Banner Πανω
 
 
 

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ


ΠΡΕΒΕΖΑ: Να δοθεί άμεσα η λύση στα σοβαρά προβλήματα Δήμου και Περιφέρειας από έλλειψη κονδυλίων.

Να δοθεί άμεσα η λύση στα σοβαρά προβλήματα Δήμου και Περιφέρειας από έλλειψη κονδυλίων.

 ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Πρεμιέρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων τον μήνα που διανύουμε και οι χώροι θεάματος παραμένουν σε συνθήκες άσχημες για να φιλοξενηθεί είτε κοινό είτε οι ίδιες οι εκδηλώσεις.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας το οποίο απέκτησε νέο ντεκόρ.
Ολόκληρος ο χώρος ήταν σκεπασμένος από ένα «σεντόνι» φύλλων ευκαλύπτου. Όσον αφορά τα καθίσματα, χάρις στην εθελοντική εργασία ενός ζευγαριού επί δύο ημέρες, μπορούσε ο κόσμος να καθίσει.
Ο χώρος στο Κηποθέατρο πίσω και πέριξ της σκηνής ήταν γεμάτος σκουπίδια αλλά και αγριόχορτα, εικόνα που ξεπερνούσε κάθε προηγούμενο.
Η εικόνα που παρουσιάζει το Κηποθέατρο δεν είναι η μοναδική άσχημη στην Πρέβεζα.
Δεν είμαστε σε θέση σαν Δήμος, δεδομένης της κατάστασης, να υποδεχτούμε ούτε το Χορωδιακό Φεστιβάλ που ξεκινά σε λίγες μέρες, ούτε τις θεατρικές παραστάσεις που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν την περιοχή μας μέσα στο καλοκαίρι αλλά ούτε και καμία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο.
Ο Δήμος, διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον άμεσο καθαρισμό των χώρων, όπως για παράδειγμα τα φύλλα των ευκαλύπτων, υπάρχει ειδικό όχημα «σκούπα» το οποίο δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται «φυλαγμένο» ή γιατί δεν επιδιορθώνεται εάν παρουσιάζει βλάβη.
Σίγουρα οι εθελοντές προσφέρουν έργο, όμως δεν γίνεται και ούτε έχουν καμία ψευδαίσθηση ότι μπορούν να υποκαταστήσουν τις Υπηρεσίες.
Εθελοντές για την καθαριότητα, εθελοντές για τις πυρκαγιές, εθελοντές για τα Μνημεία, εθελοντές για τα Κάστρα, εθελοντές για τις ακτές, εθελοντές για τα χόρτα!!! Σε λίγο θα χρειαστούν εθελοντές και εντός Δημαρχείου για να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί από τις Υπηρεσίες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά και δεν πρέπει ορισμένοι να μένουν αμέτοχοι απέναντι στο πρόβλημα το οποίο συνεχώς διογκώνεται.
Πολλές φορές οι πολίτες αναρωτιούνται, εάν όλα αυτά γίνονται τελικά από αδιαφορία ή σκοπιμότητα. Δεν είναι λίγες οι Υπηρεσίες στην Υγεία για παράδειγμα αλλά και σε άλλους Τομείς οι οποίες αφέθηκαν και κατέληξαν στην ιδιωτικοποίηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε ενάντια στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά όταν υπάρχει λόγος.
Η Κυβέρνηση είπε λίγο Κράτος, αλλά εδώ πρόκειται για κυριολεκτική κατάργηση του Κράτους και στη συγκεκριμένη περίπτωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεν αμφιβάλει κανείς ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η Περιφέρεια από την έλλειψη προσωπικού και κονδυλίων, θα πρέπει να δοθεί μια λύση και μάλιστα άμεσα.
Δεν πρόκειται για λαϊκισμό ή αντιπολιτευτική ρητορική των αντιδρώντων σε όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα, πρόκειται για την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Πρέβεζας – όπως άλλωστε και οι περισσότεροι Δήμοι της Χώρας – χωρίς μάλιστα να φαίνεται κάποιο σημάδι ότι κάτι θα αλλάξει στο εγγύς μέλλον.
Οι ευθύνες δεν σταματούν μόνο στο Κράτος και την κεντρική εξουσία που αγνοούν τα προβλήματα. Ευθύνες έχουν και οι αρμόδιοι κυρίως στον Τομέα του Περιβάλλοντος του Δήμου Πρέβεζας για τις προτεραιότητές τους την περίοδο που διανύουμε, η οποία είναι τουριστική και περίοδος μεγάλων εκδηλώσεων που θα αποφέρουν μόνον οικονομικό όφελος και προβολή, με ελάχιστο κόστος.
Άρης Τσελίκος

Τοπική ΦωνήΔιαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: kapsalisharis@yahoo.gr