Banner Πανω
 
 
 

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΡΟ - ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ - ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ «ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ» ΧΡ. ΜΠΑΙΛΗΣ – ΔΗΜ. ΠΑΠΠΑΣ

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΡΟ - ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ - ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ «ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ» ΧΡ. ΜΠΑΙΛΗΣ – ΔΗΜ. ΠΑΠΠΑΣ

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΡΟ - ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ - ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ «ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ» ΧΡ. ΜΠΑΙΛΗΣ – ΔΗΜ. ΠΑΠΠΑΣ

 ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΓΥΡΟ - ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΜΑΧΗ - ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ «ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ» ΧΡ. ΜΠΑΙΛΗΣ – ΔΗΜ. ΠΑΠΠΑΣ

Ο δεύτερος γύρος των Δημοτικών Εκλογών θα αναδείξει και το νέο Δήμαρχο Πρέβεζας.
Η μάχη μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων Χρ. Μπαίλη και Δημ. Παππά ξεκίνησε την Δευτέρα και οι τόνοι πρόκειται να ανέβουν όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη.
Από το μέτωπο Χρ. Μπαίλη υπάρχει εφησυχασμός και από τους αισιόδοξους κυριαρχεί η άποψη πως η διαφορά των 20 μονάδων δύσκολα ανατρέπεται.
Από τους λιγότερο αισιόδοξους, όχι μόνο δεν υπάρχει εφησυχασμός αλλά και έντονη ανησυχία. Σύμφωνα με πηγές, θα προτιμούσαν στο δεύτερο γύρο των εκλογών για αντίπαλό τους τον Μιλ. Κλάπα και όχι τον Δημήτρη Παππά. Ο Μιλ. Κλάπας λόγω φθοράς αναφέρουν ήταν λιγότερο επικίνδυνος από ότι ένας υποψήφιος ο οποίος είναι αψεγάδιαστος στον τομέα της Αυτοδιοίκησης αλλά και στηρίζεται από ένα μεγάλο κόμμα.
Οι ίδιες πηγές εκφράζουν φόβο και περαιτέρω συσπείρωση της δεξιάς και κεντροδεξιάς πτέρυγας στο Δήμο Πρέβεζας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήταν συνεπείς στις διάφορες κοινωνικές υποχρεώσεις από δεξιούς ψηφοφόρους προς συγγενείς ή φίλους που ήταν στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπαίλη, ενώ στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσουν καθαρά κομματικά. Εκφράζουν φόβους πως το μεγάλο outsider που θεωρούνταν ο κ. Παππάς στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου και κατάφερε τελικά να αναμετρηθεί στη δεύτερη Κυριακή και ίσως μετατραπεί σε μεγάλο φαβορί.
Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι στο στρατόπεδο Μπαίλη επικρατεί γκρίνια αλλά και εσωστρέφεια ενώ σημειώνονται και απώλειες από υποψηφίους Συμβούλους που τελικά δεν εξελέγησαν με αποτέλεσμα ο προεκλογικός αγώνας να έχει κάμψη. Επισημαίνουν πως το ποσοστό της τάξης του 37% που πέτυχε ο Συνδυασμός Μπαίλη έχει πιάσει ταβάνι και δύσκολα θα ανέβει περισσότερο, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία ότι υπάρχει το ενδεχόμενο μείωσής του εάν δεν υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση μέχρι την Παρασκευή.
Στο μέτωπο Παππά οι υποψήφιοι είναι συγκροτημένοι γνωρίζοντας ότι η ψαλίδα των 20 μονάδων είναι μεγάλη. Υποστηρίζουν πως ο αγώνας θα δοθεί μέχρι τέλους όχι με στόχο το καλύτερο ποσοστό αλλά με στόχο τη Δημαρχία.
Πηγές από το στρατόπεδο Δημ. Παππά κάνουν λόγο για μεγάλη επιτυχία του υποψηφίου Δημάρχου που ενώ κάποιοι τον θεωρούσαν εκτός παιχνιδιού, κατάφερε να «χαλάσει τη σούπα» μερικών και να περάσει στο δεύτερο γύρο. Οι ίδιοι θεωρούν πως οι δεξιοί – κεντροδεξιοί αλλά και άλλοι ψηφοφόροι στήριξαν τον Δημήτρη Παππα και τον Γ. Νίτσα στην προσπάθεια που κάνουν.
Άφησαν βαρύτατες αιχμές για κομματικά στελέχη της ΝΔ στην Πρέβεζας τα οποία όπως υποστήριξαν κήρυξαν έναν εσωκομματικό πόλεμο στον Δημ. Παππά στηρίζοντας δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με πόλεμο λάσπης στο πρόσωπο του επικεφαλής της ΑΣΥΠ αλλά και με υπόγειες διαδρομές κυρίως στα χωριά του Νομούς μας. Οι ίδιοι έφεραν ως παράδειγμα τα ποσοστά που έλαβε στην εκλογική Περιφέρεια Πρέβεζας ο Αλέξανδρος Καχριμάνης τα οποία έχουν μεγάλη ‘απόσταση’ από τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο στηριζόμενος από τη ΝΔ Δημήτρης Παππάς. Επισήμαναν πως η υποκρισία ορισμένων σε τοπικό επίπεδο περισσεύει ακόμη και με την παρουσία τους στις πρώτες θέσεις των συγκεντρώσεων του Δημήτρη Παππά και τα «φιλικά» χτυπήματα στην πλάτη.
Οι άνθρωποι της ΑΣΥΠ εκτιμούν ότι οι δεξιοί – κεντροδεξιοί ακόμη και αριστεροί ψηφοφόροι δεν θα στηρίξουν ΠΑΣΟΚ την δεύτερη Κυριακή των Δημοτικών εκλογών και φέρουν μάλιστα ως παράδειγμα την μεγάλη ανατροπή την περίοδο που ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος ο Νίκος Γιαννούλης όπου όλες οι δυνάμεις τον στήριξαν ανατρέποντας τη μεγάλη διαφορά των ποσοστών.
Εκείνο που αξίζει να σημειώσουμε και διαφαίνεται από το πρωί της Δευτέρας είναι πως ψηφοφόροι που στήριξαν τον Μιλ. Κλάπα, τον Δημ. Βασιλείου αλλά ακόμη και από τον Γ. Νόβα, προτιμούν κάτι καινούριο και όχι δοκιμασμένο.
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...