Banner Πανω
 
 
 

Τι απαντά ο Δήμαρχος Πρέβεζας στις κατηγορίες που του προσάπτει… ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας

Τι απαντά ο Δήμαρχος Πρέβεζας στις κατηγορίες που του προσάπτει… ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας

Τι απαντά ο Δήμαρχος Πρέβεζας στις κατηγορίες που του προσάπτει… ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας

Τι απαντά ο Δήμαρχος Πρέβεζας στις κατηγορίες που του προσάπτει… ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας


 Ευχάριστο χαρακτηρίστηκε πριν από ένα μήνα περίπου η είδηση για την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία δικαιώθηκαν οι σχολικοί φύλακες της Πρέβεζας στην αγωγή που είχαν υποβάλλει για την άρση της διαθεσιμότητας.
Το γεγονός προκάλεσε τα ευμενή σχόλια τόσο από την πλευρά των συνδικάτων της Πρέβεζας όσο και από την πλευρά των Θεσμικών παραγόντων.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης παραβρέθηκε την ημέρα της απόφασης στα Δικαστήρια Πρέβεζας για να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους αλλά και να εκφράσει την χαρά του για την απόφαση του Δικαστηρίου. Ο ίδιος μάλιστα σε δηλώσεις είχε χαρακτηρίσει τους Σχολικούς Φύλακες αναγκαίους για την φύλαξη των Σχολικών Μονάδων στο Δήμο Πρέβεζας.
Μάλιστα οι Σχολικοί Φύλακες εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση στην οποία ευχαρίστησαν δημόσια το Δήμαρχο κ. Μπαίλη και όλους τους Φορείς που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους.
Πριν δύο μέρες, ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α Βαθμού των Δήμων Νομού Πρέβεζας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων «Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας που αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης, με την οποία δικαιώθηκαν οι συνάδελφοι σχολικοί φύλακες στην αγωγή που είχαν υποβάλλει για να αρθεί η διαθεσιμότητα στην οποία είχαν τεθεί. Όλα αυτά βέβαια μόνο στα λόγια, καθώς οι πράξεις του μιλάνε από μόνες τους και αποκαλύπτουν μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πέρυσι το καλοκαίρι βγήκε στα χαρακώματα, πήρε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ότι δε θα δεχτεί καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα και μετά από λίγες ημέρες υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις της διαθεσιμότητας και των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
Που λέει σήμερα  ότι, είναι τάχα υποχρεωμένος να υποβάλλει έφεση κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης, ισχυριζόμενος ότι το κάνει για το καλό τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δε θα τελεσιδικήσει η δικαστική απόφαση και πως θα έχουν πρόβλημα στο μέλλον οι συνάδελφοι. Πετώντας παράλληλα το μπαλάκι για την άσκηση ή μη της έφεσης στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, λες και τα μέλη της έχουν τοποθετηθεί εκεί ουρανοκατέβατα, λες και δεν έχουν πολιτική υπόσταση και πολιτικό υπόβαθρο, λες και έχουν προκύψει από παρθενογένεση.
Που δηλώνει μάλιστα ευθαρσώς, ότι θα εμφανιστεί στο εφετείο και θα καταθέσει υπέρ των συναδέλφων. Και κατήγορος και μάρτυρας υπεράσπισης ταυτόχρονα λοιπόν!!!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση-καταγγελία υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μισηρλή.
Για πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, μιλήσαμε με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαίλη, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα «Η έφεση προβλέπεται και είναι υποχρεωτική σύμφωνα με τη γνωμοδότηση των δύο νομικών συμβούλων αλλά και σύμφωνα με τις διατάξεις του Καλλικράτη. Η πρώτη απόφαση που βγήκε για τους Σχολικούς Φύλακες είναι προσωρινά εκτελεστέα. Αναφέρει πως το Δημόσιο σε ότι αφορά μισθολογικές υποχρεώσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να προσφύγει σε Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, διαφορετικά δεν τελεσιδικεί και δεν ισχύει. Εδώ λοιπόν είναι δίκοπο μαχαίρι! Εάν δηλαδή δεν ακολουθήσει η Έφεση, - κάτι το οποίο δεν είναι αρμοδιότητα του Δημάρχου αλλά της Επιτροπής που συμμετέχει η συμπολίτευσης και η αντιπολίτευση – η οποία είναι υποχρεωτική τότε θα σημάνει παράβαση καθήκοντος. Εάν δεν γίνει Έφεση κινδυνεύουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να μην πληρωθούν. Ο Δήμος είναι αναγκασμένος για το συμφέρον των Σχολικών Φυλάκων να ασκήσει Έφεση για να τελεσιδικήσει η απόφαση. Το Δημόσιο και τα ΝΠΔΔ υποχρεωτικά πρέπει να πάνε σε Δεύτερο Βαθμό υποχρεωτικά από το Νόμο, εκτός κι αν η απόφαση είναι από ανώτατο Δικαστήριο. Εγώ ήμουν από τους ελάχιστους Δημάρχους της Χώρας που ήμουν μάρτυρας υπεράσπισης των Σχολικών Φυλάκων και κέρδισαν τα παιδιά. Και θα συνεχίσω τον αγώνα, είμαι σε επαφή με τους Σχολικούς Φύλακες και δεσμεύομαι ότι θα είμαι ξανά στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο μάρτυρας υπεράσπισης. Θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες.» κατέληξε ο κ. Μπαίλης.
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...