Banner Πανω
 
 
 

 

Ημερίδα από την Ένωση Νέων Αγροτών - Θέματα η δημιουργία των πρώτων Epirus Farmer Market


ΠΡΕΒΕΖΑ: Ημερίδα από την Ένωση Νέων Αγροτών - Θέματα η δημιουργία των πρώτων Epirus Farmer Market

Ημερίδα από την Ένωση Νέων Αγροτών - Θέματα η δημιουργία των πρώτων Epirus Farmer Market

Ημερίδα από την Ένωση Νέων Αγροτών - Θέματα η δημιουργία των πρώτων Epirus Farmer Market


 Παρόντες Αλ. Καχριμάνης, Χρ. Μπαίλης και άλλοι τοπικοί παράγοντες
Εκδήλωση – ημερίδα πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα στην Λαϊκή Αγορά Πρέβεζας η Ένωση Νέων Αγροτών. Θέματα της ημερίδας ήταν η δημιουργία των πρώτων Epirus Farmer Market, αλλά και το πρόγραμμα νέων αγροτών που έχει προκηρυχθεί από το ΥΠΑΑΤ.
Στην εκδήλωση το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στρ. Ιωάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Ψαθάς και αρκετοί ενδιαφερόμενοι που θέλουν να γίνουν αγρότες.
Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΝΑ Λ. Ραβανός τόνισε μεταξύ άλλων πως αποτελεί άμεσο στόχο η δημιουργία καταστημάτων Farmers Market όπου θα προωθούνται αγροτικά προιόντα της περιοχής μας με την τιμή της αγροτικής αγοράς. Στα συγκεκριμένα καταστήματα ο Καναναλωτής θα βρίσκει πιστοποιημένα Ηπειρώτικα Προιόντα Κτηνοτροφίας, φυτικής παραγωγής και αλιείας.
Σύμφωνα με τον κ. Ραβανό, η προσπάθεια θα στηριχθεί από την ΕΝΑ ώστε να υλοποιηθεί και στους τέσσερις Νομούς της Ηπείρου
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε έναν πολύ μεγάλο Σύλλογο για να διεκδικούμε και να διαφυλάττουμε τα συμφέροντα των αγροτών αλλά και για να προσπαθούμε για το καλύτερο και το μέλλον των αγροτών. Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα γίνει στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στην Άρτα και στην έκθεση Agrotica 2014 που θα πραγματοποιηθεί 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου. Η ΕΝΑ Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει μια ειδική εκδήλωση για το 2ο Φεστιβάλ, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους νέους αγρότες από όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Ραβανός ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο θα φορολογούνται οι αγρότες.
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ενημερωμένος για τα ζητήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας τόνισε μεταξύ άλλων «Έχουμε υποχρέωση εάν θέλουμε στην εποχή της ανεργίας να ξανανθήσει η Ελλάδα, να προωθήσουμε τις αγορές στις οποίες η Περιφέρεια θα είναι αλληλένδετη. Όπου οι αγρότες θα πουλάνε με σεβασμό και ποιότητα τα προιόντα τους. Εάν φτάσαμε στη σημερινή κατάντια, είναι γιατί μεγιστοποιήσαμε το Κράτος και τους ανθρώπους της παραγωγής τους θεωρούσαμε κατώτερους. Πρέπει εμείς να είμαστε δίπλα τους. Δεν ξέρω πόσο το έχει ενστερνιστεί αυτό το Κεντρικό Κράτος, πιστεύω όμως ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρέπει να γίνει ένα επιτελικό Υπουργείο, πρέπει να γίνει σε όλα αποκέντρωση. Έχουμε αρκετό καιρό που συζητάμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μετά από πολλές διαβουλεύσεις και αφού είδα πλήρως την αποτυχία του Παλτατζής, έχουμε έρθει σε μια συμφωνία ότι το 1/3 του προγράμματος της νέας περιόδου θα το διαχειριστούμε εμείς. Εμείς θα δώσουμε λόγο αύριο, εάν πήγε καλά μια Περιφέρεια ή όχι.» τόνισε.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης απεύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας «Η ημερίδα είναι ξεχωριστή αφού έχει να κάνει με την ίδια μας τη ζωή. Έχει να κάνει με την Πρέβεζα, με την Ήπειρο σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε σαν Κοινωνία και Χώρα. Δεν είναι ντροπή ή πισωγύρισμα να δούμε την πραγματικότητα,  να γυρίσουμε πίσω στην παραγωγή και των πρωτογενή τομέα και ανάλογες και αντίστοιχες θα πρέπει να είναι και οι χρηματοδοτήσεις. Θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να πάμε σε μία συστηματική παραγωγή. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια των Νέων Αγροτών, άλλωστε είμαστε η πρώτη πόλη μαζί με τους νέους Αγρότες που δημιουργήσαμε την Αγορά Αγροτών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαίλης.
Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Μιχάλης Νόβας  κ.α.
Ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΝΑ Πρέβεζας και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Θεόδωρος Κορωναίος πραγματοποίησε αναλυτική ενημέρωση και τεχνικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των Νέων Αγροτών και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν ώστε να ασχοληθεί σήμερα κάποιος με την αγροτική παραγωγή.
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...