Banner Πανω
 
 
 

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ «ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» - «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

 Ο Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ «ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» - «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Ο Ν. ΓΕΩΡΓΑΚΟΣ «ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ» ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ» - «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


 Δια πυρός και σιδήρου περνάει το θέμα της αξιολόγησης από το Νοσοκομείο Πρέβεζας με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ‘θέση μάχης’ έτοιμοι να φτάσουν μέχρις εσχάτων για την εργασιακή σωτηρία των συναδέλφων τους που απειλούνται.
Σύμφωνα με την αξιολόγηση, το 15% από το σύνολο των εργαζόμενων – πλήν ιατρών – του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα πρέπει να βαθμολογηθεί με χαμηλή βαθμολογία ώστε στη συνέχεια να οδηγηθεί στην πόρτα της εξόδου…
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ν. Γεωργάκος προχώρησε στο επιμερισμό των ποσοστών "αξιολόγησης" ανά κλίμακα βαθμολόγησης των υπαλλήλων του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης ,του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου και της Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» καθώς και των Κέντρων Υγείας.
 Χθες το πρωί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων για το θέμα.
Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη και αναζήτησαν τους τρόπους αντίδρασης απέναντι σε μια αξιολόγηση η οποία όπως αναφέρουν δεν έχει στόχο την βελτίωση του Νοσοκομείου αλλά την μείωση προσωπικού και μάλιστα το 15% συνεπάγεται 50 εργαζόμενοι λιγότεροι.
Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Βουγέλης τόνισε χαρακτηριστικά «Σε όλα τα Νοσοκομεία υπάρχουν κινητοποιήσεις. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου πραγματοποιείται κατάληψη σε όλα τα γραφεία της Διοίκησης από τους εργαζόμενους, έχουν αποκλείσει το Νοσοκομείο και έχουν βγάλει το Διοικητή έξω από το Διοικητήριο. Ο Διοικητής το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να στείλει μόνο ένα fax στο οποίο ανέφερε ότι αδυνατούσε να στείλει τα ποσοστά διότι τον έδιωξαν από το Νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπάρχουν επίσης κινητοποιήσεις στο Θριάσιο όπου οι εργαζόμενοι μάζεψαν τα φύλλα της αξιολόγησης και τα εξαφάνισαν.
215 Δήμοι από τους 235 της Χώρας έχουν πάρει απόφαση ενάντια στην αξιολόγηση και δεν θα την εφαρμόσουν.
Σήμερα πραγματοποιείται συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στα Ιωάννινα όπου τίθεται το ζήτημα για μη εφαρμογή της αξιολόγησης στην πράξη.
Μπαίνουμε στην πιο επίπονη φάση, καθώς μετά από τους επιμερισμούς των ποσοστών που θα προσπαθήσουν να κάνουν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων, θα μπει μπροστά η διαδικασία να μοιράσουν τα φύλλα της αξιολόγησης. Η κατεύθυνση σε όλο το Δημόσιο είναι ότι κανένας δεν παραδίδει φύλλο αξιολόγησης στη Διοίκηση. Τα φύλλα αξιολόγησης θα παραδοθούν στα Σωματεία και εκείνα θα ανοίξουν ένα πρωτόκολλο όπου θα παραλαμβάνουν ενυπόγραφα το φύλλο αξιολόγησης των συναδέλφων και στη συνέχεια θα δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο κείμενο και θα παραδοθούν στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων με το σκεπτικό ότι δεν λαμβάνουμε μέρος σε καμία διαδικασία» τόνισε ο κ. Βουγέλης.
«Όλοι θα είμαστε κάτω από την ομπρέλα των Σωματείων και της Ομοσπονδίας. Πιθανόν να αρχίσουν  να δημιουργούν καταστάσεις πανικού ή φόβου ή απειλών. Αυτά μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν και μου δημιουργεί μία υπόνοια ότι επειδή σε πολλές υπηρεσίες δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη να δίνουν φύλλα αξιολόγησης ενδέχεται να δοθούν 2-3 μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία ώστε να πιέσουν με την απειλή του πειθαρχικού» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων λέγοντας «Δεν χρειάζεται να φοβάται κανένας. Υπάρχει η κάλυψη από την ΑΔΕΔΥ, υπάρχει η προσφυγή στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου που κρίνεται στις 10 Οκτωβρίου, υπάρχουν παντού αποφάσεις Οργάνων που αρνούνται την αξιολόγηση, υπάρχει ακόμη και η νομοτεχνική επιτροπή της Βουλής που κρίνει το Νόμο μή εφαρμόσιμο και αντισυνταγματικό, υπάρχει η έκθεση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης που λέει ότι αυτό ο Νόμος είναι παράνομος και αντισυνταγματικός και θα διαλύσει το Δημόσιο στην Ελλάδα. Έχουμε στα χέρια μας όλα τα στοιχεία» υποστήριξε.
Σύμφωνα με τον κ. Βουγέλη ο συγκεκριμένος Νόμος δεν έχει καμία σχέση με αξιολόγηση αλλά με βαθμολογική κατάταξη των υπαλλήλων και τίποτα περισσότερο.
Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του κ. Βουγέλη αλλά και τους προβληματισμούς των εργαζομένων, γίνεται αντιληπτό αλλά και άξιον απορίας, πως το αρμόδιου Υπουργείο Υγείας κρίνει εκ των προτέρων το 15% του συνόλου των εργαζομένων ως ακατάλληλο και μάλιστα στον χώρο της Υγείας και πιο συγκεκριμένα στην περίπτωσή μας, όπου το Νοσοκομείο Πρέβεζας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης.
Πρόκειται λοιπόν για αξιολόγηση ή για μέθοδο απόλυσης των εργαζομένων, κάτι που συνεπάγεται και αδυναμία λειτουργίας του Νοσοκομείου…
Ενώ αρκετοί Διοικητές ανα την Ελλάδα δεν προχώρησαν σε επιμερισμό ποσοστών, αντιλαμβανόμενοι φυσικά την δυσλειτουργία των Μονάδων που διοικούν, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας βιάστηκε να το κάνει… Ίσως η απειλή του πειθαρχικού εξ’ άνωθεν φοβίζει τις Διοικήσεις…
«Θα είμαστε διαρκώς σε συναγερμό» τόνισαν χθες οι εργαζόμενοι λέγοντας «Η πιο δύσκολη στιγμή είναι τώρα. Η σύγκρουση θα έρθει. Η Ομοσπονδία προχωρά σε απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη. Πρέπει την Τετάρτη το Δημόσιο να νεκρώσει. Η απεργία πρέπει να πετύχει» κατέληξαν.
Άρης Τσελίκος

Τοπική Φωνή


 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα στην Μονή Σέλτσου
 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Κεφαλόβρυσου

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 

 

 

Το κανάλι μας στο YouTube.

Πατήστε επάνω για να μεταφερθείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Εάν είναι τής αρεσκείας σας κάντε εγγραφή και γίνεται μέλος του.

 

Το BLOGSPOT τής Ιστοσελίδας μας

 

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr

Συνταγή γνήσιας Πωγωνίσιας κουρκουτόπιτας

Αφιερωμένο στη ''ΜΑΝΑ ΜΟΥ''

Κύρκου Καψάλη Αγαθή

πού έφυγε από την ζωή 17-8-2020 από ανακοπή καρδιάς...