Banner Πανω
 
 
 

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 10 ΜΗΝΕΣ - ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 10 ΜΗΝΕΣ - ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 10 ΜΗΝΕΣ - ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ 10 ΜΗΝΕΣ - ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ


 Στον αέρα εργαζόμενοι των Δομών και Προγράμματα στο Δήμο Πρέβεζας λόγω μειωμένης χρηματοδότησης. Το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’, οι ‘Παιδικοί Σταθμοί και άλλες Δομές προκαλούν σοβαρό προβληματισμό σε ωφελούμενους αλλά και εργαζόμενους οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους για λουκέτο.
Αυτή τη στιγμή στο Βοήθεια στο Σπίτι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβριο ενώ το μέλλον τους μοιάζει δυσοίωνο καθώς η συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και τους Κρατικούς προϋπολογισμούς δεν επαρκούν. Αυτή τη στιγμή το ΕΣΠΑ δεν φαίνεται να έχει προβλέψει κονδύλια ενώ μέσω των ασφαλιστικών ταμείων τα ποσά που διατίθενται δεν επαρκούν.
Στο ΚΑΠΗ που μέχρι πρότινος δεν είχε ούτε γιατρό, έχει γίνει πρόσληψη από τα πεντάμηνα προγράμματα και με τη λήξη τους γίνονται ενέργειες για την πρόσληψη μόνιμου γιατρού.
Ισχυρό φαίνεται ότι είναι το ενδεχόμενο για παύση λειτουργίας του προγράμματος  "Βοήθεια Στο Σπίτι", βρεφονηπιακών Σταθμών (που καλύπτουν παιδιά με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ), των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), των ΚΔΑΠ ΑμΕΑ, των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και άλλων  υπηρεσιών, εξαιτίας της κρατικής υποχρηματοδότησης των κοινωνικών υπηρεσιών και της αλλαγής των προτεραιοτήτων της χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να επισημάνουμε ότι το "Βοήθεια Στο Σπίτι" λήγει το Σεπτέμβριο 2014 και στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τίτλο "Εκπαίδευση - Κατάρτιση - Απασχόληση" αναφέρονται μόνο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και καμιά άλλη Δομή.
Τα κρίσιμα αυτά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα  καθώς δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την ανάληψη καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, δηλαδή τον Σεπτέμβριο.
Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να απαιτήσει από το Υπουργείο  την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και από ευρωπαϊκούς πόρους, ώστε να διατηρηθούν οι Δομές.
Για παράδειγμα το Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» αποτέλεσε και αποτελεί έναν από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που ομολογείται όχι μόνο από τους ωφελούμενους αλλά και από το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας.
Το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» πρέπει να συνεχισθεί μέσω οποιουδήποτε χρηματοδοτικού σχήματος και να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά, διασφαλίζοντας και το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.
Δεδομένων των παραπάνω, πρωτίστως ο Δήμος ο οποίος δια στόματος κ. Νέσσερη σε δηλώσεις του στην Τ.Φ. δεν αναιρεί ότι τα προβλήματα όντως υπάρχουν και το μέλλον είναι άγνωστο για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για παράδειγμα, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες και να περισώσει τις κοινωνικές Δομές οι οποίες κρίνονται ιδιαίτερα απαραίτητες δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν αρκετές κοινωνικές ομάδες στο Δήμο Πρέβεζας.
Δεν αρκεί ο Δήμος να περιμένει το «μάννα» εξ’ ουρανού που στην προκειμένη περίπτωση είναι η χρηματοδότηση από το Κράτος, αλλά η πολιτική βούληση και οι παρεμβάσεις κρίνονται απαραίτητα για την συνέχιση λειτουργίας των Δομών.
Η ανησυχία των εργαζομένων δεν είναι άδικη, καθώς δεν φαίνεται πουθενά φως. Οι επί δέκα μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι αγωνιούν και έχουν δίκιο, καθώς ουδείς τους εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει.
Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να δράσει άμεσα, πριν τον Σεπτέμβριο που είναι και η ημερομηνία λήξης κάποιων προγραμμάτων, ώστε να διασώσει το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» αλλά και όποιες άλλες Κοινωνικές Δομές κινδυνεύουν.
Άρης Τσελίκος

Τοπική φωνή


 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...