Στη θαλάσσια περιοχή των Παξών - Ημιβυθισμένο ιστιοφόρο - Άφαντοι οι δύο Βρετανοί που επέβαιναν


Στη θαλάσσια περιοχή των Παξών - Ημιβυθισμένο ιστιοφόρο - Άφαντοι οι δύο Βρετανοί που επέβαιναν

Στη θαλάσσια περιοχή των Παξών - Ημιβυθισμένο ιστιοφόρο - Άφαντοι οι δύο Βρετανοί που επέβαιναν

 Στη θαλάσσια περιοχή των Παξών - Ημιβυθισμένο ιστιοφόρο - Άφαντοι οι δύο Βρετανοί που επέβαιναν

Ερωτηματικά και προβληματισμός για το ημιβυθισμένο ιστιοφόρο που βρέθηκε στην θαλάσσια περιοχή των Παξών, σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Το ιστιοφόρο βρέθηκε από Ρωσικό φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκε με τη βοήθεια αλιευτικού στο λιμάνι της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επέβαιναν δύο Βρετανοί οι οποίοι ξεκίνησαν στις 4 Οκτωβρίου από Λιμάνι της Πελοποννήσου με προορισμό τις Συρρακούσες της Ιταλίας. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που είχαν επικοινωνία με τους οικείους τους αφού τα ίχνη τους χάθηκαν στη συνέχεια.
Μιλώντας στην ΤΦ για το θέμα ο Υπολιμενάρχης Πρέβεζας Κ. Σούγκας ανέφερε «Το ιστιοφόρο βρέθηκε νοτιοδυτικά των Παξών σε απόσταση περίπου 35 ναυτικών μιλίων από φορτηγό πλοίο. Το συγκεκριμένο σκάφος αναζητούνταν από την Interpol, είχε αποπλεύσει με δύο άνδρες βρετανούς επιβάτες από κάποιο λιμάνι της Πελοποννήσου στις αρχές Οκτωβρίου για να κάνει ταξίδι από Πελοπόννησο (Μεθώνη) με προορισμό τις Συρρακούσες. Τα ίχνη του χάθηκαν, η επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους έπαψε και στη συνέχεια άρχισε η αναζήτηση από την Interpol και από εμάς. Μέχρι την Παρασκευή δεν υπήρχε το παραμικρό σημείο ζωής αλλά ούτε και το σκάφος. Οι δύο Βρετανοί βρίσκονταν στην Πελοπόννησο για διακοπές και επιχείρησαν προφανώς να διασχίσουν το Ιόνιο Πέλαγος και για κάποιο λόγο χάθηκαν τα ίχνη τους.
Το σκάφος όπως βρέθηκε ήταν ημιβυθισμένο, δεν φαίνεται να έχει χτυπήματα αλλά παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης αλλά και παραμονής στη θάλασσα αρκετό καιρό. Λείπουν κάποια κομμάτια όπως οι πλωτήρες του, το κύριο σκάφος όμως υπάρχει κανονικά. Το σκάφος βρίσκεται στο λιμάνι της Πρέβεζας, γίνεται διερεύνηση και προανάκριση» ανέφερε ο κ. Σούγκας.
Οι εικασίες για το συγκεκριμένο σκάφος είναι πολλές καθώς παραμένει άγνωστος ο τόπος του συμβάντος αφού παρασύρθηκε από τα θαλάσσια ρεύματα. Οι Αρχές εξετάζουν κυρίως το σενάριο μηχανικής βλάβης που πιθανόν υπέστη το πλοίο να έμεινε ακυβέρνητο με αποτέλεσμα  οι επιβαίνοντες να έπεσαν για κάποιο λόγο στη θάλασσα.
Όσον αφορά την περίπτωση της πειρατείας, οι Αρχές το θεωρούν ως ακραίο αφού στην περιοχή μας δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ ανάλογα συμβάντα.
Να επισημάνουμε ότι οι δύο επιβαίνοντες αγνοούνται από τις 5 Οκτωβρίου και τα περιθώρια να βρεθούν ζωντανοί στενεύουν.
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή


 
 
 

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

Γίνε μέλος της Ομάδας μας στο FB

►Ή 'Ηπειρος στήν Καρδιά μας!!!Τζουρλάκος Ιστός.

twitter

►TikTok

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

tzourlakosTikTok

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας


 

Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου

 

Αδελφότητα Σελλαδιτών Άρτας