Banner Πανω
 
 
 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Οι συμπεριφορές που αγγίζουν λίγες – ευτυχώς – φορές τα άκρα, όπως και ο

φονταμενταλισμός που διαφαίνεται να μεγαλώνει στην ελληνική κοινωνία, είναι αποτελέσματα της χείριστης διαχείρισης του Προσφυγικού από την ελληνική πολιτεία και συγκεκριμένα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.
Οι «κυβερνώντες», όχι μόνο εγκατέλειψαν γονείς και παιδιά σε «προσωρινά» Κέντρα «φιλοξενίας» ανά την Ελλάδα, χωρίς να τους δώσουν έστω την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα φτάσουν στους προορισμούς τους, αλλά τους εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, μπας και συγκινήσουν του Ευρωπαίους για να λάβουν λίγα «αργύρια» παραπάνω. Και λέω «αργύρια» παραπέμποντας στον «Ιούδα» διότι μόνο ως προδοτική μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η συμπεριφορά, προδοτική απέναντι στις αρχές και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας η οποία ουδέποτε έπαιξε το ρόλο του «δράστη» που κρατά ‘ομήρους’ στη χώρα του, τουναντίον αγωνίστηκε για να μην υπάρξουν τέτοια φαινόμενα.
Η περίπτωση του Συλλόγου Γονέων της Φιλιππιάδας, είναι μία από τις πολλές που θα δούμε ανά την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης και όχι των γονέων που ανησυχούν. Δεν θα χαρακτηρίσουμε ρατσιστές την μισή Ελλάδα, ούτε χρυσαυγίτες επειδή υπάρχει φόβος και αντίδραση.
Βλέπουμε τους πρόσφυγες να αγανακτούν και είναι λογικό όταν βλέπουν ότι η στέγασή τους σε αντίσκηνα έχει άγνωστο χρονοδιάγραμμα και όταν βλέπουν ότι ζουν σε συνθήκες αδιανόητες εν έτη 2016.
Είδαμε χθες τους πρόσφυγες της Φιλιππιάδας να κλείνουν την Εθνική Οδό, τους είδαμε στα νησιά να καίνε τα Κέντρα Φιλοξενίας, είδαμε ξεσηκωμούς και ακραίες συμπεριφορές.
Η ελληνική πολιτεία είναι απούσα και έχει ρόλο «παρατηρητή» και «δημοσιογράφου» διότι απλά καταγράφει τα γεγονότα και εκδίδει ανακοινώσεις…
Υπήρξε ενημέρωση από την ελληνική Πολιτεία στους πολίτες για τα θέματα υγείας και παιδείας των προσφύγων; Υπήρξε ενημέρωση για αμοιβαίο σεβασμό των θρησκευτικών πεποιθήσεων τόσο των προσφύγων όσο και του λαού μας; Υπήρξαν ενέργειες που να «σβήσουν» όποιες εμπρηστικές διαθέσεις και όποια ρατσιστικά φαινόμενα;
Και δεν μιλώ για ενέργειες καταστολής, αυτές κάνουν πολύ χειρότερα τα πράγματα, αλλά μιλώ για ενημέρωση, απλή ενημέρωση και λήψη μέτρων που θα ηρεμίσουν τους πολίτες και τους πρόσφυγες, που θα τους κάνουν να νιώσουν ασφάλεια, ότι βρίσκονται σε μια οργανωμένη πολιτεία που έχει τις λύσεις για κάθε πρόβλημα, μια πολιτεία που προστατεύει και δεν αδιαφορεί.
Βρίσκουν «πάτημα» τα ακραία στοιχεία, έστω αυτά τα ελάχιστα που υπάρχουν και από τις δύο πλευρές; Σαφώς και βρίσκουν και για το λόγο αυτό αρχίζουν και ξεφυτρώνουν Σύλλογοι Γονέων, ο ένας μετά τον άλλον που εκφράζουν φόβο και οργή σε κάποιες περιπτώσεις.
Οι κάτοικοι της περιοχής μας, όπως και στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες, δεν έχουν δείξει σημάδια ρατσισμού ούτε στο παρελθόν, ούτε και τώρα, καθώς μέσα τους αισθάνονται και οι ίδιοι πρόσφυγες διότι βλέπουν την ίδια τους την πατρίδα με την συμπεριφορά της να τους περιθωριοποιεί.
 Τα Ελληνικά Σχολεία δέχτηκαν στο παρελθόν και δέχονται, παιδάκια καταγόμενα από άλλες χώρες, όπως Αλβανάκια, Βουλγαράκια, Σερβάκια και πολλά άλλα. Δεν ξύπνησαν ένα πρωί οι γονείς και είπαν πως δεν δέχονται Σύριους ή Πακιστανούς.
Τα βέλη των ΜΜΕ, όπως και οι ριπές των Οργανώσεων, δεν πρέπει να είναι προς τους γονείς, αλλά προς εκείνους που έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας, την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πέραν της «καρέκλας» δεν βλέπει τίποτα άλλο μπροστά της.
Οι πολίτες, συγκροτημένα, θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη απόψεις και λογικές που διχάζουν και να εξετάσουμε σοβαρά το θέμα των προσφύγων και ιδιαιτέρως των μικρών παιδιών.
Τα παιδιά, είτε ελληνόπουλα είτε προσφυγόπουλα, είναι παιδιά του ίδιου Θεού και δεν πρέπει να νιώθουν πως ξεχωρίζουν. Θα πρέπει να απαιτήσουμε από την Πολιτεία και συγκεκριμένα την Κυβέρνηση να αναλάβει το ρόλο της που δεν είναι άλλος από την ορθή διαχείριση της κατάστασης τόσο στον τομέα της Υγείας όσο και στους υπόλοιπους τομείς. Να χαράξει εκείνες τις γραμμές που θα δείχνουν αμοιβαίο σεβασμό και αντιμετώπιση όλων ανεξεραίτως, και έτσι να υπάρξει αποκατάσταση της ηρεμίας και ομαλή συνύπαρξη μεταξύ των ανθρώπων που κατοικούν σε τούτο τον τόπο, Ελλήνων και προσφύγων για όσο κρατήσει αυτή η φασιστική συμπεριφορά από πλευράς Ε.Ε., να κλείνουν δηλαδή σύνορα και να εγκλωβίζουν ανθρώπινες ζωές.
Άρης Τσελίκος

Εφημ.ΤΟΠΙΚΗ ΦΩΝΗ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...