Banner Πανω
 
 
 

Πλήγμα για την κοινωνία της Φιλιππιάδας η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της LAKY

Σε 5 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, εκτιμάται σύμφωνα με

τους πρώτους υπολογισμούς η ζημιά που υπέστη το εργοστάσιο ζωοτροφών LAKY που λειτουργεί στην Νέα Κερασούντα Πρέβεζας, από την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα.
Εξίσου όμως σοβαρές είναι οι επιπτώσεις και στην κοινωνία της περιοχής, καθώς οδηγούνται στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενοι ενώ θα στερηθούν πόροι και οι συνεργαζόμενες τοπικές επιχειρήσεις.
Ενδεικτικές του προβληματισμού που έχει προκαλέσει η καταστροφή της παραγωγικής μονάδας (που είναι θυγατρική της ΒΙΚΗ Α.Ε.), είναι και οι δηλώσεις του Δημάρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή, που τόνισε ότι πρόκειται για επιχείρηση που λειτουργούσε με εξωστρέφεια και αποτελούσε υποστηρικτή της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. «Σε μία εποχή που ούτε τα χρήματα περισσεύουν, αλλά ούτε και οι αντοχές των ανθρώπων είναι ισχυρές το να καταστρέφονται επιχειρήσεις και να χάνονται θέσεις εργασίας με αυτό τον τρόπο είναι πάνω απ' όλα άδικο. Ελπίζουμε η επιχείρηση να βρει τη δύναμη και τις δυνατότητες να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών αλλά πολύ περισσότερο να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίες για τους ανθρώπους που εργάζονταν σ' αυτό», υπογράμμισε ο Δήμαρχος εξαίροντας τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν οι πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς,  και διαβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός στην επιχείρηση και στους εργαζόμενους.

Σε εξέλιξη οι έρευνες
Μέχρι και χθες βράδυ δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά και το μόνο στοιχείο που περιλαμβάνει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είναι ο αριθμός των πυροσβεστικών και των οχημάτων που έλαβαν μέρος στην κατάσβεση. Σημειώνεται επίσης ότι  προκλήθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις, στον εξοπλισμό και τα εμπορεύματα της επιχείρησης. Από την επέμβαση της Πυροσβεστικής διασώθηκαν εγκαταστάσεις και μηχανήματα, με εκτιμώμενο κόστος άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η επιχείρηση
Η πυρκαγιά έγινε αντιληπτή περί τις 9.30 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και έκαιγε χώρους αποθήκευσης και παραγωγής ζωοτροφών. Λόγω της αργίας, δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος στο εργοστάσιο και η Πυροσβεστική ενημερώθηκε από εργαζόμενο άλλης επιχείρησης που βρίσκεται απέναντι από τις εγκαταστάσεις της LAKY A.E.. Σταδιακά έφθασαν στο χώρο οχήματα από τις Π.Υ. Φιλιππιάδος, Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτικού, καθώς και ένα βραχιονοφόρο από τα Γιάννενα. Οι δυσκολίες κατάσβεσης ήταν τεράστιες, καθώς οι χώροι του εργοστασίου ήταν γεμάτοι από εύφλεκτα υλικά (διάφορα είδη λαδιών και πρώτες ύλες), από την καύση των οποίων προκλήθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες που έλιωσαν τους κοιλοδοκούς που συγκρατούσαν την οροφή που κατέρρευσε στα τμήματα αποθήκευσης και κατασκευής τροφίμων. Η επιχείρηση κατάσβεσης διήρκεσε περισσότερο από έξι ώρες.

Εφημ.ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...