ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για ΕΟΠΥΥ: «Ξεσηκωμός παντού»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για ΕΟΠΥΥ: «Ξεσηκωμός παντού»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πρέβεζας για ΕΟΠΥΥ: «Ξεσηκωμός παντού»

 

 

 Aνακοίνωση

«ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ!

Τη χαριστική βολή στις στοιχειώδεις ανάγκες για πρωτοβάθμια υγεία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας δίνουν η ιερή συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ με τον αδίστακτο εντολοδόχο υπουργό τους Α. Γεωργιάδη.

Μετατρέπουν τον ΕΟΠΥΥ σε αποκλειστικά αγοραστή υπηρεσιών υγείας προσφέροντας απλόχερα δισ. ευρώ στους πιο πιστούς συμμάχους τους: τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα, τις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων που θα απομυζήσουν ό,τι απέμεινε στα ασφαλιστικά ταμεία από τα μνημονιακά «κουρέματα» του PSI, την εισφοροκλοπή και εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας, τον χρηματιστηριακό τζόγο και τα δομημένα.

Κλείνουν μαζικά μονάδες υγείας (πρώην ΙΚΑ), ενώ όσες απομείνουν, θα ενοποιηθούν με τα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ ακολουθώντας την προοπτική της πλήρους διάλυσης , της τραγικής έλλειψης προσωπικού και υποδομής, και των τεράστιων καθυστερήσεων στην καταβολή των δεδουλευμένων. Με τη ενοποίηση των δομών δεν στηρίζουν το δημόσιο τομέα όπως προκλητικά ισχυρίζονται γιατί πολύ απλά μειώνεται δραματικά η δωρεάν παροχή δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Επιστρατεύουν ένα πλήθος συμβούλων και ''σοφών'' από τον χώρο της υγείας για να υπογράψουν την πλήρη υπαγωγή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η σύνδεση των παροχών Υγείας με την ασφαλιστική κατάσταση των εργαζομένων, σε συνθήκες ανεργίας, μείωσης των μισθών και των εργοδοτικών εισφορών, κρατικής υποχρηματοδότησης, οδηγεί στη δραστική περικοπή των δημόσιων παροχών και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό των ανασφάλιστων.

Η εισαγωγή κλειστών-σφαιρικών προϋπολογισμών εδραιώνει επιχειρηματικά κριτήρια στη λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Είναι κομμένοι και ραμμένοι στον προϋπολογισμό- σφαγείο της κυβέρνησης που λεηλατεί ακόμα πιο πολύ τις κοινωνικές δαπάνες βυθίζοντας το λαό μας στην ανθρωπιστική κρίση. Γι αυτούς «πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ για τους άνεργους, ανασφάλιστους και τους εκατομμύρια φτωχούς πείνα, δυστυχία και θάνατος! Αυτοί ορκίζονται στο χρέος και την αποπληρωμή του, στο ευρώ και στην ΕΕ και αδιαφορούν προκλητικά για τις τραγικές συνέπειες στο λαό μας!

Οι ασθενείς θα δικαιούνται μία πετσοκομμένη «βασική δέσμη υπηρεσιών υγείας» με στοιχειώδη πακέτα παροχών με ανώτατο όριο (πλαφόν) της «ηλεκτρονικής κάρτας υγείας» και μετά από έγκριση του «Ειδικού Σώματος Ελεγκτών Κλινικού Ελέγχου» που προφανώς θα ελέγχει με κριτήριο τα νούμερα και όχι τις υγειονομικές ανάγκες. Με τη μεταφορά μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ και το πρόσχημα της «αξιολόγησης», η κυβέρνηση βάζει σε διαθεσιμότητα-απόλυση όλο Υγειονομικό προσωπικό. Οι 9.979 εργαζόμενοι, από τους οποίους 5.765 γιατροί, 2.841 υγειονομικοί και 1.373 διοικητικοί υπάλληλοι, είναι πλέον ξεκρέμαστοι, μαζί και οι δομές όπου εργάζονται σήμερα, σε συνέχεια των εργαζόμενων της ΕΡΤ, των ΟΤΑ, των Πανεπιστημίων κ.λπ., ενώ προαναγγέλλονται 1200 τουλάχιστον απολύσεις από την κατάργηση αντίστοιχων θέσεων χειρουργικών ειδικοτήτων που δεν χρειάζονται(!!) στην ΠΦΥ.

Αλληλεγγύη στην απεργία διαρκείας των γιατρών των μονάδων ΕΟΠΥΥ. Ξεσηκωμός για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Να απαιτήσουμε

Καμία διαθεσιμότητα-απόλυση υγειονομικών. Καμία δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας κλειστή .Όχι στις προτάσεις για ιδιωτικοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ολοκληρωμένο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης με γιατρούς δημόσιους λειτουργούς με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη γενική φορολογία μέσα από δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α τοπική επιτροπή Πρέβεζας».


  • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

    Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

  • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

    Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

    Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  • Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας Ιωαννίνων

    Λαογραφικό Μουσείο Καρίτσας Ζίτσας.Δείτε το!!!

  • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

    Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook 

twitter

Οικονομική Ενίσχυση της Ιστοσελίδας

yes

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

(ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ)

Η Ιστοσελίδα δεν ευθύνεται για την επιμελή ενημέρωση των εφημερίδων των Συλλόγων.Ευθύνη μας είναι η άμεση ανάρτηση αυτών εφόσον ο εκάστοτε Σύλλογος στέλνει έγκαιρα τα σχετικά pdf στο email μας.Ευχαριστώ.Χάρης Καψάλης Διαχειριστής.

Αδελφότητα Ζίτσας Ιωαννίνων

 

Αδελφ/τητας Λιγοψινών Ζίτσας

Αδελφ/τας Χαραυγής Πωγωνίου


Αδελφ/τας Καστάνιανης Πωγωνίου

Βήσσανη Πωγωνίου


Αδελφ/τας Κρυονερίου Πωγωνίου


Η Φωνή του Γεροπλάτανου


Ένωση Κεράσοβου Πωγωνίου