Banner Πανω
 
 
 

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Η ΛΓ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Η ΛΓ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Η ΛΓ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ Η ΛΓ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


 Η ανεπάρκεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Κράτους ως προς την παροχή Υπηρεσιών και μάλιστα απαραίτητων για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας γίνεται όλο και εντονότερη το τελευταίο διάστημα.
Ο λόγος για την εξαιρετική πρωτοβουλία της ΛΓ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας η οποία  εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας δικτύου εθελοντών, οι οποίοι θα προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για την καθαριότητα και αποψίλωση των Αρχαίων Μνημείων της περιοχής.
Εν μέσω τουριστικής περιόδου και οι αρχαιολογικοί χώροι βρίθουν από πυκνή βλάστηση και βάτα με τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Η ΛΓ’ Εφορεία για να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που τείνει να γίνει χρόνιο, απευθύνει κάλεσμα για πρωτοβουλία καθαρισμού των αρχαιολογικών χώρων σε εθελοντική βάση, πάντα με τη συνδρομή και την καθοδήγηση αρχαιολόγων, ενώ αναζητά τρόπους για να αξιοποιηθούν οι εθελοντές και σε άλλους τομείς που κρίνεται αναγκαίο το προσωπικό.
Μιλώντας στην Τ.Φ. για το πρόβλημα η Προϊσταμένη της ΛΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Χρ. Μερκούρη ανέφερε χαρακτηριστικά «Επειδή δεν έχουν έρθει οι σχετικές πιστώσεις από το Υπουργείο και όπως καταλαβαίνετε κυρίως ο χώρος της Νικόπολης έχει περιέλθει σε πολύ άσχημη κατάσταση αλλά και άλλοι αρχαιολογικοί χώροι λόγω αγριόχορτων, γαϊδουράγκαθων και βάτων, στραφήκαμε σε αυτή τη λύση. Και παράπονα έχουμε από τους Τουρίστες που επισκέπτονται τα Μνημεία αλλά και εμείς οι ίδιοι βλέπουμε ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση.
Έχουμε απευθυνθεί σε εθελοντικές και Περιβαλλοντικές Οργανώσεις. Έχουμε απευθυνθεί σε Δήμο και Π.Ε. Πρέβεζας αλλά και εκεί χρειάζονται κάποια κονδύλια.
Την Κασσώπη θα προσπαθήσουμε να την καθαρίσουμε εμείς με κάποιο τρόπο, αλλά η Νικόπολη είναι τεράστιος χώρος, χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός που εμείς δεν διαθέτουμε. Ένα απλό χορτοκοπτικό δεν αρκεί» ανέφερε η κα Μερκούρη προσθέτοντας «Έχουμε απευθυνθεί σε όλες τις Υπηρεσίες, απευθυνθήκαμε και στην ΕΝΑ Πρέβεζας. Περιμένουμε απαντήσεις.
Κάθε χρόνο υπάρχει για αυτό το λόγο κάποια πίστωση από το Υπουργείο. Εάν φέτος η πίστωση έρθει τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο, δεν έχει κανένα νόημα. Επειδή φέτος είχαμε πολλές βροχές και υγρασία η βλάστηση είναι ιδιαίτερα πυκνή» υπογράμμισε.
Σε ερώτησή μας εάν οι εθελοντές θα μπορούσα να συνδράμουν και σε άλλες υπηρεσίες, η κα Μερκούρη σημείωσε «Θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε κάποιους χώρους που είναι επισκέψημοι, όμως για να είναι επισκέψιμοι θα πρέπει πρώτα να καθαρίσουν οι χώροι. Κάποιους θα καθαρίσουμε εμείς, κάποιους με τη συνεργασία της Επιστημονικής Επιτροπής της Νικόπολης, αλλά δεν επαρκούμε, ούτε και έχουμε καύσιμα και εξοπλισμό. Ζητούμε τη βοήθεια των πολιτών και των Φορέων. Θα πρέπει να πω ότι όσον αφορά τον Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης θυμίζει στάνη, συνέχεια στέλνουμε έγγραφα χωρίς όμως την παραμικρή ανταπόκριση. Δεν μπορούμε να μένουμε στο επίπεδο των εγγράφων, πρέπει κάτι να γίνει!» κατέληξε.
Αυτός είναι ο Πολιτισμός των τοπικών Θεσμικών Παραγόντων; Αυτόν προέβαλαν ως περγαμηνές στις προεκλογικές τους ομιλίες;
Είναι ντροπή εν έτη 2014, οι Αρχαιολογικές Υπηρεσίες να στρέφονται στην «επαιτεία» για τον καθαρισμό των Αρχαιολογικών Μνημείων της περιοχής μας και μάλιστα, όταν υποτίθεται γίνονται προσπάθειες η Αρχαία Νικόπολη να ενταχθεί στα προστατευόμενα Μνημεία της UNESCO. Αλήθεια, με αυτόν τον τρόπο θα προχωρήσει ο φάκελος; Με εθελοντικές Οργανώσεις που θα καθαρίζουν τα Μνημεία κατόπιν έκκλησης της ΛΓ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων;
Υπάρχει Περιφερειακή Αρχή στην Πρέβεζα; Που είναι αλήθεια αυτοί οι περίφημοι Σύλλογοι που φωτογραφίζονται με κάθε ευκαιρία και «πονάνε» για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO;
Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης της Περιφέρειας Ηπείρου για θέματα τουρισμού Στράτος Ιωάννου τον οποίο επανεξέλεξε η Πρέβεζα τι κάνει; Ποιες οι παρεμβάσεις του για την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει οι Αρχαιολογικοί χώροι εν μέσω τουριστικής περιόδου; Γνωρίζει το πρόβλημα; Γνωρίζει ότι η Αρχαιολογία κάνει εκκλήσεις στον κόσμο για να καθαρίσουν τα Μνημεία;
Έχετε αντιληφθεί ότι πέραν της άσχημης εικόνας και του δύσβατου της περιοχής, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υπαρκτός όσο ποτέ άλλοτε; Τι περιμένετε;
Χθες κιόλας θα ‘πρεπε, είτε η Π.Ε. είτε ο Δήμος να προσφέρουν υπηρεσίες και μηχανήματα για την αποψίλωση και τον καθαρισμό των Μνημείων.
Εάν τα κονδύλια που διαθέτουν για τον καθαρισμό των Μνημείων δεν επαρκούν, τότε να φροντίσουν να βρουν χρήματα, ειδάλλως ποιος ο ρόλος τους;
Αγώνας και μάχη για την παράταση του ωραρίου των καταστημάτων και την κατάργηση της αργίας του Αγίου Πνεύματος επειδή η Πρέβεζα είναι τουριστική περιοχή.
«Ύπνος» και αδιαφορία για τα αρχαία Μνημεία του Νομού μας που παρουσιάζουν εικόνες ντροπής και γίνονται αιτία εξευτελισμού στους επισκέπτες…
Αναμένουμε ενέργειες από τους θεσμικούς Φορείς…
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή


 • Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Πατέρων.Λίθινο Ζίτσας Ιωαννίνων.Βίντεο Αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

  Ιερά Μονή Παναγίας Ραϊδιώτισσας Βροσίνα Ζίτσας.Βίντεο αφιέρωμα.Δείτε το...

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Ταχυδρομικό--Τηλεπικοινωνιακό Μουσείο Πωγωνιανής Πωγωνίου

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.!!!

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...