Πρέβεζα: Στοιβάζουν πινακίδες ΙΧ στην Εφορία! Ξεπέρασαν τις 1000 φέτος

 

Μέχρι και την τελευταία στιγμή σπεύδουν οι Πρεβεζάνοι να καταθέσουν τις πινακίδες των ΙΧ αυτοκινήτων τους καθώς πλησιάζει το τέλος του χρόνου και οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν τα πανάκριβα τέλη κυκλοφορίας τα οποία όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν για τους περισσότερους την τελευταία τετραετία.

Μέχρι σήμερα οι πινακίδες ΙΧ αυτοκινήτων που κατατέθηκαν στη ΔΟΥ Πρέβεζας είχαν ξεπεράσει σε αριθμό τις 1000, ενώ αναμένεται να κατατεθούν κι άλλες ακόμη και την Δευτέρα 31η Δεκεμβρίου, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Να σημειώσουμε πως στη ΔΟΥ Πρέβεζας κατατίθενται μόνο πινακίδες ΙΧ και δικύκλων, ενώ οι ιδιοκτήτες αγροτικών και φορτηγών οχημάτων καταθέτουν  τις πινακίδες των οχημάτων τους στο Μηχανολογικό.

Οι εικόνες μέσα από την ΔΟΥ Πρέβεζας, με τα ράφια γεμάτα πινακίδες αλλά και τα κιβώτια να ξεχειλίζουν, είναι ενδεικτικές της γενικότερης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες. Να επισημάνουμε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βλέποντας τους χώρους που οι Εφορίες αποθηκεύουν τις πινακίδες κυκλοφορίας, αποφάσισε να περιορίσει το χρονικό διάστημα που θα παραμένουν στοιβαγμένες στα ράφια των Δ.Ο.Υ. δίνοντάς τους  εντολή να προχωρούν γρηγορότερα στην καταστροφή και ανακύκλωσή τους, μόλις περάσουν 18 μήνες από την ημερομηνία της κατάθεσης.

Σύμφωνα με υπαλλήλους της ΔΟΥ, πρώτος και καθοριστικός παράγοντας που καταθέτουν τις πινακίδες οι ιδιοκτήτες είναι προκειμένου να αποφύγουν το οικονομικό κόστος των τελών κυκλοφορίας.

Η κατάθεση των πινακίδων από τους ιδιοκτήτες δεν γίνεται όμως μόνο για την αποφυγή πληρωμής των τελών, αλλά διότι με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουν και δύο επιπλέον χαράτσια όπως τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης και έτσι στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2020 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα αυτοκίνητά τους.

Να επισημάνουμε ότι σε ποσοστό 80% των ιδιοκτητών που κατέθεσαν πινακίδες στη ΔΟΥ Πρέβεζας το έκαναν για οικονομικούς λόγους, ενώ το υπόλοιπο 20% για λόγους ζημιάς που υπέστησαν τα οχήματά τους.

Το μεγάλο αυτό ποσοστό καταδεικνύει την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο Νομό μας με τους συμπολίτες να παροπλίζουν ένα είδος πρώτης ανάγκης, όπως άλλωστε θεωρείται σήμερα το αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα συμβαίνει και το εξής παράδοξο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν και υπάρχει η σχετική οδηγία που θα ‘πρεπε να ενσωματωθεί στη Νομοθεσία, η οποία προβλέπει την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων και την απόδοση των πινακίδων τις ημέρες των εορτών, στη χώρα μας κάθε χρόνο ψηφίζεται εκ νέου ο σχετικός νόμος με τους ιδιοκτήτες ΙΧ να περιμένουν κάθε φορά πότε θα αποφασίσει να υπογράψει τη σχετική οδηγία ο αρμόδιος Υπουργός…

Άρης Τσελίκος

πηγηhttps://www.topikifoni.gr


 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

  Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ιερά Μονή Αγ.Ιωάννου Προδρόμου.Κάτω Μερόπη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου