Στην Κρυοπηγή ο Παν. Σκουρλέτης Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή

 

Την κήρυξη της Τοπικής Κοινότητας Κρυοπηγής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή ως πρώτο σταθμό της διήμερης παρουσίας του στην Πρέβεζα.
Ο κ.Σκουρλέτης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπάρκα, το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη , τους αντιδημάρχους Κωνσταντίνο Ματέρη και Ευάγγελο Γιαννουλάτο , τον πρόεδρο της Κρυοπηγής Νίκο Ντελή , εκπροσώπους συλλόγων και κατοίκων της περιοχής πήγε στα σημεία της κατολίσθησης, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το μέγεθος του προβλήματος το οποίο εμφανίστηκε από τα τέλη Μαρτίου και βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Λίγο αργότερα μιλώντας προς τους εκπροσώπους των φορέων και τους κατοίκους ανακοίνωσε ότι η έκτακτη ανάγκη θα έχει αναδρομική ισχύ από τις 27 Απριλίου και θα διαρκέσει για 4 μήνες έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται να λάβουν οι κάτοικοι.
Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε για το φαινόμενο τόσο από τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Μονάδας του ΙΓΜΕ Ευάγγελο Νικολάου όσο και από το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη αλλά και τους κατοίκους της Κρυοπηγής, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουν εκατοντάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα να παρασύρονται από τεράστιους χωμάτινους όγκους με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική οικονομία της περιοχής.
Όλοι τους μίλησαν για ένα πρωτοφανές φαινόμενο, ζητώντας από τον Υπουργό την κήρυξη του χωριού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις αλλά και την αποκατάσταση των προβλημάτων.
Ο Δήμαρχος κ.Μπαΐλης έθεσε υπόψη του υπουργού και τα γενικότερα προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Πρέβεζας με την εκτίμηση του κόστους αποκατάστασης να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

 

Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ.Σκουρλέτη στην Κρυοπηγή και την απόδοση τιμής που ο ίδιος έκανε στους εκτελεσθέντες της Μ.Παρασκευής του 1944, τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής διεκδίκησης έθεσαν υπόψη του και το αίτημα που έχει κατατεθεί για την αναγνώριση της Κρυοπηγής ως Μαρτυρικό Χωριό.
Ο Υπουργός απόψε στις 7.30 μιλά στην Θεοφάνειο για τις πολιτικές εξελίξεις και τις αλλαγές που φέρνει στην αυτοδιοίκηση ο “Κλεισθένης” ενώ αύριο Τρίτη και ώρα 11 το πρωί , θα έχει σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας με τους υπόλοιπους Δημάρχους του Νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου.φωτο Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Το διαβάσαμε εδώ:http://www.epirus-tv-news.gr/


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου