Banner Πανω
 
 
 

Κανένας σεβασμός στους νεφροπαθείς της Π.Ε. Πρέβεζας

Κανένας σεβασμός στους νεφροπαθείς της Π.Ε. Πρέβεζας

 Κανένας σεβασμός στους νεφροπαθείς της Π.Ε. Πρέβεζας

Την πολιτική της... ανυπαρξία και τη στρατηγική της επιλογή απέναντι στις «ευαίσθητες» πληθυσμιακές ομάδες της χώρας, φανερώνει η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Υγείας, σε ό,τι αφορά τους νεφροπαθείς. Όλο το... «μένος» των ιθυνόντων έχει πέσει στις ειδικές αυτές κατηγορίες, από τις οποίες θα έπρεπε να... ξενικά η πρόνοια του Κράτους.

Ίδια είναι η κατάσταση και στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, όπου συστηματικά παραβλέπονται τα προβλήματα των νεφροπαθών, χωρίς κανένα σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της κατάστασής τους.

Το www.atpreveza.gr, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Πρέβεζας, κ. Νίκο Μπακόλα, ο οποίος παρέθεσε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων: «Είμαστε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας. Ένας νεφρολόγος είναι πρακτικά αδύνατο να βλέπει όλα τα άτομα. Ημερησίως -π.χ. Τρίτη και Πέμπτη που πηγαίνω εγώ στο ΓΝ Πρέβεζας- είναι σειρές 30-40 ασθενών που περιμένουν και όχι μόνο από την Πρέβεζα, αλλά και από τις γύρω περιοχές (π.χ. Αγιά).

Το πιο σοβαρό θέμα είναι πως στη νεφρολογική και τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, υπάρχει μόνο ένας γιατρός, ο διευθυντής, ο οποίος όπως είναι φυσικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις. Μία επικουρική γιατρός πήρε άδεια κυήσεως, με αποτέλεσμα να είναι μόνο ένας γιατρός. Δυστυχώς κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα έτη έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Περιμένουμε επικουρικό, έρχεται, φεύγει, δεν έρχεται κ.ο.κ.».

Ο κ. Μπακόλας τονίζει επίσης πως παρά τα διαβήματα και όλες τις ενέργειες που έκαναν ως Σύλλογος Νεφροπαθών, αισθάνονται πως κανέναςν φορέας δεν είναι πρόθυμος να τους ακούσει: «Όλα τα προηγούμενα χρόνια η Μονάδα δεχόταν μεγάλο όγκο περιπτώσεων. Ένας γιατρός όμως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Κάνουμε διαβήματα ως Σύλλογος, βγάζουμε ανακοινώσεις και κάνουμε παρεμβάσεις, απευθυνθήκαμε προς κάθε αρμόδιο, αλλά δυστυχώς δεν ακουγόμαστε. Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με το διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας, κ. Νίκο Γεωργάκο, μας είπε πως ενδεχομένως να έρχεται ένας γιατρός από τα Ιωάννινα ή τη Λευκάδα για να βοηθάει».

Μας επισήμανε επίσης ο κ. Μπακόλας πως λόγω της κατάστασης που επικρατεί στο ΓΝ Πρέβεζας, δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, Πρεβεζάνοι ετεροδημότες που κάνουν τις διακοπές τους στην πατρίδα, αλλά και τουρίστες, οι οποίοι ζήτησαν να εξυπηρετηθούν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Αν δεν είναι αυτό πλήγμα για τον τουρισμό, τότε ποιο είναι;

Παράλληλα, στην τελευταία συνάντηση των μελών της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία στην Πρέβεζα, με τον κ. Νίκο Γεωργάκο, προέκυψε και ένα ζήτημα με τη σίτιση των αιμοκαθαρόμενων. Ο κ. Μπακόλας μας εξήγησε: «Οι νεφροπαθείς, οι αιμοκαθαρόμενοι, χρειάζονται ειδικό διαιτολόγιο και τα τελευταία χρόνια μας είχαν αγνοήσει τελείως. Αποτέλεσμα δυστυχώς δεν υπάρχει, παρά τα όσα ζητήσαμε. Ο κ. Γεωργάκος μας είπε πως θα μας συμπεριλάβει σε ένα πρόγραμμα-μελέτη, ώστε να έχουμε κι εμείς σίτιση».

Αναφορικά με το αν μπορούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων να βοηθήσουν στη νεφρολογική κλινική, ο κ. Μπακόλας ξεκαθάρισε: «Η νεφρολογία είναι μία ειδικότητα με ιδιαιτερότητα. Στο ΓΝ Πρέβεζας συμπλήρωνε κάποιες ώρες ένας παθολόγος, αλλά στα μηχανήματα, σε όλες τις περιπτώσεις χρειάζεται εξειδικευμένος γιατρός για την ασφάλεια των ασθενών».

Επικοινωνήσαμε και με το διοικητή του ΓΝ Πρέβεζας, κ. Νίκο Γεωργάκο, ο οποίος σχετικά με τη σίτιση τόνισε: «Σε ολόκληρο το Νοσοκομείο καταφέραμε να μειώσουμε κατά 40% το κόστος προμήθειας φαγητού, καθώς γινόταν σπατάλη με πολύ φαγητό στα σκουπίδια. Προσπαθούμε να δίνουμε στους νεφροπαθείς και φαγητό μαζί, κάτι που είχε κοπεί τα προηγούμενα χρόνια».

Όσο για την έλλειψη νεφρολόγων είπε: «Υπήρξε πρόβλημα με την επικουρικό γιατρό, που πήρε άδεια κυήσεως. Στο νεφρολογικό είναι μόνο ο κ. Δαρδαμάνης και όταν θα λείπει με άδεια θα ζητήσουμε ενίσχυση από τη Λευκάδα.

Δυστυχώς το πρόβλημα υπάρχει. Προσπαθούμε με επικουρικούς να το λύσουμε και ελπίζω να το λύσουμε».

http://www.atpreveza.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Τσόγκας


 

 

 

 

 • Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα:Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Πολεμικού Υλικού-Λαογραφικό.Καστάνιανη Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικού Μουσείου Πωγωνιανής

 • Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

  Δημοτική Πινακοθήκη Χαρακτικής Δήμου Ζίτσας

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Σωσσίνου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς Μονής Αβελ

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της Ιεράς  Μονής Αβελ

 • Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

  Βίντεο αφιέρωμα: Μουσείο Ιερομάρτυς Πατροκοσμάς στο Βασιλικό Πωγωνίου

 • Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

  Δείτε το βίντεο αφιέρωμα του Λαογραφικό Μουσείο Μερόπης

 • βίντεο αφιέρωμα του Εκκλησιαστικού Μουσείου Χρυσόρραχης

  Εκκλησιαστικό Μουσείο Χρυσόρραχης.Βίντεο αφιέρωμα!!!

Διαχειριστής Ιστοσελίδας


Καψάλης Χάρης

Facebook

Τηλ.Καταγγελιών:
Κιν.6973034101
email: tzourlakos@yahoo.gr