Banner Πανω
 
 
 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ''Ήπειρος Ανατροπής'' Δημήτρης Κωνής και Χαράλαμπος Πάνης, δηλώνουν. "Να λειτουργήσει η αγορά των Παραγωγών, στη περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας''.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ''Ήπειρος Ανατροπής'' Δημήτρης Κωνής και Χαράλαμπος Πάνης, δηλώνουν. "Να λειτουργήσει η αγορά των Παραγωγών, στη περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Πρέβεζας''.

 

Στις 29 Μαΐου 2014 με Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ Ανατροπής» που είχε τίτλο με τίτλο « Οι "φαμέγιοι" των τροϊκανών, το παζλ και οι έλληνες αγρότες» αναφερθήκαμε στο νόμο με αριθ. 4264/15-05-2014 (ΦΕΚ 118 Α) με τίτλο « Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις », όπου με διαβούλευση δύο ημερών καταργήθηκαν οι άδειες παραγωγών με τις οποίες μπορούσαν οι παραγωγοί να πωλούν τα προϊόντα τους ανά την επικράτεια απευθείας στους καταναλωτές.


Αναφέραμε ότι « ουσιαστικά στόχος των κυβερνώντων, που νομοθετούν χωρίς διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, είναι να στρέψουν τους παραγωγούς στη χονδρική πώληση των προϊόντων τους. 

Ο τρόπος όμως που διενεργείται το χονδρεμπόριο στη χώρα μας ( τιμές παραγωγών, τρόπος πληρωμής , χρόνος πιθανής πληρωμής ) καθιστά απολύτως μη βιώσιμη μια μέση αγροτική εκμετάλλευση και η « λογική » αυτή των κυβερνώντων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της αγροτικής γης από το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγωγών της χώρας αφού ο μικρός κλήρος που χαρακτηρίζει το συντριπτικό ποσοστό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων τις καθιστά μη βιώσιμες ». 

Καλέσαμε τους αγρότες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς το Σάββατο 31/5/2014 και ώρα 09:00 π.μ. σε συνάντηση, στην πιλοτική αγορά αγροτών ( γήπεδο ), ώστε να καθορίσουμε από κοινού τη στάση μας. 

Στην συνάντηση-συζήτηση που έγινε πληροφορηθήκαμε τις απόψεις των παραγωγών και εκφράσανε την άποψη ότι υπάρχει δυνατότητα συνέχισης λειτουργίας της πιλοτικής αγοράς, και σήμερα ακόμα ,με το υπάρχον νομικό πλαίσιο. (άρθρο 56 , Ν. 4235/2014). 

Με αφορμή το παραπάνω Δελτίο Τύπου είδαμε , με μεγάλη έκπληξη και απορία, να δημοσιεύονται στον τοπικό τύπο ειδήσεις με άσχετους και ακατανόητους τίτλους και σχόλια εκπροσώπων φορέων Μας κατηγόρησαν για μετεκλογική ψηφοθηρία, αναφέροντας ότι « Οι Υπηρεσίες έχουν μεγάλη ευθύνη που δεν ελέγχουν! Φταίνε που δεν έλεγξαν ποτέ και δεν έδωσαν σωστά τις άδειες οι οποίες έπρεπε να δοθούν σε αγρότες που πραγματικά έχουν ανάγκη» - αυτό αν ισχύει, που πολύ αμφιβάλλουμε, μάλλον αφορά τον κ. Καχριμάνη που προΐσταται των Υπηρεσιών - θέτοντας το ερώτημα, « πως μπορεί κάποιος με άδεια πλανοδίου να κάνει στάσιμο εμπόριο στην Πρέβεζα;» - ερώτημα που νομίζουμε ότι αφορά όλους τους παραγωγούς που συνέβαλαν στην δημιουργία της πιλοτικής αγοράς αγροτών - με τελικό συμπέρασμα ότι : όταν κάτι δεν λειτουργεί απόλυτα σωστά δεν το διορθώνω αλλά το καταργώ. 

Με τον νόμο με αριθ. 4264/15-05-2014 (ΦΕΚ 118 Α) (που ισχύει από την δημοσίευση στο ΦΕΚ δηλ. από τις 15.5.2014 ) και με τον οποίο καταργήθηκαν οι άδειες παραγωγών με τις οποίες μπορούσαν οι παραγωγοί να πωλούν τα προϊόντα τους ανά την επικράτεια απευθείας στους καταναλωτές, ένιωσαν στο πετσί τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι ότι ζούμε σε μία χώρα που αλλιώς κοιμάσαι και αλλιώς ξυπνάς. 

Υπάρχουν δεκάδες Πρεβεζάνοι αγρότες που σχεδίασαν τις καλλιέργειές τους με τέτοιο τρόπο ( πολλά είδη σε μικρές ποσότητες ) που τώρα πια βρίσκονται σε αδιέξοδο. Με την ψήφιση του Ν. 4235/2014 - άρθρο 56 - από το ΥΠΑΑΤ πρόσφατα, θεσμοθετήθηκαν και επίσημα οι Αγορές Παραγωγών και άνοιξε ο δρόμος για τη συγκρότηση φορέα διαχείρισης και τη νόμιμη λειτουργία τους . 

Η αναμενόμενη ΚΥΑ, απαραίτητη για την εφαρμογή του νόμου, δεν εκδόθηκε ακόμα και δεν γνωρίζουμε για πόσο καιρό ακόμη θα αναμένεται. Καλούμε επομένως , εκτιμώντας ότι είναι η μοναδική άμεση λύση που θα επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας της αγοράς παραγωγών στην πόλη της Πρέβεζας, τον κ. Περιφερειάρχη να δώσει άμεση λύση, πριν ακόμα την έκδοση της εφαρμοστικής ΚΥΑ, αποφασίζοντας την έναρξη λειτουργίας της αγοράς η οποία θα ελέγχεται από το εξειδικευμένο προσωπικό των Υπηρεσιών της ΠΕ Πρέβεζας. 

Οι υπογράφοντες εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό όλων των Πρεβεζάνων παραγωγών , χωρίς εξαιρέσεις , τιμώντας την ψήφο τους και υπερασπιζόμενοι το δίκαιο αγώνα τους.

 Πρέβεζα, 13 Ιούνη 2014

 Δημήτρης Κωνής, Χαράλαμπος Πάνης 


 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...