ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΑΚΑ… Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Κ.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΑΚΑ… Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Κ.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΑΚΑ… Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Κ.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΚΟΡΑΚΑ… Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ Κ.Υ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Το πρόβλημα στην Υγεία που αντιμετωπίζει ο Νομός Πρέβεζας το έχουμε επισημάνει ουκ ολίγες φορές. Δυστυχώς η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο με περιστατικά που σημειώνονται σχεδόν καθημερινά όχι μόνο στο Νοσοκομείο αλλά και στα ΚΥ στην ευρύτερη περιοχή του Νομού.
Ο λόγος για το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού, το βράδυ της Κυριακής, αφού έμεινε χωρίς γιατρό.
Ο υπάρχων ειδικευόμενος κρίθηκε απαραίτητο να συνοδεύσει ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, με αποτέλεσμα το Κέντρο Υγείας να μείνει άδειο, αφήνονται στον αέρα τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Λάκκας Σουλίου.
Στο Κέντρο Υγείας οι μόνοι που υπήρχαν το βράδυ της Κυριακής, ήταν ένας Νοσοκόμος, καθώς εκτός από γιατρούς δεν υπήρχαν ούτε τραυματιοφορείς, ούτε καν φύλακας.
Ευθύνες για τα προβλήματα στο Κ.Υ. Θεσπρωτικού καταλόγισε στην Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ο Διευθυντής του Κέντρου Παύλος Νάστας μιλώντας στην Τ.Φ.
Όπως επισήμανε ο κ. Νάστας, το Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού ήταν πλήρες από ιατρικό προσωπικό καθώς είχε 12 ειδικευμένους γιατρούς, 8 γενικοί γιατροί και παθολόγοι που μπορούν να εφημερεύουν και 3 αγροτικοί γιατροί. «Αυτή τη στιγμή εφημερεύει σχεδόν μόνο ένας γιατρός. Όταν το πρόγραμμα εφημεριών διαμορφώνονταν από εμάς σε συνεργασία με τους Διευθυντές των υπολοίπων Διευθυντών των Κέντρων Υγείας του Νομού,  πάντα βοηθούσαμε με το Ιατρικό μας προσωπικό. Εδώ και ενάμιση χρόνο που αναλάβανε το πρόγραμμα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ξεκίνησαν τα προβλήματα.
Για τον τρέχοντα μήνα, έχουμε έξι γιατρούς με διπλές εφημερίες ενώ για παράδειγμα στο ΚΥ Καναλλακίου χρησιμοποιούν τρεις γιατρούς το μήνα με έξι εφημερίες το μήνα. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει αυτό από τη στιγμή που υπάρχει επάρκεια γιατρών» τόνισε ο κ. Νάστας.
Σε ερώτηση της Τ.Φ. για την απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου στο συγκεκριμένο πρόβλημα προγραμματισμού που έχει ανακύψει τόνισε «Υπεκφυγές. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον προγραμματισμό τους. Για τον συγκεκριμένο λόγο, γιατροί αναγκάστηκαν να υποβάλλουν την παραίτησή τους από τα Κέντρα Υγείας για τον τρόπο επιβολής των εφημεριών, μιλάμε για γιατρούς 67 και 68 χρόνων. Υπάρχει μία δυσλειτουργία λόγω της έλλειψης χρηστής διαχείρισης από το Νοσοκομείο Πρέβεζας όσον αφορά την λειτουργία των Κέντρων Υγείας» ανέφερε ο Διευθυντής του ΚΥ Θεσπρωτικού επισημαίνοντας «Υπήρχε  πάντα μία καλή συνεργασία και συνεννόηση. Η προθυμία υπάρχει πάντα, έχω όμως την εντύπωση ότι υπάρχει απροθυμία από την Διοίκηση του Γ.Ν. Πρέβεζας».
Αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ Θεσπρωτικού , σύμφωνα με τον κ. Νάστα, βρίσκονται δύο γιατροί, ο ένας εκ των οποίων μετακινείται σε χωριά και στην Πάργα. Το ΚΥ Θεσπρωτικού, σύμφωνα με τον Διευθυντή και βάση στοιχείων, εξυπηρετεί περίπου 45.000 ασθενείς το χρόνο οι οποίοι δεν προέρχονται μόνο από ολόκληρη της Λάκκα Σουλίου αλλά ακόμη και από τα χωριά της Δωδώνης, όπως Ρομανό, Συστρούνι και πολλά άλλα.
«Δεν υπάρχει σωστή διαχείριση του ιατρικού προσωπικού.
Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι ότι την δική μας γενική γιατρό την οποία είχαν στείλει στο ΚΥ Φιλιππιάδας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί . Η Διοίκηση του Νοσοκομείου την πήρε από εκεί και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με επτά εφημερίες, παράνομα, καθώς δεν υπάρχει θέση Γενικού Γιατρού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, δεν μπορεί να εφημερεύει Γενικός Γιατρός διότι δεν χρησιμεύει, δεν ξέρουμε για ποιο λόγο την μετέφεραν, την στιγμή που στην Φιλιππιάδα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα»,  ανέφερε ο κ. Νάστας επισημαίνοντας πως τις επόμενες μέρες θα δοθεί από κοινού συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ των Διευθυντών των Κ.Υ. Νομού Πρέβεζας.
Θα πρέπει να επισημάνουμε, αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Νάστα, πως σίγουρα η κατανομή του Ιατρικού Προσωπικού είναι προβληματική, πλήν όμως το κυρίαρχο ζήτημα που αποτελεί και την πηγή των λοιπών προβλημάτων που προκύπτουν, είναι η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας του Νομού, που αναγκάζουν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, όπως φαίνεται, να τα βγάλει πέρα με «μπαλώματα».
Η αναφορά του κ. Νάστα στην παράνομη παρουσία Γενικού Γιατρού είναι σωστή, καθώς δεν υπάρχει θέση Γενικού Γιατρού στο Νοσοκομείου Πρέβεζας. Η γιατρός όμως που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο καλύπτει άλλες ανάγκες και η παρουσία της φυσικά δεν είναι άνευ ουσίας.
Εκείνο που εμείς καταλογίζουμε στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, είναι η έλλειψη πρωτοβουλιών διεκδίκησης.
Η Διοίκηση πρέπει να στείλει μήνυμα στην ηγεσία του Υπουργείου και τις αρμόδιες Υπηρεσίες, πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δεν πάει άλλο!
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή



  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου