκρουσίες από ορισμένους ότι ενδέχεται να λειτουργήσει η Ουρολογική Κλινική η οποία έχει καταργηθεί…
Προφανώς και ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις των παραπάνω γιατρών, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι οι περισσότεροι γιατροί εμφανίστηκαν.
Τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Πρέβεζας….
Η Παθολογική Κλινική καρκινοβατεί με χρονικό ορίζοντα την επόμενη εβδομάδα διότι ο Διευθυντής κ. Μπαίλης ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της διότι δεν έχει Παθολόγο. Ο Παθολόγος του οποίου η πρόσληψη ανακοινώθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν έχει εμφανιστεί, ενώ έχει παρέλθει από την ημέρα ανακοίνωσης το χρονικό περιθώριο επτά ημερών που δίνεται  για την κάλυψη της θέσης, εκτός κι αν δεν έχει παρέλθει από την ημέρα που ανακοινώθηκε στον γιατρό… Ο κ. Μπαίλης απέστειλε την Παρασκευή σχετικό έγγραφο που ενημερώνει τους αρμόδιους ότι από την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει Παθολόγος και θα καλύψει εθελοντικά την εφημερία Παθολόγου την Κυριακή 22 του μηνός, ενώ από την Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα κινήσει τις διαδικασίες και θα ενημερώσει ότι η Παθολογική Κλινική δεν δύναται να λειτουργήσει, κάτι που θα σημάνει –σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί Παθολόγος – αναστολή λειτουργίας και… λουκέτο!
Όσον αφορά τον Ουρολόγο  που θα προσληφθεί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας. Θα πρέπει να πούμε πως επρόκειτο για γιατρό ο οποίος έχει βοηθήσει ανεπίσημα στο παρελθόν το Νοσοκομείο. Ο Ουρολόγος θα κάνει τακτικά ιατρεία καθώς υπάρχουν ασθενείς που χρειάζονται φαρμακευτική θεραπεία και μπορεί να εξετάζει αλλά και να καλύπτει 7-8 εφημερίες. Δεν μπορεί όμως να νοσηλεύσει ασθενείς!
 Η λειτουργία της Ουρολογικής Κλινικής αποτελεί αποκύημα της φαντασίας ορισμένων για δύο σοβαρούς λόγους: Πρώτον διότι ένας ουρολόγος ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να φέρει εις πέρας ολόκληρη Κλινική διότι έχει καταργηθεί, έχει σβηστεί δηλαδή από τον χάρτη του Νοσοκομείου, δεν  έχει κρεβάτια και δεν υπάρχει καν Τμήμα.
Δεύτερον πρέπει να υπάρχει και εφημερεύων Ουρολόγος δηλαδή τουλάχιστον δύο ακόμη Ουρολόγοι (συνολικά τρεις) για να εφημερεύουν τις υπόλοιπες μέρες του μήνα ώστε να μπορούν παρακολουθούν τον ασθενή που νοσηλεύεται.
Ο κ. Μπάρκας αναφέρεται στην πρόσληψη επικουρικού Καρδιολόγου, αλλά  κανείς δεν γνωρίζει εάν  θα εμφανιστεί ο Καρδιολόγος μέχρι σήμερα, κάτι που σημαίνει εκ νέου κίνδυνο αναστολής λειτουργίας της Καρδιολογικής Κλινικής, ιδίως μετά την ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη των τελευταίων ημερών, να σταματήσει εντελώς να κάνει εφημερίες στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και να εργάζεται αποκλειστικά στο Νοσοκομείο Λευκάδας κατόπιν απόφασης άνωθεν… Να θυμίσουμε ότι η προσωρινή λύση που δόθηκε προσφάτως για να επαναλειτουργήσει η Καρδιολογική (μετά το σάλο που προκλήθηκε), ήταν η συγκεκριμένη Καρδιολόγος να πραγματοποιεί εφημερίες και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, κάτι που πλέον δεν ισχύει.
Όσον αφορά την πρόσληψη ενός Επικουρικού Νεφρολόγου, όπως πληροφορηθήκαμε δεν θα έλθει τελικά στο Νοσοκομείο διότι βρίσκεται στο Εξωτερικό και εργάζεται εκεί!
Χωρίς να αμφιβάλει κανείς για τις προθέσεις του Βουλευτή Κ. Μπάρκα, όλοι μας άλλωστε θέλουμε να στελεχωθεί με γιατρούς το Νοσοκομείο, θα πρέπει να παραμένουμε στα γεγονότα.
Είχαμε άλλωστε επισημάνει και πρόσφατα πως από  την ανακοίνωση πρόσληψης μέχρι την πρόσληψη στην πράξη υπάρχει μία απόσταση η οποία πρέπει να καλυφθεί και στο παρελθόν υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις.
Εκείνο που θα πρέπει η κοινή γνώμη να αντιληφθεί είναι πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σταματήσει ο αγώνας για την στελέχωση του Νοσοκομείου. Αξίζει να θυμίσουμε πως οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, σε περίπτωση που η Παθολογική Κλινική δεν στελεχωθεί άμεσα από Παθολόγο, θα προβούν σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως κατάληψη του Διοικητηρίου του Νοσοκομείου και άλλες μορφές αγώνα διότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
Άρης Τσελίκος
Εφημ.ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...