Banner Πανω
 
 
 

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ… ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;

ΠΡΕΒΕΖΑ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ… ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ… ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;

 

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ… ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;


 Μετά από μια έντονη προεκλογική περίοδο σε τοπικό αλλά και κεντρικό επίπεδο, επιστρέφουμε στα προβλήματα της καθημερινότητας της Πρέβεζας τα οποία όπως φαίνεται δεν λιγοστεύουν αλλά αντιθέτως παραμένουν και διογκώνονται.
Το Νοσοκομείο Πρέβεζας συνεχίζει να υπολειτουργεί και μάλιστα σύμφωνα με δηλώσεις εργαζομένων, μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, όχι μόνο δεν περιορίστηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικά και λειτουργικά θέματα αλλά αντιθέτως αυξήθηκαν.
Ο επικείμενος ανασχηματισμός που φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θεωρούμε ότι πρέπει εν πρώτοις να περιλαμβάνει τον «αποκεφαλισμό» του Άδωνι Γεωργιάδη και την αντικατάστασή του με έναν πολιτικό που έχει σχέση με το χώρο της Υγείας και όχι με πώληση βιβλίων ώστε να μπορεί να αφουγκραστεί αλλά και να διορθώσει τα προβλήματα. Αυτό έμμεσα αποτελεί πάγιο αίτημα των εργαζομένων (γιατρών και νοσηλευτών) στο χώρο της Υγείας οι οποίοι όπως αναφέρουν έχει μετατρέψει το Υπουργείο σε τσιφλίκι και δρα ως απόλυτος μονάρχης.
Μιλώντας χθες με εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Πρέβεζας ζητήσαμε να μάθουμε, εφόσον γίνει ο ανασχηματισμός και αλλάξει ο Υπουργός Υγείας, τι θα ζητήσουν οι εργαζόμενοι από το νέο Υπουργό, προκειμένου το Νοσοκομείο Πρέβεζας να επανέλθει σε κανονική λειτουργία και να μπορεί να αντεπεξέλθει απέναντι στο σύνολο των ασθενών του Νομού μας αλλά και των τουριστών που θα βρεθούν στην περιοχή μας την καλοκαιρινή περίοδο.
Λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού μετά τις Ευρωεκλογές αλλά και όσα αναφέρονται περί ενός νέου Υπουργικού Συμβουλίου που θα έχει στόχο την ανάπτυξη και την στήριξη των ασθενέστερων τάξεων και θεωρώντας ότι η Υγεία αποτελεί κύριο μέλημα του νέου Υπουργού Υγείας, παραθέτουμε τις ανάγκες που έχει αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο Πρέβεζας ώστε να μπορεί να λειτουργεί στοιχειωδώς.
Μιλήσαμε με γιατρούς και εργαζόμενους του Νοσοκομείου οι οποίοι τόνισαν ότι πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η αλλαγή χάραξης της πολιτικής που ακολουθείται μέχρι στιγμής στον Τομέα της Υγείας.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, αυτή τη στιγμή και με τα δεδομένα που επικρατούν σήμερα στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη συνολικά 10 τουλάχιστον γιατρών όλων των ειδικοτήτων (καρδιολόγος, παιδίατρος, ουρολόγος, παθολόγος, κ.α.) αλλά και 30 νοσηλευτών.
Επισημαίνουμε πως οι παραπάνω προσλήψεις, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν θα μετατρέψουν το Νοσοκομείο σε μια ιδιαίτερη Νοσοκομειακή Μονάδα, αλλά θα μπορεί να λειτουργεί στοιχειωδώς και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.
Να επισημάνουμε ότι αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο μας, λειτουργεί μεταξύ άλλων και με 25 εργαζόμενους που έχουν μετακινηθεί από τα Κέντρα Υγείας και οι οποίοι κάποια στιγμή θα επιστρέψουν και τότε θα σημάνει λειτουργική κατάρρευση του Νοσοκομείου.
Γιατροί και νοσηλευτές σημειώνουν πως το Νοσοκομείο χρειάζεται και επιπλέον χρηματοδότηση για να λειτουργήσει, καθώς η μείωση του φετινού προϋπολογισμού σε σχέση με την ημέρα έναρξης της κρίσης, αγγίζει το 50%.
Δεδομένων των παραπάνω, πρέπει να πούμε πως οι απαιτήσεις για την στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη προσπάθεια, εφόσον βέβαια υπάρχει και η ανάλογη πολιτική βούληση η οποία δεν φάνηκε να υπάρχει από τους πολιτικούς εκπροσώπους της περιοχής μας.
Θα πρέπει να πούμε, πως έστω τα μισά από όσα ζητούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να υλοποιηθούν, εκτιμούμε πως η αποφυγή του λουκέτου θα ήταν σίγουρη αλλά και οι πολίτες θα αισθάνονταν πιο ασφαλείς.
Άρης Τσελίκος

Τοπική φωνή


 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...